5 Goede Doelen voor Honden om te Steunen

Afbeelding van goede doelen voor honden
4.3
(15)

Laatste update op mei 26, 2021 door Hondenwiki

Elk dier verdient een fijn thuis waar goed voor hem of haar wordt gezorgd. Dat is echter niet altijd mogelijk. Soms worden honden achtergelaten, of heeft een baasje het geld niet om voor zijn hondje te zorgen. Goede doelen voor honden kunnen daarbij helpen. Of het nou net even dat steuntje in de rug van een baasje is, of het steunen van een lokaal dierenasiel. Lees hieronder hoe jij kan helpen!

5 Goede Doelen voor Honden op een rij

Afbeelding van vrouw met hond

We hebben 5 behulpzame goede doelen uitgezocht waar je je meer in kan verdiepen. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke goede doelen voor honden, maar deze lijst kan je in ieder geval op weg helpen en ideeën geven voor wat je wil steunen.

Stichting Sterk voor Dieren – Voor baasjes die wat hulp kunnen gebruiken

Stichting Sterk voor Dieren is wel vaker positief in het nieuws, en terecht. Deze stichting bestaat nog niet heel lang maar doet nu al erg belangrijk werk. De stichting helpt baasjes die niet goed genoeg voor hun huisdier kunnen zorgen omdat ze bijvoorbeeld geen geld helpen.

Als het baasje bijvoorbeeld in de bijstand zit en geen voer kan kopen, of de dierenarts betalen dan helpt Sterk voor Dieren hier. Zo kunnen ze hondenvoer geven, kosten voor de dierenarts betalen, of zelfs een crematie bekostigen. Daarnaast helpen ze ook structurele problemen aanpakken. Kan een niet meer voor zijn of haar huisdier zorgen dan helpen ze bij het zoeken van een ander huis voor het dier.

Wat ons betreft een erg nobel doel wat zeker onze steun verdient!

Actie Zwerfhonden – Helpt dierenleed voorkomen

Actie Zwerfhonden helpt zowel honden als katten als goed doel en focust hierbij op zwervende dieren zonder huis. Zeker in Turkije zijn er enorm veel zwerfhonden die natuurlijk ook weer voor veel nieuwe zwerfhondjes zorgen. Door deze dieren te steriliseren voorkomen ze dat er nog veel meer zwerfhonden en katten worden geboren die ook in een zwervend bestaan terechtkomen.

Dit is dan ook waar Actie Zwerfhonden op focust. Zo vangen, steriliseren, en vaccineren ze zwerfhonden voordat deze weer worden teruggeplaatst. Daarmee voorkom je het leed van deze zwerfhonden natuurlijk niet compleet, maar kun je het wel bij de huidige generatie stoppen.

KNGF Geleidehonden – Voor hulpbehoevende mensen

Tot nu toe waren alle goede doelen op deze lijst vooral voor honden zelf bedoelt, maar KNGF Geleidehonden is er juist voor hulpbehoevende mensen die een geleidehond erg goed kunnen gebruiken. Ze leiden namelijk honden op om mensen met een handicap, blinde, en erg slechtziende mensen te ondersteunen. Zo kan een geleidehond mensen met autisme, of die in een rolstoel zitten ook erg goed helpen.

Het KNGF fokt deze trouwe honden, socialiseert ze dankzij pleeggezinnen, en leidt ze vervolgens op tot volwaardige geleide honden. De hond staat niet voor niet bekend als de beste vriend van de mens, en ze willen dan ook maar wat graag helpen. Door het KNGF te steunen help je hulpbehoevende mensen met behulp van honden.

Stichting DierenLot – Echte alleskunner

Stichting DierenLot is ook zeker een interessant goed doel om je in te verdiepen. Dit goede doel heeft erg brede werkzaamheden met als kernpunt het verminderen van dierenleed, of dat nou huisdieren, zwerfdieren of zelfs natuurdieren zijn.

Ze proberen dit zowel op laag niveau als op hoger politiek niveau te bewerkstelligen. Zo wordt er met behulp van donaties gelobbyd bij de overheid, wordt er via reclamespotjes om aandacht gevraagd, maar stellen ze ook hulp ter beschikking op laag niveau. In 2018 bijvoorbeeld hebben ze 900.000 dierenmaaltijden uitgedeeld! Wil je een grote stichting steunen die zich opwerpt tegen dierenleed dan is een donatie aan DierenLot zeker het overwegen waard.

De Dierenbescherming – De grootste onder de goede doelen voor dieren

Dit goede doel ken je waarschijnlijk al wel: de Dierenbescherming. De Dierenbescherming staat er voor alle soort dieren, niet enkel honden natuurlijk. Zo hebben ze dierenambulances, opvangcentra en helpen ze dierenleed verminderen door het keurmerk Beter Leven. Daarnaast reizen de inspecteurs van de Dierenbescherming door het hele land om misstanden op te sporen.

Je kan bij de Dierenbescherming zowel door middel van donaties, en/of als vrijwilliger meehelpen. Zelfs de meest bekende goede doelen voor honden kunnen altijd nog wel een steuntje in de rug gebruiken!

Afsluiting: Jouw nieuwe goede doelen voor honden gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een of meerdere goede doelen voor honden uit te kiezen om te steunen. Op privé vlak proberen we deze stichtingen en goede doelen zoveel mogelijk te steunen, leuk als jij dat misschien ook gaat doen! Mocht je nog andere suggesties voor goede doelen helpen laat het ons dan in de comments hieronder of via onze contact pagina weten. We horen altijd graag meer over frisse ideeën om dierenleed to voorkomen!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.3 / 5. Aantal stemmen: 15

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *