De Beste Grote XL Koelmat voor je Hond

Afbeelding van grote XL hond op koelmat
5
(2)

Laatste update op augustus 13, 2022 door Hondenwiki

Het is geen geheim: de wereld warmt op. Elke zomer lijkt weer warmer dan de vorige, en dat is niet alleen voor ons lastig. Je wilt natuurlijk ook niet dat je hond oververhit. Zeker grote viervoeters lopen dat gevaar, maar gelukkig kan een XL koelmat dan uitkomst bieden.

In dit artikel zetten we de beste XL koelmatten voor je op een rij, zo heeft zelfs de grootste hond een lekker koel plekje deze zomer.

PLAN - PRICE

Description

De Scruffs is van een groot formaat en heeft een goede kwaliteit. Als je een stevige mat wil die groter is dan de Beeztees is dit de beste optie.

Groot en hoge Kwaliteit

De Beeztees is een XL mat van hoge kwaliteit, voor een lage prijs. De mat is iets kleiner dan de andere twee opties, maar heeft wel de hoogste kwaliteit.

Beste Kwaliteit

De Duvo+ heeft het grootste formaat en de laagste prijs. De mat lijkt wel wat minder stevig dan de andere opties, dat is zeker bij grote honden lastig.

Goedkoopst

De Beste Grote XL Koelmat voor jouw Hond

We hebben drie opties voor je uitgekozen. Elk van deze matten heeft een groot formaat wat voor de meeste honden meer dan genoeg moet zijn. Bekijk de voor- en nadelen van elke koelmat om gemakkelijk een keuze te maken.

Beeztees Quick Cooler Koelmat

Afbeelding van de Beeztees XL koelmat voor een hond

Eerst bespreken we de Beeztees Quick Cooler, dit is de beste XL koelmat die op het moment te koop is. De mat heeft een groot formaat en is van goede kwaliteit. Daarnaast zijn er geen negatieve reacties te vinden die je helaas bij andere koelmatten vaak wel ziet.

Specificaties van de Beeztees

 • Formaat: XL
 • Afmetingen: 95 cm. (L) x 75 cm. (B)
 • Water of gel: gel
 • Reviewscore gebruikers: 4.8 / 5.0

De Beeztees XL koelmat staat op de eerste plek omdat de mat alles goed doet.

Eerst de prijs: Die is voor een XL koelmat aan de lage kant. Zeker als de mat verder van goede kwaliteit is. Je wil zeker bij een grote mat niet dat hij makkelijk kapot gaat.

De Beeztees Quick Cooler in verpakking

Dan de afmetingen: 95 bij 75 centimeter. Kleiner dan de andere opties in deze lijst, maar nog zeker een flink formaat. Meet je hond eens op als hij ligt, dan weet je zeker of hij op de koelmat gaat passen.

Verder gebruikt de Beeztees een gel in plaats van water. Dit heeft het voordeel dat je de mat niet elke keer met koud water hoeft te vullen. Op het moment dat je hond op de mat gaat liggen gaat de gel werken door het gewicht van je hond. Let wel op dat je hond deze gel niet binnen mag krijgen. Als je meer over de gel in koelmatten wil weten lees dan het artikel Is een koelmat met gel gevaarlijk voor je hond? door. We behandelen deze vraag daar uitgebreid en bekijken zelfs hoe de gel precies gemaakt wordt!

Dan nog de reviewscore van de Beeztees: 4.8 van de 5 sterren. Dat is een erg hoge score, daar zie je ook de kwaliteit van de mat in terug. Andere koelmatten hebben vaak negatieve reacties van gebruikers wiens mat snel kapot ging. Dat is gelukkig bij de Beeztees anders.

Zelf hebben we erg goede ervaringen met de Beeztees, en dat ligt dus niet aan ons. Vrijwel alle gebruikers zijn erg tevreden met deze grote koelmat.

Conclusie – Beeztees Quick Cooler

De Beeztees Quick Cooler is de beste XL koelmat verkrijgbaar. De mat heeft een flink formaat, lage prijs, en is van hoge kwaliteit. Het is een van de weinige koelmatten zonder negatieve reviews. Meet wel even op of je hond op de mat gaat passen.

Pluspunten
 • Erg goede gebruikers-ervaringen
 • Koelgel doet wat het moet doen
 • Groot XL formaat
 • Stevige mat
 • Prijs aan de lage kant
Minpunten
 • Minder groot dan de andere matten in dit artikel

Scruffs Koelmat Hond – XL

Afbeelding van de Scruffs XL koelmat

Een goede tweede keus is de Scruffs Koelmat – XL. Deze mat heeft namelijk een nog groter formaat dan de Beeztees: 120 cm. (L) x 75 cm. (B). Als je dus een echt grote hond hebt kan de Scruffs de betere optie zijn.

Specificaties van de Scruffs

 • Formaat: XL
 • Afmetingen: 120 cm. (L) x 75 cm. (B)
 • Water of gel: gel
 • Reviewscore gebruikers: 4.3 / 5.0

De Scruffs Koelmat XL is een wat grotere optie dan de Beeztees. Deze mat is dus nog geschikter voor grote honden, als je denkt dat je hond niet op de Beeztees mat past dan is de Scruffs de betere keus.

Toch staat de Scruffs niet op plek 1 in deze lijst, waarom dan?

Ten eerste is er de prijs: die is wat hoger dan die van de Beeztees. Aangezien prijs een belangrijk onderdeel van elke review is proberen we altijd de goedkoopste goede producten voor lezers uit te zoeken. Hier heeft de Beeztees dus het voordeel.

Ten tweede zijn de reviews minder: de Beeztees kreeg een 4,9 terwijl de Scruffs slechts een 4,3 krijgt. Dat is natuurlijk nog steeds geen slechte score, maar je ziet wel meer mensen die een mindere ervaring hebben met de Scruffs. Veruit de meeste reviews zijn erg positief maar we wegen de paar mindere ervaringen ook mee.

Afbeelding van de Scruffs XL koelmat met een hond erop
De Scruffs Cool Mat met een Labradoodle: goed geschikt voor grote hondenrassen

Daar staat dus wel tegenover dat de Scruffs een veel groter formaat heeft, en dus beter geschikt is voor grote honden. Voor een echt grote hond raden we de Scruffs aan.

De Scruffs Cool mat is zeker een goede optie, zo heeft hij een groot formaat, niet al te hoge prijs en nog steeds prima gebruikers-ervaringen. De Scruffs is echter simpelweg iets minder dan de Beeztees koelmat. Vandaar een eervolle tweede plek.

Conclusie – Scruffs Cool Mat

Als je een echt grote XL hond hebt die niet op de Beeztees koelmat past dan raden we de Scruffs aan. Deze mat heeft een iets hogere prijs en is wat minder stevig dan de Beeztees, maar is zeker een goed alternatief voor nog grotere honden.

Pluspunten
 • Groot XL formaat
 • Goede verkoelende gel
 • Makkelijk schoon te maken met een nat doekje
 • Prima kwaliteit
Minpunten
 • Iets minder stevig dan de Beeztees
 • Hogere prijs dan de Beeztees

Duvo+ Hondenkoelmat XXL

Afbeelding van de Duvo+ koelmat met een XL hond erop

Als laatste bespreken we de Duvo+ hondenkoelmat. Dit is de grootste XL koelmat in onze Top 3, met de laagste prijs. Toch staat de mat niet op de eerste plek. Waarom dat is lees je in de specificaties hieronder.

Specificaties van de Duvo+ hondenkoelmat XXL

 • Formaat: XXL
 • Afmetingen: 120 cm. (L) x 80 cm. (B)
 • Water of gel: gel
 • Reviewscore gebruikers: te weinig reviews

Zoals je kan zien heeft de Duvo+ hondenkoelmat de laagste prijs én het grootste formaat. Toch staat de mat op de derde plaats, en niet bovenaan. Waarom dan?

De Duvo+ is een prima budget optie, maar er valt wel wat op de mat aan te merken. Zo heeft de XXL versie slechts 1 review, en bij de kleinere versies zie je meer mensen klagen over dat de mat snel kapot gaat.

Daar heeft de Duvo+ nog altijd een reviewscore van 3,9, zeker niet slecht dus. Maar omdat we het hier over grote honden hebben moeten we dus ook een sterke mat hebben. Grote honden kunnen een koelmat makkelijker per ongeluk slopen dan kleine hondjes.

Als je een hele grote mat wil voor een lage prijs is de Duvo+ een prima keus. Maar bedenk je dus wel dat de mat sneller kapot kan gaan. Daarom raden we aan om de kleinere Beeztees Quick Cooler, of de wat duurdere Scruffs Koelmat te kopen. Tenzij je de prijs belangrijker vindt dan de kwaliteit van de mat.

Conclusie – Duvo+ Koelmat

Ondanks de lage prijs en het grootste formaat raden we de Duvo+ alleen aan als je per se een erg grote mat voor een lage prijs wil hebben. Is dat niet het geval dan kun je beter voor de Beeztees of Scruffs matten kiezen.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Grootste XXL formaat
 • Koelt goed
Minpunten
 • Mindere kwaliteit dan de andere opties

Conclusie – Jouw XL koelmat gevonden?

We hebben in dit artikel de 3 beste XL koelmatten voor je hond besproken. Hieronder nogmaals de korte conclusie:

 • Beeztees Quick Cooler: Wat ons betreft de beste XL koelmat voor je hond. Een lage prijs en goede kwaliteit. Hij is wel iets kleiner dan de andere twee opties.
 • Scruffs Koelmat Hond: Een grote koelmat voor een iets hogere prijs. De mat is van goede kwaliteit dus als je een erg grote hond hebt die niet op de Beeztees past raden we de Scruffs aan.
 • Duvo+ Hondenkoelmat XXL: De grootste mat met de laagste prijs. Maar hij lijkt wel sneller stuk te gaan dan de andere twee opties.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen de beste XL hondenkoelmat voor jouw hond uit te kiezen.

Mocht je toch nog niet hebben kunnen kiezen dan kun je ook onze Complete koelmat keuzegids doorlezen. Deze gids helpt je makkelijk jouw ideale koelmat te kiezen.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *