Top 5 – De Beste Hondenren voor Binnen in Huis

4.8
(5)

Laatste update op maart 15, 2021 door Hondenwiki

Een hondenren voor binnen in huis kan ideaal zijn: zo voorkom je dat je pup of hond komt waar hij even niet moet komen. Zeker als je druk bezig bent of je pup nog niet goed weet wat wel en niet mag is dat handig. Maar een goede hondenren is zo makkelijk nog niet gevonden: hij moet sterk zijn, van een goed materiaal, en van de juiste grootte. Daarom hebben we in dit artikel de 5 beste hondenrennen voor je op een rij gezet. Zo kies je snel en makkelijk een hondenren die zowel bij jou als je hond past.

Top 5 – Wat is de Beste Hondenren voor Binnen?

Met Ondergrond – MaxxPet Hondenren Zwart

Afbeelding van de MaxxPet Hondenren voor binnen

Een van de meest handige extra’s voor een goede hondenren voor binnen is een ondergrond. Die ondergrond is bijvoorbeeld ideaal voor honden of pups die nog wel eens een ongelukje hebben of onhandige eters zijn: zo bescherm je je vloer tegen vuil. Wil je dus graag een goede onderkant onder je hondenren dan raden we de MaxxPet Hondenren Zwart aan. De meeste rennen hebben zo’n onderkant niet, maar de stevige plaat onder de vierkante ren is gewoon erg handig.

Dankzij zijn grootte (125 x 80 cm.) is de ren vooral geschikt voor pups en kleinere hondjes, voor een grote hond is het absoluut geen aanrader. Maar eerlijk gezegd zijn hondenrennen dat sowieso niet vaak: een grote hond heeft veel meer ruimte nodig dan de meeste hondenrennen kunnen beiden. Zoek je specifiek voor een puppy dan kun je ook onze beste puppyren voor binnen lijst bekijken.

De MaxxPet is een goede stevige ren die van metaal is gemaakt, daardoor kan hij wel wat lawaai maken als je hondje onrustig is. Het metaal is afgewerkt met een zwarte coat (die ook goed tegen roest beschermd). Let wel op dat de ren ondanks zijn anti-roest niet geschikt is voor buiten, regen zal de bench alsnog vrij snel aantasten. Het is dus echt een hondenren voor binne..

Pluspunten
 • Goed stevig
 • Ondergrond perfect voor binnen
 • Goede klant-ervaringen
 • Anti-roest coating
Minpunten
 • Niet geschikt voor buiten

Kunststof Hondenren – MeisterPet Opvouwbare Tent

Afbeelding van de Meisterpet Hondenren van kunststof

Wil je een goedkopere kunststof hondenren dan raden we de MeisterPet Opvouwbare Tent aan. Dit is een stoffen ren die ook weer vooral voor pups en kleine hondjes geschikt is. Fijne van de Meisterpet is dat hij erg licht is, compleet opvouwbaar, en niet veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast past hij opgevouwen in de bijgeleverde tas. De ren meenemen is dus ook erg makkelijk.

De ren is van polyester gemaakt. Daardoor is hij wel heel wat minder stevig dan metalen hondenrennen, maar voor een pup of klein hondje zou de ren nog steeds moeten volstaan. Je kan de bovenkant openen of juist dichtdoen met de rits (mocht je een springende viervoeter in huis hebben). Onder het kunststof zit wel wat metaal, maar het blijft echt wel minder sterk dan een compleet metalen ren, daar staat dan wel weer een veel lagere prijs tegenover. Ook MeisterPet heeft een dichte onderkant wat hem ideaal maakt voor binnen: je hond kan dan van de vloer geen rotzooi maken.

Pluspunten
 • Compact
 • Handig voor op reis (gratis tas)
 • Licht gewicht
 • Lage prijs
 • Heeft een dichte onderkant
Minpunten
 • Minder sterk dan een metalen ren

Sterkste optie – Heavy Duty Hondenbench

Afbeelding van de Heavy Duty bench

Dan een niet echt traditionele ren: de Heavy Duty Hondenbench is veruit de sterkste optie. Het is dan ook niet echt een hondenren maar meer een bench. Toch kun je er met het openklappende dak wel een ren van maken. Daarnaast heeft de Heavy Duty een dichte onderkant en staat hij op 4 wielen. Zo kun je hem ondanks zijn zware formaat toch makkelijk verplaatsen. De Heavy Duty verschuift niet als je dat niet wil, dankzij de remmen op de wielen staat de bench toch er stevig.

Met de dikke metalen randen is de Heavy Duty veruit de sterkste optie voor een hondenren. Zo is hij zelfs voor sterkere honden geschikt. De bench is wel wat kleiner dan de meeste normale hondenrennen. Meet dan ook even goed op hoe groot je hond is en of dat bij de afmetingen van 93 (L) x 61 (B) x 69 (H) cm. past. Er is ook een M, XL, en XXL versie beschikbaar, dus je kan het formaat precies op jouw hond afstemmen.

Pluspunten
 • Sterkste hondenren
 • Erg stevig, verschuift niet snel
 • Makkelijk te verplaatsen met wielen
 • Dak open te klappen
 • In 4 formaten verkrijgbaar
Minpunten
 • Wat kleiner dan de meeste traditionele hondenrennen

Laagste Prijs – TecTake Hondenren

Afbeelding van de TecTake hondenren van metaal

Wil je een metalen hondenren voor een lage prijs dan kun je het beste voor de TecTake Hondenren kiezen. Dit is niet de meest sterke hondenren, en hij heeft ook geen dichte onderkant. Toch is de TecTake het bekijken wel waard: vanwege zijn erg lage prijs. Vergeleken met de andere metalen opties op deze lijst kost de TecTake al gauw de helft, en het is zeker geen slechte ren. Zeker voor het toch wel vrij grote formaat is de lage prijs indrukwekkend.

Ook de TecTake is met een coating bewerkt (maar niet zo mooi als de MaxxPet). Dit is anti-roest, maar ook de TecTake is absoluut niet geschikt voor buiten. Een regenbui zal hem dan al snel laten roesten. Voor onze Top 5 hondenrennen voor binnen in huis is dat natuurlijk geen probleem, maar let er dus wel op. Dat is waar de paar negatieve recensies vandaan komen: mensen die de ren toch buiten laten staan. Dan gaat hij al snel kapot.

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Metalen frame
 • Groot formaat
Minpunten
 • Niet zo sterk als de MaxxPet
 • Niet geschikt voor buiten

Houten ren – Doggiren Houten Hondenren

Afbeelding van een houten hondenren van Doggiren

Dan nog een houten optie om voor te kiezen: de Doggiren Houten Hondenren. Deze hondenren is erg vergelijkbaar met de metalen rennen die we al hebben besproken, maar dan dus van hout. Het hout is goed geschuurd, maar let wel op dat je hond niet op de ren gaat zitten kauwen. Hout is niet zo sterk als metaal, maar het is zeker geen slappe hondenren.

Voordeel van het hout is dat de ren redelijk licht is (zo’n 8 kilogram), en daardoor goed te verplaatsen. Je kan de ren meerdere vormen opzetten (zoals je hierboven in de afbeelding kan zien: rond, vierkant, rechthoek etc.). Onderop de spijlen zitten anti-slip stukken zodat de ren niet uit zichzelf beweegt, daarnaast voorkomt het krassen op je vloer. Ideaal voor binnen dus. We vinden een houten ren zelf ook veel mooier staan dan een metalen variant.

Pluspunten
 • Mooi design van hout
 • Stevig
 • In meerdere vormen op te zetten
 • Anti-slip onderkant
Minpunten
 • Niet zo sterk als metaal

Veelgestelde Vragen over een Hondenren voor binnen

Is elke hondenren geschikt voor binnen?

De meeste hondenrennen zijn wel geschikt voor binnen in huis. Houten, kunststof, en metalen hondenrennen zijn in principe allemaal gewoon geschikt. Het is echter wel handig om op te letten dat er bijvoorbeeld een anti-kras onderkant onder zit. Anders kan een metalen hondenren je vloer bijvoorbeeld best snel beschadigen.

Daarnaast is het belangrijk om op het formaat te letten. Sommige hondenrennen zijn erg groot. Als je die vervolgens in een wat kleinere woonkamer probeert te zetten past hij misschien helemaal niet. Het formaat staat altijd bij de beschrijving van een goede hondenren, let daar dus ook op en meet even op hoeveel ruimte je zelf hebt.

Voor buiten zijn veel rennen juist zeker niet geschikt, zoek je specifiek voor een puppy dan kun je onze beste puppyrennen voor buiten eens bekijken, die zijn veel beter tegen het weer bestendig.

Wat is het beste materiaal voor een ren voor in huis?

Dit hangt vooral van je smaak af. Over het algemeen zijn de keuzes: hout, kunststof, en metaal.

Hout is wat ons betreft het mooiste materiaal. Probleem van hout is echter dat er niet al te veel hondenrennen van hout gemaakt worden, je hebt dus niet al te veel keus. Daarnaast is het vrij lastig om een houten hondenren weer snel op te vouwen, terwijl je dat binnen wel vaker zal willen doen om ruimte te besparen. Heb je echter een houten hondenren gevonden die je mooi vindt dat is het zeker het proberen waard.

Kunststof is ideaal voor binnen. Je vouwt een kunststof hondenren zo op, en dankzij het lichte gewicht kun je de ren ook altijd makkelijk meenemen. Daarnaast geeft kunststof geen nare krassen op je vloer. Nadeel is weer dat kunststof rennen niet al te sterk zijn. Vooral geschikt voor pups en kleine hondjes dus.

Metaal is het sterkste van de drie materialen. Het is echter ook het zwaarst en kan soms krassen geven als er geen anti-kras onderkant onder zit. Let daar dus goed op als je graag een metalen hondenren wil.

Afsluiting: Jouw nieuwe ren gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om jouw ideale nieuwe hondenren voor binnen te kiezen. We hebben 5 uiteenlopende opties besproken zodat er in ieder geval wel een goed passende optie voor jou en je hond tussen moet zitten. Mocht je nog vragen hebben of een ervaring met een van de producten willen delen doe dat dan vooral in de comments hieronder!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 5

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *