Top 4: Wat is de beste rieten hondenmand?

4.8
(6)

Laatste update op april 28, 2021 door Hondenwiki

Een rieten hondenmand is niet alleen een fijne ligplek voor je hond, maar staat ook nog eens leuk in je woonkamer.

In dit artikel bekijken we daarom de beste rieten hondenmanden, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Zo kun je makkelijk een mand uitkiezen die bij jou en je hond past

PLAN - PRICE

Description

Als je de goedkoopste rieten hondenmand wil kies dan voor de Happy House. Deze mand is perfect voor kleine hondjes dankzij zijn kleine formaat en knusse vorm.

Laagste prijs

De Beeztees Milano heeft een scherpe prijs en is van goede kwaliteit. Daarnaast is hij in 4 formaten verkrijgbaar en af te stemmen op jouw hond. Een mooie middenweg.

Beste Prijs/Kwaliteit

Als je een grote hond hebt is de Beeztees Toscane de beste hondenmand van riet. De Toscane is meer een bank dan een mandje en heeft veel extra ruimte voor de grotere viervoeters.

Grootste formaat

Top 4: de beste hondenmand van riet

Beste Prijs/Kwaliteit: Beeztees Milano Hondenmand

Voor de beste prijs/kwaliteit verhouding kun je het beste voor de Beeztees Milano Hondenmand kiezen. Deze van riet gemaakte hondenmand kwam als beste optie uit de bus.

De Beeztees heeft een vrij lage prijs en is toch van prima kwaliteit. Een mooie middenweg dus.

Specificaties – Beeztees Milano

 • Formaat: S, M, L, of XL
 • Afmetingen: 75 (H) x 61 (B) x 24 (H) voor het Large formaat
 • Gewicht: 2,9 kilogram

Met de Milano koop je een simpele maar ook zeker degelijke rieten hondenmand voor een best lage prijs.

Daarnaast kun je de Milano goed afstemmen op je hond. De mand is in 4 formaten verkrijgbaar. Zo is de mand dus voor zowel grotere als kleinere hondjes goed geschikt afhankelijk van de versie die je koopt.

Meet je hond even op en kijk dan in welke mand hij het best zou passen. Lees ons artikel over het vinden van de perfecte maat hondenmand door als je hier hulp bij wil.

Naast een lage prijs, stevige rieten mand, en meerdere formaten heeft de Milano nog een groot voordeel. Er zit een gratis passend kussentje bij de mand waar je hond lekker op kan liggen. Geen overbodige luxe natuurlijk met een rieten onderkant.

Conclusie – Beeztees Milano

Pluspunten
 • Lage prijs / goede kwaliteit
 • In 4 formaten verkrijgbaar
 • Gratis kussen meegeleverd
Minpunten
 • Geen

Zonder gevonden minpunten maakt de Beeztees Milano zijn eerste plek meer dan waar. Een hondenmand van riet met een hoge kwaliteit, in meerdere formaten verkrijgbaar, en met gratis kussen. Een mooie middenweg tussen een degelijke prijs met goede kwaliteit dus.

Laagste prijs: Happy House Rieten Hondenmand

Afbeelding van de Happy House Rieten Hondenmand

Voor een goedkope optie hebben we de Happy House Rieten Hondenmand uitgezocht. De Happy House heeft een erg lage prijs, maar ook een wat kleiner formaat. Voor geschikt voor kleine hondjes dus.

Specificaties – Happy House Rieten Hondenmand

 • Formaat: S
 • Afmetingen: 60 (L) x 40 (B) x 18 (H)

Als je een wat kleinere hond hebt is de Happy House hondenmand perfect. Deze heeft een wat hogere rand waar zeker kleine hondjes zich veiliger in zullen voelen.

Zeker voor wat angstigere honden geeft zo’n hond een veilig gevoel. Het simuleert alsof je in een holletje zit. Dankzij de lagere ingang kan je hond nog wel gewoon makkelijk in de mand komen.

Daarnaast heeft de mand dankzij zijn kleine formaat ook een erg lage prijs. Zeker voor een rieten mand die vaak best duur zijn.

Ook bij de Happy House zit een gratis kussentje bijgeleverd. De hoes van dat kussentje is ook nog wasbaar, zo voorkom je dus makkelijk dat de mand gaat stinken.

Let wel op dat als je kussen kapot gaat deze lastig los te verkrijgen is.

Conclusie – Happy House Rieten Hondenmand

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Gratis kussen
 • Hoge rand fijn voor bange hondjes
Minpunten
 • Kussens niet los verkrijgbaar

Als je een kleine hond hebt en een goedkope rieten mand zoekt kies dan voor de Happy House hondenmand. De mand heeft een erg lage prijs, kussentje wordt erbij geleverd en de hoge rand geeft je hond een veiliger gevoel.

Grootste formaat: Beeztees Toscane Hondensofa

Afbeelding van de Beeztees Toscane Hondensofa van riet

Als je een grote luxe mand wil kies dan voor de Beeztees Toscane Hondensofa.

Dit is inderdaad meer een bank voor je hond dan een mand. Het grote formaat en dikke kussen maakt de Toscane perfect voor vooral grotere honden.

Specificaties – Beeztees Toscane

 • Formaat: Large
 • Afmetingen: 115 (L) x 77 (B) x 33 (H)
 • Gewicht: 11 kilogram

De Beeztees Toscane is de grootste man op onze lijst, en is inderdaad ook meer een sofa dan een mandje. Zijn grote formaat maakt de Toscane vooral geschikt voor grote honden.

Zeker met een rieten mand wil je niet dat de mand te klein is voor je hond. Riet is een oncomfortabel materiaal om direct op te liggen, zelfs met een vacht. Met de Toscane zal dit niet snel een probleem zijn, deze is qua lengte en breedte veel groter dan de andere opties.

Daarnaast zit er een dik bruin kussen gratis bij de Toscane geleverd. Zo kan je hond lekker comfortabel liggen.

Om te zorgen dat de mand niet gaat schuiven zitten er rubberen nopjes onderop. Dit voorkomt ook meteen dat de mand krassen maakt wat wel zo fijn is. Zeker als je een grote hond hebt.

Je betaalt wel wat meer voor deze hondenbank. Dat komt door het grote formaat en de extra luxe van de Toscane.

Conclusie – Beeztees Toscane

Pluspunten
 • Perfect voor grote honden
 • Comfortabel kussen bijgeleverd
 • Nopjes onderop tegen krassen
Minpunten
 • Hogere prijs

De Beeztees Toscane is de beste keus voor als je een grote hond hebt. De Toscane heeft niet voor niets ‘sofa’. Geen krampachtige mand maar een heuse bank voor je viervoeter.

Mooiste design: Designed by Lotte York

Afbeelding van de Designed by Lotte York hondenmand van riet

Het oog wil ook wat. Daarom hebben we als bonus ook nog de mooiste rieten hondenmand uitgezocht: de Designed by Lotte York.

Specificaties – Designed by Lotte York

 • Formaat: One size
 • Afmetingen: 89 (L) x 65 (B) x 29 (H)
 • Gewicht: 4,6 kilogram

Designed by Lotte is een hip aankomend merk dat zowel ‘gewoon’ meubilair als dierenproducten ontwerpt.

De Designed by Lotte York is net zoals de net besproken Toscane meer een hondensofa dan een mand. De langere onderkant geeft de York nog meer het gevoel dat het een echte bank is.

De York hondenmand is van mooi riet gemaakt en zal zeker in weinig woonkamers misstaan. Let wel op dat het kussen op de afbeelding niet wordt bijgeleverd. Dat is wel een mispuntje. Daardoor valt de prijs echter ook wel wat lager uit.

Voor kleine honden is het ook fijn dat de York een lage instap heeft. Je hond hoeft geen rare sprongen te maken om op de bank te komen.

Conclusie – Designed by Lotte York

Pluspunten
 • Mooi design
 • Lage prijs
 • Lage instap
Minpunten
 • Kussen niet bijgeleverd

De Designed by Lotte York is een design hondensofa die in geen enkele woonkamer zal misstaan. Let wel op dat het kussen niet inbegrepen zit. Dankzij de lage prijs van de York kun je deze echter wel prima bijkopen zonder al te hoog uit te vallen.

Tips voor een rieten hondenmand

Hopelijk hebben deze aanraders je geholpen een keus te maken. Hieronder nog enkele tips voor het gebruik van je nieuwe rieten hondenmand:

 • Leg altijd een dekentje of kussen op het riet

Riet is niet bepaald een comfortabele ondergrond om op te liggen. Daarnaast kan daardoor de mand ook sneller kapot gaan. Leg dus altijd een kussentje of deken over het riet. Zo heeft je hond meer comfort.

 • Is een hondenmand van riet stevig?

Ja hoor. Riet is misschien wat minder stevig dan bijvoorbeeld een plastic of metalen hondenmand, maar doordat het riet vervlochten is is het zeker wel stevig. Let wel op dat je hond niet op de mand gaat knauwen. Daar zal het riet niet op bestendig zijn.

Dit waren onze aanraders voor het uitzoeken van een goede rieten hondenmand. Mocht je toch nog vragen hebben dan horen we die graag in de comments. We helpen je graag verder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 6

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *