Wat is het beste Houten Hondenhok?

0
(0)

Laatste update op mei 10, 2020 door

Niets mooier dan een chique houten hondenhok voor in je tuin. Zo heeft je hond ook zijn eigen plekje om rustig in te kunnen liggen.

Maar wat is dan het mooiste en beste hondenhok om te kopen? Er zijn best veel opties om uit te kiezen.

In dit artikel geven we daarom drie aanraders die we elk reviewen. We benoemen de plus- en minpunten meteen zodat je makkelijk kan kiezen welk hok bij jou en je hond past.

PLAN - PRICE

Description

Dit leuke hondenhok komt recht uit een cartoon en heeft een groot formaat. Als je het design mooi vindt dan is dit het ideale hok voor jou en je hond.

Mooiste design

De Woodland Balto is een perfect hondenhok voor kleine hondjes. Het hok heeft een lage prijs, heeft een mooi design, en staat handig een paar centimeter boven de grond

Laagste prijs

Als je een echt grote hond hebt dan is het VidaXL Hondenhok de beste keus. Dit is een van de grootste houten hondenhokken die we hebben kunnen vinden.

Grootste formaat

Top 3: het beste houten hondenhok

Goedkoopst: Woodland Slaaphok Balto

Afbeelding van het houten Woodland hondenhok

Onze eerste aanrader is ook meteen het goedkoopste houten hondenhok: het Woodland Slaaphok Balto.

De Woodland is er zowel een witte of meer traditionele bruine houten kleur verkrijgbaar.

Specificaties – Duvo Woodland

 • Afmetingen: 85 (L) x 58 (B) x 58 (H) cm.
 • Materiaal: Hout
 • Gewicht: 23 kilogram
 • Geschikt voor buiten: Ja

Voor de erg lage prijs van de Duvo Woodland krijg je nog steeds een goed hondenhok.

Eerst het formaat van de Woodland. We bespreken hier de ‘small’ variant omdat die veruit het goedkoopst is. Als je een grotere hond hebt kun je de Woodland echter ook voor een hogere prijs in groter formaat kopen.

In de kleine variant van de Woodland passen veel honden nog steeds wel prima. Meet een keer even op hoe breed en lang je hond is als hij ligt, dan weet je meteen of hij gaat passen.

Verder heeft de Balto nog een pluspunt. Je kan het hok niet alleen in verschillende groottes maar ook in een andere kleur kopen zoals al gezegd.

Woodland bruine hondenhok van hout
De klassiek bruine Woodland bij Bol

Dit is ook een van de redenen om de Woodland op plek 1 te zetten. Ondanks de lage prijs heeft het hondenhok een mooi design en meerdere opties om uit te kiezen. Dat kun je bij de meeste hokken niet zeggen.

Dan nog een groot voordeel van de Woodland: hij staat niet direct op de grond. Dankzij vier verhoginkjes staat het hok net los van de grond. Dit is zeker fijn voor als het regent en de grond modderig wordt.

Bij normale hondenhokken kan de onderkant al snel vochtig worden. Dit is natuurlijk voor je hond niet fijn, die wil een lekker droog plekje. Daarnaast kan de onderkant dan gaan schimmelen en dan zal je hond al snel niet meer in het hok willen.

Dankzij de verhoging raakt de onderkant van de Woodland de grond helemaal niet. Zo kan hij niet vies en nat worden.

Conclusie – Woodland Balto

De Woodland Balto is een erg goedkoop houten hondenhok van goede kwaliteit. Dankzij de verhoginkjes onderop staat het hok ook niet direct op de ondergrond. Dit is zowel voor je hond als de hygiëne fijn. Let wel op dat het hok vooral voor kleinere honden geschikt is.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • 2 keuzes: wit of klassieke bruine kleur
 • Verhoging aan de onderkant
 • Chique design
Minpunten
 • Vooral voor kleine honden geschikt

Leukste design: AXI Hondenhok

Afbeelding van het AXI houten hondenhok

Voor iedereen die vroeger graag naar Tom & Jerry keek is er het AXI Hondenhok.

Dit hok heeft een haast cartoon-uiterlijk, en krijgt dan ook de titel leukste design. Dat is echter niet het enige wat de AXI te bieden heeft.

Specificaties – AXI Hondenhok

 • Afmetingen: 95 (L) x 88 (B) x 102 (H) cm.
 • Materiaal: Hout
 • Gewicht: 28.5 kilogram
 • Geschikt voor buiten: Ja

Naast het leuke cartoon-achtige design is de AXI ook gewoon een erg goed hondenhok.

Zo zit er ten eerste een geïsoleerde vloer onderin het hok. Dit is zeker in de wintermaanden prettig voor je hond, zo voelt het hok niet te koud aan.

Ook is het formaat van de AXI lekker groot. Dat maakt het hok veel geschikter voor grotere honden dan het net besproken Woodland hondenhok.

De achterkant van het AXI hondenhok van hout

Voor je hond zitten er ook twee kleine raampjes in het hok. Zelfs als het regen kan je hond dus zowel aan de voorkant als aan de zijkanten naar buiten kijken.

We hebben de AXI vooral op het leuke design uitgekozen, maar ook qua specificaties is het hok dus een goede keus. Als je het cartoon-uiterlijk mooi vindt en een wat grotere hond hebt is de AXI ideaal.

Conclusie – AXI Hondenhok

Als je het design mooi vindt dan is het AXI hondenhok jouw ideale keus. Het hok heeft een groot formaat met genoeg ruimte voor flinke honden. Daarnaast is de geïsoleerde ondergrond ook fijn voor zowel de zomer als winter.

Pluspunten
 • Leuk design
 • Groot formaat
 • Geïsoleerde vloer
Minpunten
 • Wat hogere prijs

Voor grote honden: VidaXL Hondenhok

Als je een grote hond hebt is het VidaXL Hondenhok de beste optie van hout.

Dit is een van de grootste houten hondenhokken die we hebben kunnen vinden. Daar staat wel een wat hogere prijs tegenover.

Specificaties – VidaXL Hondenhok

 • Afmetingen: 104 (L) x 153 (B) x 94 (H) cm.
 • Materiaal: Hout
 • Gewicht: 23 kilogram
 • Geschikt voor buiten: Ja

Voor de echt grote honden is de VidaXL ideaal. Dit hok heeft namelijk flinke afmetingen, vooral in de lengte. Zo kan je hond lekker languit liggen.

Om het hok makkelijk schoon te maken of te luchten is het dak ook openklapbaar. Dat is zeker bij zo’n lang hok geen overbodige luxe. Anders zou je nooit achterin het hok kunnen schoonmaken.

De VidaXL is goed geschikt voor het buitenweer dankzij het waterbestendige dak. Zo houdt je hond het lekker droog zelfs als het flink regent.

Conclusie – VidaXL Hondenhok

Als je een grote hond hebt is de VidaXL jouw beste keus voor een houten hondenhok. De meeste hondenhokken van zo’n groot formaat kosten ook meteen meer dan 200 euro maar de vidaXL blijft daar netjes onder. Daarnaast is het hok ook prima geschikt voor buiten.

Pluspunten
 • Groot formaat
 • Goed geschikt voor buiten
 • Openklapbaar dak
Minpunten
 • Hogere prijs vanwege groot formaat

Veelgestelde vragen over een houten hondenhok

 • Wat zijn de voordelen van een houten hondenhok?

Een hondenhok van hout heeft meerdere fijne voordelen.

Zo zijn houten hondenhokken vaak goedkoper, omdat hout ook een goedkoper materiaal is.

Daarnaast biedt hout een betere isolatie dan de meeste andere materialen. Zo blijft je hond warm in de winter en koel in de zomer.

Ook hebben houten hondenhokken vaak een mooiere en natuurlijker design. Dit is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar wij vinden houten hondenhokken het mooist.

 • Wat zijn de nadelen van een houten hondenhok?

Hout is een materiaal wat vervelende beestjes zoals teken en vlooien fijner vinden dan bijvoorbeeld plastic.

Houdt je nieuwe hondenhok dus goed in de gaten, en zorg dat deze schoon blijft.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het uitzoeken van jouw nieuwe houten hondenhok. Als je nog vragen hebt over een van de aanraders laat het dan weten in een comment hieronder.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *