Top 6: De Beste Voerton voor je Hond

5
(2)

Laatste update op april 14, 2021 door Hondenwiki

Een goede voerton is ondanks dat je hond er niks zelf mee doet een erg handig product. De ton zorgt voor vers voer, voorkomt ongedierte, en houdt het voer gezond. Maar dat houdt nog niet in dat elke voedselcontainer even geschikt is voor jou en je hond.

We vertellen je in dit artikel daarom waarom een voerton zo handig is, waar je op moet letten voor je koopt, en we geven je de 6 beste voertonnen op een presenteerblaadje. Zo kun je meteen jouw ideale voerton uitzoeken.

Waarom een voerton voor je hond kopen?

Een voerton voor je hond kopen is natuurlijk niet per se nodig. Maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het zeker wel handig is om er een te hebben. Die bespreken we hieronder verder.
Mocht je meteen onze 6 beste voerton aanraders willen zien klik dan op de link, dan sla je de rest van het artikel over.

Je houdt het voer voor je hond vers en knapperig met een voerton

De meeste hondenbrokken verliezen hun versheid niet al te gauw, zeker als ze goed gedroogd zijn. Toch kan een brok al snel muf en minder lekker worden als hij constant aan de open lucht wordt blootgesteld. Wil je niet dat je hond al snel zijn brokken minder lekker vindt en laat staan dan is een container zeker een aanrader.

Een voerton houdt je brokken droog

Daarnaast houdt je met een hondenvoercontainer de brokken ook goed droog. Als de brokken nat worden, bijvoorbeeld in de schuur, kun je de brokjes net zo weggooien. Ze zullen dan al snel gaan rotten en schimmelen. Voertonnen zijn er juist op gemaakt om hun inhoud goed droog te houden.

Een hondenvoercontainer beschermt tegen ongedierte

Ratten, muizen, insecten, noem het maar op. Ze willen allemaal wel lekker smikkelen van jouw honds voerzak. En dat kan al snel gaan, zonder dat je het doorhebt. Zodra ze er eenmaal inzitten is het al te laat: dan kunnen ze ziektes hebben meegebracht en moet je de hele zak weggooien.

Waar een plastic zak ongedierte niet kan tegenhouden doet een voerton dat juist wel. Zo weet je zeker dat het voer onaangetast blijft, wel zo fijn voor zowel jou als je hond.

Een voerton is lekker makkelijk en schoon voor jou als baasje

Je hebt voortaan een vaste plek waar je je hondenvoer makkelijk opslaat. Daarnaast schep je het voer zo uit de bak, in plaats van te zitten klooien met een voerzak die meteen weer omvalt. Veel voertonnen zijn ook makkelijk mee te nemen met wieltjes of een handvat. Zo kun je ze makkelijk verplaatsen.

Met een voerton hou je je huis of schuur gemakkelijker schoon. Net zoals met een hondenvoerbak op standaard voorkom je dat er overal brokken rondvliegen, scheelt ook weer wat stofzuigen.

Waar zoek je een voerton voor je hond op uit?

Als je een voerton voor je hond uitkiest moet je op een aantal zaken letten. Zo is er het materiaal van de container, de maximale inhoud, en hoe luxe de ton moet zijn.

1. Het materiaal van de voerton

Je kan bij een voerton meestal uit twee soorten materiaal kiezen: plastic of metaal.

Plastic / Kunststof voerton

Plastic is meestal lichter, daardoor is de ton makkelijker te verplaatsen. Nadeed is dat hij ook sneller zal omvallen als je er bijvoorbeeld tegenaan stoot. Daarnaast is plastic ook wat minder sterk. Een plastic voerton zal dus bijvoorbeeld sneller indeuken. Een groot voordeel van een plastic voerton is dat deze vaak goedkoper zijn: plastic is een goedkoper materiaal.

Metalen voerton

Metalen hondenvoercontainers zijn wat duurder dan plastic alternatieven. Daar staat tegenover dat de voerton wat zwaarder is, minder snel omvalt, en de container ook sterker is.

Metaal is ook wat makkelijker schoon te krijgen dan plastic, hoewel dat bij gedroogde hondenbrokken voor beide materialen niet echt een probleem is.

Al met al kiezen we na onze tests toch gewoon voor een plastic / kunststof voerton. Ze zijn goedkoper en ook prima schoon te maken. Daarnaast is de stevigheid van het metaal redelijk overbodig, je doet nou eenmaal niet zo veel met een voerton.

2. De capaciteit van de voerton

Het is ook handig om vooraf te bedenken hoe groot je voerton moet zijn: hoeveel voer wil je opslaan. Als je altijd grote voerzakken van 15 kilogram koopt wil je natuurlijk ook een voerton hebben waar 15 kg in past. Voertonnen worden altijd beschreven met een inhoud van liters. Een (erg) ruwe regel is dat je wat meer dan het dubbele aan liters nodig hebt voor een kilogram. Bijvoorbeeld met een voerzak van 15 kilogram wil je ongeveer 40 liter aan capaciteit. Met een zak van 20 kg wil je al snel een voerton met minimaal 50 liter.

De kleinste voertonnen kan zo’n 3 liter in, de grootste voerton 55 liter. Alles daartussen is ook mogelijk, bedenk dus even hoeveel hondenvoer jij maximaal hebt. Dan weet je ook meteen hoe groot je voerton moet zijn.

Top 6: De Beste Voerton voor je Hond

Nu dat we hebben besproken waar voertonnen goed voor zijn en waar je op moet letten is het tijd om de opties te bekijken. We hebben de 6 beste voertonnen voor honden uitgezocht, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo kies je makkelijk welke optie goed bij jou en je hond past.

Beste Keus – Curver Voedselcontainer Metallic

Afbeelding van de metalen Curver Voerton voor een hond

Zoek je simpelweg de beste voerton voor je hond dan raden we de Curver Voedselcontainer Metallic aan. De Curver is van kunststof met een metalen coating, daardoor ziet hij er mooi glimmend uit. De bovenkant is van rubber gemaakt: met de vergrendeling maakt dit de container compleet luchtdicht. Zo bescherm je je hondenvoer tegen ongedierte en mufheid. Het is wel een van de duurdere opties op onze lijst, zeker als je voor de grotere formaten kiest.

Handig van de Curver is namelijk dat hij in vier groottes beschikbaar is: 15 liter, 23 liter, 35 liter, en 54 liter. Zo is er voor ieders voorkeur wat wils: kies voor 15 als je maar weinig voer hebt, 23 of 35 als je gemiddeld veel voer koopt, en 54 liter als je erg veel voer koopt per keer.
De wieltjes van de Curver zorgen ervoor dat je de container makkelijk kan verplaatsen door hem op zijn achterkant weg te rollen, daarnaast zijn andere gebruikers ook erg tevreden met de Curver. Absoluut de beste keus als je simpelweg de voerton van de beste kwaliteit wil: je betaalt wel iets meer dan voor de andere opties.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit
 • Mooi design
 • 4 formaten (15L, 23L, 35L, 54L)
 • Makkelijk te verplaatsen met wieltjes
 • Compleet afsluitbaar
Minpunten
 • Iets hogere prijs

Laagste Prijs – Maelson Dry Box

Afbeelding van de Maelson Dry hondenvoercontainer plastic

Voor een goedkopere optie raden we de Maelson Dry Box aan, zelfs met een degelijke inhoud van 15 liter houdt de Maelson zijn prijs lekker laag. Dit is ook een kunststof voerton, hoewel deze er wat meer ‘plastic’ uitziet.

Ook de Maelson is luchtdicht, daarnaast zitten er wat handige handvaten aan de zijkant. Daar staat wel tegenover dat er geen wieltjes onder de voerton zitten, rollen is dus niet mogelijk. Fijn extraatje van de Maelson is dat je er voerschepje bij krijgt. Zo weet je precies hoeveel voer je je aan je hond geeft.
Grootste nadeel wat wij bij de Maelson konden vinden is dat je de klep niet te hard over moet gooien. De deksel gaat best ver naar achter open (wat fijn is), maar zit met best dun plastic vast. Daardoor kan je hem al snel kapotmaken als je niet voorzichtig bent.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • In 3 formaten verkrijgbaar: 3L, 7.5L, 15L
 • Gratis schepje bijgeleverd
 • Mooi zwart design
Minpunten
 • Ziet er wat meer ‘plastic’ uit
 • Deksel is wat dun, doe er voorzichtig mee

Grootste Formaat – Curver Voedselcontainer Wit

Voor het grootste formaat raden we de Curver Voedselcontainer Wit aan. Deze heeft een inhoud van wel 54 liter: dit is ook meteen de grootste voerton op de lijst.

Net zoals de metallic Curver heeft ook de witte Curver handige wieltjes aan de achterkant. Zo hoef je hem niet te tillen maar kun je hem rollend verplaatsen. Daarnaast heeft deze voerton een mooi wit design met hondenafbeeldingen. Verder is de witte Curver nagenoeg gelijk aan zijn Metallic broertje, op het formaat na dan. Koop je dus altijd grote zakken voer in en wil je die meteen opslaan dan is dit de voerton voor jou.

Pluspunten
 • Erg groot formaat: 54 liter
 • Mooi wit design
 • Wieltjes aan de achterkant maken verplaatsen makkelijk
Minpunten
 • Iets duurder dan kleinere alternatieven

Echte Ton – Curver Voederton Hond

Afbeelding van de Curver voerton met ronde vorm

Wil je een echte ronde ton dan raden we nogmaals een product van Curver aan: de Curver Voederton Hond. Deze voerton ziet er een beetje uit als een vuilnisbak, maar is toch echt een voedselcontainer.

De deksel van de ton is vast te klampen aan beide kanten met metalen houders. De ton zelf is gewoon van kunststof gemaakt. Grootste voordeel van deze Curver ton is dat hij de deksel wat vaster gesloten zit dan de eerder besproken voertonnen. De metalen klampen werken beter dan plastic vasthouders.

Pluspunten
 • Echt ronde voerton
 • Lage prijs
 • Blijft echt goed dicht met metalen klampen
Minpunten
 • Wat saaier design

Voor snoepjes – Blond Amsterdam Voorraadpot

Afbeelding van de Blond voerton voor snoepjes

Als je in plaats van voer wat hondensnoepjes wil opslaan is de Blond Amsterdam Voorraadpot ideaal. In de pot kun je wat lekkere hondenkoekjes of snoepjes makkelijk opslaan. Het leuke design zit vol schattige hondentekeningen met de bekende Blond tekenstijl. Let wel op dat de pot van aardewerk is, een beetje voorzichtigheid is dus wel op zijn plaats. Anders is de pot zo kapot.

Je sluit deze voorraadpot ‘af’ door de deksel er gewoon op te leggen. Helemaal luchtdicht is hij dus niet, maar je koekjes zullen niet snel muf worden met het kleine lucht dat erin kan. Met zijn inhoud van 0.5 liter is de pot echt alleen voor snoepjes, niet voor hondenvoer.

Pluspunten
 • Ideaal voor wat hondensnoepjes of koekjes
 • Leuk Blond design
 • Mooie pot van aardewerk
Minpunten
 • Veel te klein om hondenvoer in op te slaan

Op Wieltjes – Moderna Voercontainer Trendy Pet

Afbeelding van de Moderna voerton plastic

Voor een voerton die compleet op wieltjes staat is de Moderna Voercontainer Trendy Pet de beste keus. In plaats van twee achterwieltjes staat deze pot op vier wielen. Zo is hij dus nog makkelijker te verplaatsen. Net zoals de meeste andere voertonnen op deze lijst is de Moderna van kunststof gemaakt. Dat maakt hem lichter, maar ook iets makkelijker om te stoten.

Verder heeft de Moderna een (je raadt het al) modern design, met een leuke engelse tekst: “A house with a pet is called a home”. Daar kunnen we het alleen maar helemaal mee eens zijn.

Pluspunten
 • Leuk trendy design
 • Makkelijk te verplaatsen dankzij vier wielen
 • Grote inhoud
Minpunten
 • Minder stabiel door de vier wielen

Afsluiting: Heb je de ideale voerton voor jou en je hond gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om jouw ideale voerton te vinden. We hebben veel verschillende opties van hoge kwaliteit uitgezocht, dus dit artikel zou je in ieder geval een heel eind op weg moeten helpen.

Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder. Veel success!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

1 thought on “Top 6: De Beste Voerton voor je Hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *