De 4 Beste XXL Hondenbenches Voor Extra Large Honden

4.7
(3)

Laatste update op augustus 12, 2023 door Hondenwiki

Een geschikte hondenbench vinden voor een XXL hond is niet makkelijk, de meeste benches zijn namelijk juist gemaakt voor kleine of middelgrote honden.

In dit artikel wijden we daarom wat aandacht aan benches voor onze grotere viervoeters. Die verdienen immers ook een perfect passende hondenbench!

We lopen de 4 grootste én beste XXL hondenbenches langs, lettend op: prijs, kwaliteit, comfort en gebruiksgemak. Daarnaast is elke bench uitgezocht voor een specifiek pluspunt: beste kwaliteit, stevigst, goedkoopst of het best voor in de auto. Afhankelijk van wat voor jou belangrijk is kun je dus makkelijk kiezen.

Zo heeft ook jouw hond straks een fijne plek om in te slapen.

De 4 Beste XXL Hondenbenches

Beste Kwaliteit: Adori Hondenbench XXL

De Adori Hondenbench XXL is de eerste aanrader vanwege de hoge kwaliteit van de XXL bench. De kooi is zoals in de afbeelding te zien is meer dan geschikt voor grote honden. Dit kom door zijn mega formaat: 122 (L) x 76 (B) x 84 (H) cm.

Dit is ook een van de grootste redenen dat de bench op nummer 1 staat. Naast de hoge kwaliteit is deze Adori bench ook echt geschikt voor XXL honden. Een veel grotere bench zul je niet snel tegenkomen.

De Adori heeft geen rare prijs voor een bench van dit formaat. Zeker omdat het ijzeren frame extra sterk in elkaar zit. Daarnaast zit er een zwarte laag over het ijzer zodat de kooi niet schuurt of makkelijk roest.

Wij zijn echter niet de enigen die enthousiast zijn over de Adori: De gebruikers beoordelingen zijn overweldigend positief, zo krijgt de bench gemiddeld een 4.7 uit 5 van van andere kopers.

Mocht je de bench willen schoonmaken dan kun je de onderkant er makkelijk uit halen en schoon wassen. Verder heeft de bench twee ingangen zodat je deze op elke plek flexibel kan neerzetten.

Eindoordeel

De Adori Hondenbench is een van de grootste hondenbenches die we tegen zijn gekomen. De bench is daarnaast van goede kwaliteit, erg stevig en heeft alle functionaliteiten die je van een hondenbench verwacht. De perfecte bench voor XXL honden.

Laagste prijs: Hondenbench – Zwart – XXL

Afbeelding van een duitse herder liggend in de Hondenbench Zwart XXL

Als je een goedkope XXL hondenbench zoekt, kijk dan niet verder dan de Hondenbench XXL Zwart op Bol.com.

Deze bench kost ondanks zijn grote formaat erg weinig. Een betere deal voor een echt grote hondenbench zul je niet snel vinden. Echter vanwege de goedkope prijs zie je wel dat er wat wordt ingeleverd in luxe.

Zo heeft deze bench geen zwarte verflaag over het metaal, waardoor hij sneller kan gaan roesten en ruwer aanvoelt. Daarnaast is de hondenbench van een kleiner formaat dan bijvoorbeeld de Midwest (onze kwaliteits-keuze).

De afmetingen van de Hondenbench Zwart XXL zijn 122 (L) x 74 (B) x 81 (H) cm.

Eindoordeel

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Uitneembare bodemplaat
 • Twee deurtjes (voor- en zijkant)
Minpunten
 • Minder luxe dan duurdere benches

Als je hond in de bench past en je de iets mindere luxe van de bench voor lief neemt dan is de Hondenbench Zwart XXL de beste keus voor jou. Deze levert een XXL hondenbench van prima kwaliteit voor een wel erg scherpe prijs.

Beste Kunstof / Autobench: Maelson Reisbench

Een goede XXL hondenbench voor in de auto vinden was niet zo simpel. Deze kunnen namelijk niet van metaal zijn, dan zijn ze veel te zwaar om in de auto te krijgen. Daarom komen we uit bij de Maelson XXL Reisbench.

De Maelson heeft een prima prijs voor een XXL hondenbench met wat meer ingebouwde luxe en extra’s.

De bench is perfect voor in de auto vanwege het materiaal waar hij van gemaakt is: kunststof. Dit maakt de bench veel comfortabeler en lichter: slechts 11 kilogram. Dit is een knappe prestatie, omdat de Maelson wel van XXL formaat is: 120 (L) bij 77 (B) bij 86 (H) cm.

Afbeelding van de achterkant van de Maelson Reisbench

Om de bench toch sterk te houden zit er een metalen frame onder het kunststof. Daarnaast is de bench compleet op te vouwen. Hierdoor kun je hem ook prima in de auto houden als je geen hond meeneemt.

Verder zitten er fijne extra’s in de bench zoals speciale bandjes waarmee je je hond kan vastmaken voor zijn veiligheid. Ook zorgt de zachte binnenkant voor een fijne plek voor je hond. Een metalen bench zou te veel gaan ratelen in de auto. Verder zit er een raam in voor je hond zodat deze toch lekker naar buiten kan kijken.

De Maelson Reisbench is volledig opvouwbaar

Let er wel op dat een kunststof bench hoe dan ook minder sterk zal zijn dan een metalen bench. In de auto moet dit echter geen heel groot probleem vormen.

Eindoordeel

Pluspunten
 • Goed voor in de auto
 • Compleet opvouwbaar
 • Licht gewicht: 11 kilogram
 • Comfortabel voor je hond
 • Veiligheidsgespen
Minpunten
 • Minder stevig dan metaal

Als je een goede XXL hondenbench voor in de auto wil, zoek dan niet verder dan de Maelson Reisbench. De kunststoffen bench is dankzij zijn lichte gewicht en extra veiligheidsmaatregelen de perfecte bench voor op reis.

Sterkste Hondenbench: Heavy Duty Bench – XXL

Afbeelding van de Heavy Duty Bench, een metalen bench

Voor de wat wildere en sterkere honden kun je het beste de Heavy Duty Bench – XXL kiezen.

Zoals de naam doet vermoeden kan deze hondenbench wel tegen een stootje: de bench zelf weeg dan ook 35 kilogram! Toch is de bench prima te vervoeren vanwege de wieltjes (inclusief remmen) aan de onderkant.

Ook hier zie je dat je voor de extra stevigheid en het grote formaat wat meer moet neerleggen. Toch is de bench nog goedkoper dan bijvoorbeeld de Midwest of Maelson.

De hondenbench is 123 (L) x 75 (B) x 81 (H) cm. Dat is een prima formaat voor de meeste grote honden.

Ook deze bench is makkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare bodemplaat, en openbare bovenkant. Vooral dit laatste zie je niet vaak terug in hondenbenches maar is wel een fijne luxe.

Omdat de bodemplaat van plastic is kan je de bench makkelijk schoonmaken. Daardoor voelt de plaat echter wel wat licht aan. Zeker voor een zware hond is het misschien fijn om een metalen plaat bij te bestellen.

Eindoordeel

Pluspunten
 • Erg sterk
 • Wieltjes maken vervoer makkelijk
 • Kan aan bovenkant open
Minpunten
 • Bodemplaat van plastic

Voor sterke en wat wildere honden kun je geen betere bench dan de Heavy Duty Bench kiezen. Dit is een van de meest stevige hondenbenches verkrijgbaar. Let er wel op dat je de remmen goed vastzet, anders rijdt je hond zo weg.

Veelgestelde vragen over XXL Hondenbenches

Hoe kan ik voorkomen dat de XXL hondenbench krassen veroorzaakt?

Het is natuurlijk heel vervelend als je hondenbench gaat schuiven en daardoor krassen op je vloer maakt. Zeker bij grotere honden is dit een gevaar: ze zetten meer kracht dan ze zelf doorhebben en kunnen de bench zo laten bewegen. Ook metalen benches zoals draadkooien zijn een groter risico: deze bekrassen sneller vloeren en tegels

Gelukkig zijn er wel oplossingen voor. Het makkelijkst is natuurlijk om de bench zo neer te zetten dat deze afgeklemd staat (bijvoorbeeld door meubels of muren). Dit is echter niet altijd een optie.

Een flexibelere oplossing is een pakket hondenbench onderzetters aanschaffen. Deze onderzetters zijn speciaal voor metalen draadkooien gemaakt, en kosten slechts 7 euro.

Hoe weet ik of ik de juiste maat bench heb voor mijn hond?

Lees hiervoor onze 5 tips om de perfecte maat hondenbench te kiezen door! Dit artikel loopt je door elke stap heen om de precies op te meten hoe groot de bench voor jouw hond moet zijn.

Kan ik beter een kunststof of metalen bench kiezen?

Deze keus hangt van meerdere factoren af. Elk van de twee materialen heeft namelijk zo zijn voordelen.

Metalen benches:

 • Zijn sterker
 • Geven meer uitzicht aan je hond
 • Zijn makkelijker te wassen

Kunststof benches:

 • Zijn zachter en meer comfortabel
 • Hebben een kleur in plaats van grauw metaal
 • Zijn compacter als je ze inklapt

Maak voor jezelf de afweging welke van deze punten belangrijker zijn en maak op basis daarvan je keuze. Bedenk ook waar je de bench neer gaat zetten zodat het materiaal en de kleur past bij de omgeving.

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 3

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *