De Complete Hondenbench Koopgids voor 2023

4.9
(14)

Laatste update op september 25, 2023 door Hondenwiki

Met zoveel benches verkrijgbaar is het best lastig jouw ideale hondenbench uit te zoeken. Daarom hebben we deze koopgids voor je samengesteld. Eerst behandelen we waarom en wanneer je het beste een hondenbench kan kopen. En daarna waar je op moet letten voor je een hondenbench aanschaft.

Een koopgids is natuurlijk niet compleet zonder aanraders. Daarom zetten we de 8 beste Hondenbenches op een rij. Als je meteen de beste hondenbenches wil zien klik dan hier.

Verder hebben we ook nog enkele handige tips voor je nieuwe hondenbench beschreven.

Met deze koopgids ben je meteen compleet geïnformeerd en zoek je makkelijk jouw ideale hondenbench uit.

PLAN - PRICE

Description

Als je een echt sterke hondenbench zoekt kun je het beste voor de Heavy Duty Bench kiezen. Deze is er speciaal op gemaakt om zelfs tegen de sterkste honden bestand te zijn.

Sterkste Bench

Een erg lage prijs, groot formaat en prima kwaliteit. Als je de bench met de beste prijs/kwaliteit verhouding zoekt ben je bij de Petstore Hondenbench aan het juiste adres.

Beste Prijs/Kwaliteit

De meest luxe hondenbench is zonder twijfel de Fido Studio. Je kan de Fido compleet inrichten met tot wel 8 extra's, en de bench doet ook dienst als tafeltje of opbergkastje voor in je woonkamer!

Meest Luxe

Waarom zou je een Hondenbench kopen?

Eerst enkele redenen waarom een hondenbench reuze handig is. Waarom is een bench nou juist zo handig?

Een bench geeft je hond zijn eigen veilige plek

Wij mensen associëren tralies met gevangen zitten. Maar honden hebben die associatie juist helemaal niet zoals je bij Dierenkliniek Kenaupark kan lezen. Een bench kan jouw hond juist een fijne veilige plek geven.

Dan moet je je hond natuurlijk wel aanleren dat de bench zijn eigen fijne plek is. Later in dit artikel daar meer over.

Zodat je je hond veilig alleen kan laten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je een drukke hond hebt, die willen hun omgeving of zichzelf nog wel eens beschadigen.

Met een hondenbench kun je je hond veilig alleen laten als je bijvoorbeeld gaat slapen of even weg wil.

Daarnaast zijn er veel honden met verlatingsangst: ze zijn bang als hun baasje er niet is. Een bench kan daar juist erg mee helpen, zoals te lezen is bij Medpets.nl. Een groot huis kan te onoverzichtelijk zijn voor je hond, maar een vertrouwde bench geeft ze een veilig gevoel.

Je hond kalmeren bij bezoek

Niet elke hond gaat even goed met bezoek om. Je kan hem dan in een andere kamer opsluiten, maar dan gaat je hond nooit leren dan mensen over de vloer hebben heel normaal is.

Door je hond in zijn bench, tegen die tijd hopelijk een veilige en gewende plek, te stoppen kan hij er toch bij zijn. Zo leert je hond dat de bezoekers geen kwaad kunnen.

Dit waren enkele redenen om een hondenbench te kopen, er zijn er nog veel meer te bedenken. Maar aangezien je op een ‘koopgids’ hebt geklikt houden we het kort.

Waar moet je op letten als je een Hondenbench uitzoekt?

Er zijn drie belangrijke onderdelen van het uitzoekproces voor een hondenbench: formaat, materiaal, en omgeving.

We behandelen elk van die drie onderdelen, en als je hier van tevoren over nadenkt wordt het kiezen van jouw nieuwe hondenbench veel makkelijker.

Welk formaat Hondenbench past bij jouw hond?

Om je ideale maat hondenbench uit te zoeken moet je je hond wegen en opmeten. We hebben in ons artikel over het kiezen van het ideale formaat hondenbench beschreven hoe je dat doet.

In dit artikel zie je ook een handige tabel met de benodigde lengte van je bench voor elk gewicht hond.

Welk materiaal hondenbench wil je hebben?

Benches van metaal, kunststof, en hout kom het meest voor

Er zijn in principe 3 veel gebruikte materialen voor hondenbenches: metaal, hout, en kunststof (vaak nylon).

 • Metaal: Metalen hondenbenches zijn het meest populair. Dat is ook niet raar, metaal is het sterkste materiaal. Zo is een gemiddelde metalen bench dus veel steviger dan een bench van kunststof of hout. Koop een metalen bench als je een echt stevige bench wil (bijvoorbeeld vanwege een drukke of sterke hond).
 • Kunststof: Benches gemaakt van kunststof zijn lichter en comfortabeler dan die van hout of metaal. Zo zitten er meestal geen scherpe randen aan kunststoffen benches, en zijn ze makkelijk te verplaatsen. Koop een kunststof bench als je een zachte bench voor je hond wil, of hem vaak wil verplaatsen.
 • Hout: Houten benches zijn vrij stevig en zien er vaak ook wat beter uit. Zo zijn houten benches vaker op maat gemaakt, en hebben een chique design. Kies voor een houten hondenbench als je veel om het uiterlijk van de bench geeft, bijvoorbeeld voor in de woonkamer.

Hou er wel rekening mee dat metalen benches veel populairder zijn dan die van kunststof of hout. Zo heb je dus veel meer keus als je voor een metalen bench gaat.

Waar ga je de nieuwe bench neerzetten?

Afbeelding van hondenbench in de achterbak van een auto
De Autobench – Hondenbench bij Bol.com

Als laatste moet je je afvragen waar je jouw nieuwe hondenbench neer gaat zetten.

Als je de bench vooral in de auto wil gaan gebruiken, dan is een speciale metalen autobench (zoals in de afbeelding hierboven) het meest geschikt.

Als je de bench in je woonkamer neer gaat zetten wil je juist een bench die er wat mooier uitziet. Daarnaast is het handig om dan eerst op te meten of de bench echt in je uitgekozen plek gaat passen.

Mocht je de bench in de schuur neerzetten dan is het handig om een roestvrije bench aan te schaffen. Let hier vooral op bij metalen benches.

Als laatste zou je je bench ook kunnen gebruiken voor op reis. Bijvoorbeeld op vakantie. Dan is een kunststof lichtgewicht bench een aanrader. Deze zijn in te klappen en makkelijk mee te dragen.

De beste Hondenbench voor jouw Hond: Top 8

Nu we alle belangrijke onderdelen voor het uitkiezen van een hondenbench hebben gehad zetten we de 8 beste hondenbenches voor je op een rij. Elk met hun eigen voordelen en nadelen.

We hebben op de Hondenwiki.nl al veel artikelen geschreven over de beste verschillende soorten hondenbenches. Er is namelijk zoveel keus dat het lastig is dit in 1 artikel samen te vatten.

Toch hebben we dat in deze complete koopgids geprobeerd: voor elke categorie de beste bench die we hebben kunnen vinden.

Mocht je een specifiek soort bench zoeken maar twijfelen over de eerste keus? In elk van de 8 reviews hieronder zetten we ook een link naar het artikel waar de bench vandaan komt. Zo kun je ook de andere beste benches in die categorie makkelijk vinden.

Beste Prijs/Kwaliteit: Petstore Hondenbench – Zwart L

Afbeelding van de Petstore Hondenbench

Als je bij Bol.com in de hondenbench categorie kijkt zie je de Petstore Hondenbench stipt op plek 1 staan. En met goede reden.

De bench heeft een lage prijs, goede kwaliteit, en klanten zijn erg tevreden over de prijs.

Specificaties

 • Materiaal: Metaal
 • Geschikt voor in de auto: Ja
 • Formaat: S, M, L, XL, of XXL (in deze review zie je de Large uitvoering)
 • Afmetingen: 92 (L) x 57 (B) x 64 (H) cm.
 • Deurtjes: 2 (zijkant en voorkant)
 • Opvouwbaar: Ja

We hebben de Petstore uitgezocht op zijn goede prijs kwaliteit verhouding. Zo betaal je erg weinig voor de bench, en toch is hij van prima kwaliteit.

De bench heeft metalen spijlen wat hem sterker maakt dan een kunststof hoes. Daarnaast is de bench van vrij groot formaat, en kan je hem zelfs in de XL of XXL versies aanschaffen.

Ook is de bench prima geschikt voor in de auto, let wel op of de afmetingen van je bench in de achterbak van je auto gaan passen.

Mocht je meer over de Petstore Hondenbench willen lezen, of andere goede goedkope benches willen zien? Lees dan onze Top 5 beste goedkope hondenbenches door. Daar behandelen we de bench in meer detail.

Conclusie

Pluspunten
 • Beste prijs-kwaliteit (lage prijs, goede kwaliteit)
 • Sterk metaal
 • Inklapbaar, makkelijk op te bergen
 • Goed schoon te maken door plastic onderkant
 • Groot formaat
Minpunten
 • Metaal kan gaan roesten (gebruik de bench alleen binnen)

De Petstore Hondenbench is niet voor niets de meest populaire hondenbench in Nederland. De bench heeft een erg scherpe prijs, prima kwaliteit, en heeft een groot formaat. Als je een goedkope en toch sterke metalen bench zoekt kies dan voor de Petstore.

Sterkste Hondenbench: Heavy Duty Bench – XXL

Afbeelding van de Heavy Duty Hondenbench van Duvo

Als je een echt stevige hondenbench zoekt kun je het beste voor de Heavy Duty Hondenbench – XXL kiezen. Het zit hem in de naam.

De bench van het merk Duvo is speciaal gemaakt voor grote honden die een normale bench al snel zouden slopen. Door het dikke metaal zal dit bij de Heavy Duty niet zomaar lukken.

Specificaties

 • Materiaal: Metaal
 • Geschikt voor in de auto: Nee
 • Formaat: M, L, XL, of XXL
 • Afmetingen: 123 (L) x 75 (B) x 81 (H) cm. (XXL formaat)
 • Deurtjes: 1 (voorkant, maar je kan de bench ook aan de bovenkant openmaken)
 • Opvouwbaar: Nee

De Duvo Heavy Duty bench is geen simpel opvouwbare bench die je af en toe gebruikt. De bench is een krachtpatser met flink formaat en gewicht, zorg dus ook dat je er genoeg plek voor hebt.

Je ziet het al aan het gewicht van de bench: 35 kilogram. De wieltjes die eronder zitten zijn dus ook zeker een pluspunt. Zo kan je hem toch makkelijk vervoeren.

Dankzij zijn grote formaat, dikke metalen spijlen, en zware gewicht is de Duvo Heavy Duty de meest stevige hondenbench in Nederland. Als je een grote, sterke, en/of drukke hond hebt is dit een van de weinige benches die niet kapot te krijgen is.

Als je meer wil weten over de Heavy Duty, of andere stevige hondenbenches lees dan onze Top 3 Meest Stevige Hondenbenches door.

Conclusie

Pluspunten
 • Sterkste hondenbench op de markt
 • Zwaar gewicht van 35 kilogram
 • Dik metalen frame
 • Groot formaat
 • Ideaal voor grote, drukke, en/of sterke honden
Minpunten
 • Niet erg flexibel: niet opvouwbaar, en slechts 1 opening aan de voorkant

Als je een sterke of drukke hond hebt die normale benches al snel zou slopen dan is de Duvo Heavy Duty zeker jouw beste optie. De sterke bench is speciaal voor ruige honden gemaakt, en is ondanks het grote formaat en sterke materiaal niet erg duur.

Meest Luxe Hondenbench: De Fido Studio Hondenbench

Afbeelding van de Fido Studio Hondenbench met hondje

Qua luxe en extra’s is er geen betere keuze dan de Fido Studio Hondenbench van het merk Omlet.

De Fido is perfect voor in de woonkamer vanwege zijn combinatie van hout en metaal. Dit zorgt ervoor dat de bench een mooi design heeft dat je ook nog eens als tafeltje of opberkastje kan gebruiken.

De Fido is verkrijgbaar met of zonder extra’s, elk van deze uitbreidingen kan je wel of niet in je bestelling stoppen. Zo kost de Fido 110 tot 291 euro afhankelijk van welke extra’s je kiest. Daar komt helaas nog wel zo’n 20 euro aan verzendkosten bij.

Specificaties

 • Materiaal: Metaal en hout
 • Geschikt voor in de auto: Nee
 • Formaat: 24 inch of 36 inch
 • Afmetingen: 125 (L) x 61 (B) x 73 (H) cm. (grote variant)
 • Deurtjes: 2 (zijkant en voorkant)
 • Opvouwbaar: Nee
Het garderobe kastje van de Fido Studio Hondenbench

Zoals gezegd is dit de meest luxe hondenbench die we hebben kunnen vinden. Omlet biedt namelijk wel 8 keuzes aan om je bench compleet te personaliseren.

Zo kun je onder andere een extra garderobe kastje, spiegel, haak, kledingrail, mandje, en voerbak in de bench in laten bouwen. Daarnaast kun je uit twee verschillende kleuren, en formaten kiezen.

Zo kan je de Fido perfect naar jouw wensen inrichten voor bijvoorbeeld in de woonkamer.

Mocht je meer luxe hondenbenches willen zien, of meer over de Fido willen lezen bekijk dan onze Top 5 meest luxe Hondenbenches.

Omlet heeft ons ook een handige kortingscode gegeven om met onze lezers te delen: gebruik de code ‘hondenwiki’ bij het afrekenen voor 10% korting!

Conclusie

Pluspunten
 • Meest Luxe Hondenbench in Nederland
 • Veel mogelijke extra’s
 • Verschillende kleuren en formaten
 • Mooi design
 • Multifunctioneel voor in de woonkamer
Minpunten
 • Niet geschikt voor honden die meer dan 32 kilogram wegen
 • Hoge verzendkosten naar Nederland

Als je een luxe design-bench zoekt voor in de woonkamer is de Fido Studio Hondenbench zeker het bekijken waard. Deze bench doet dienst als bench, kastje, en modieus tafeltje. Daarnaast kun je de bench compleet inrichten naar wens, inclusief extra’s, formaat, en kleur.

Beste Grote Hondenbench: Midwest Mega Hondenbench

Afbeelding van de Midwest Mega Hondenbench

Als je een echt grote hond hebt kun je het beste voor de Midwest Mega Hondenbench gaan. Dit is een van de grootste hondenbenches die op het moment verkrijgbaar zijn.

De bench doet zijn naam ‘mega’ zeker eer aan, zorg dus dat je goed naar het formaat kijkt of je er echt wel plek voor hebt.

Specificaties

 • Materiaal: Metaal
 • Geschikt voor in de auto: Nee
 • Formaat: One size
 • Afmetingen: 94 (L) x 137 (B) x 114 (H) cm.
 • Deurtjes: 2 (zijkant en voorkant)
 • Opvouwbaar: Ja

De Midwest is qua formaat bijna twee keer zo groot dan de gemiddelde hondenbench. Als je hond dus een groot ras is is de Midwest juist ideaal.

Zeker ook omdat het gewicht van de bench zelf wel 38 kilogram is. Zo kan je hond de bench ook niet gemakkelijk verschuiven terwijl hij erin zit.

Verder is de bench naast groot, ook stevig. De metalen spijlen zijn steviger dan bij de meeste metalen hondenbenches, daardoor kost de Midwest echter ook wel wat meer.

Om de bench toch makkelijk op te kunnen bergen is hij gelukkig wel opvouwbaar.

Lees onze Top 5 beste grote Hondenbenches door als je meer wil lezen over de Midwest of andere goede grote benches.

Conclusie

Pluspunten
 • Grootste hondenbench beschikbaar
 • Stevig
 • Opvouwbaar
 • Moeilijk te verplaatsen door je hond
Minpunten
 • Wat hogere prijs

Voor echt grote honden is de Midwest Hondenbench ideaal. Waar andere benches al snel oncomfortabel krap kunnen zijn voor je hond zal de Midwest hem zeker goed passen. Daarnaast is de bench ook stevig, opvouwbaar, en heeft een solide onderkant.

Beste Kleine Hondenbench: Petstore Kleine Hondenbench

Afbeelding van de Petstore kleine Hondenbench

Voor kleine hondjes raden we de Petstore Kleine Hondenbench aan. Deze bench heeft alles wat je nodig hebt voor een erg scherpe prijs.

Specificaties

 • Materiaal: Metaal (en plastic onderkant)
 • Geschikt voor in de auto: Ja
 • Formaat: S, M, L, XL, of XXL (we bespreken hier de S uitvoering)
 • Afmetingen: 61 (L) x 46 (B) x 51 (H) cm.
 • Deurtjes: 2 (zijkant en voorkant)
 • Opvouwbaar: Ja

De Petstore heeft een klein formaat en een kleine prijs. Zo zul je niet snel een goedkopere bench vinden.

Toch krijg je voor die lage prijs een prima bench. Zo heeft de bench een prima metalen kooi, plastic bak om hem schoon te maken, en is hij opvouwbaar om makkelijk op te bergen.

Als je een klein hondje hebt en niet voor de luxe van de Fido Studio Hondenbench wil gaan is de Petstore een erg goedkoop mooi alternatief.

Let wel op dat de Petstore voor wilde hondjes niet echt geschikt is. Door zijn lage prijs is de stevigheid van de bench ook wat minder.

Mocht je meer willen lezen over de Petstore, of andere kleine alternatieven. Bekijk dan onze Top 5 Beste Kleine Hondenbenches.

Conclusie

Pluspunten
 • Hele lage prijs
 • Compact formaat
 • Metalen frame
 • Plastic onderbak voor schoonmaken
Minpunten
 • Niet geschikt voor wilde hondjes

Voor kleine hondjes is de Petstore Hondenbench ideaal. De bench heeft een hele scherpe prijs, compact formaat, metalen frame, en plastic onderkant zodat je hem makkelijk schoonmaakt.

Beste Autobench: Trixie Hondenbench Aluminium

Afbeelding van de Trixie Hondenbench voor in de auto

Voor in de auto raden we de Trixie Hondenbench Aluminium aan. Autobenches zijn vaak vrij duur vanwege de benodigde veiligheid, dat kost extra geld. Gelukkig houdt Trixie de prijs toch vrij laag, terwijl de veiligheid er niet minder op wordt.

Specificaties

 • Materiaal: Aluminium, kunststof, en hout
 • Geschikt voor in de auto: Ja
 • Formaat: Medium, Medium-Large, Large, en XL
 • Afmetingen: 55 (L) x 78 (B) x 62 (H) cm.
 • Deurtjes: 1 (voorkant)
 • Opvouwbaar: Nee

De Trixie combineert veiligheid met een, voor autobenches, lage prijs. Deze koste normaal gesproken namelijk best veel.

Je kan de Trixie in meerdere formaten bestellen afhankelijk van hoe groot je hond is, en hoeveel ruimte je in de auto hebt voor de bench.

Daarnaast zorgt de combi van aluminium en kunststof ervoor dat je auto niet beschadigd kan raken. De bench heeft namelijk kunststof op de hoeken zitten om de scherpte eraf te halen.

Verder zorgt de combinatie van licht aluminium en sterk hout aan de randen ervoor dat de bench veilig is voor je hond. Dat is immers het belangrijkste kenmerk van een autobench. De Trixie kreeg dan ook 4 sterren in de crashtest van de ANWB van 2018.

Lees onze 5 Beste Hondenbenches voor in de auto door als je meer wil weten over de Trixie of andere goede alternatieven.

Conclusie

Pluspunten
 • Lage prijs voor een autobench
 • 4 sterren in de ANWB crashtest
 • Hoge kwaliteit
 • Goede combi van materialen
 • Verschillende formaten voor in de auto
Minpunten
 • Geen

Een veilige en goedkope autobench is lastig te vinden. Toch krijg je dat met de Trixie Hondenbench. Deze autobench heeft een scherpe prijs, komt goed uit de veiligheidstests, en is in meerdere formaten voor in de auto verkrijgbaar. Als je een goede autobench zoekt is de Trixie Autobench de beste keus.

Beschikbaarheid Trixie Aluminium Hondenbench:

Zooplus.nl is het goedkoopst met een prijs vanaf 159,99 met 3 formaten

Autobench.nl heeft de XL variant voor 356,95 euro

Bol.com verkoopt de M-L variant:

Beste Kunststof Hondenbench: TrendPet Bench TPX75-Pro

Afbeelding van de TrendPet Hondenbench TPX75-Pro

Zoek je een goede kunststof hondenbench? De TrendPet Bench TPX75-Pro is de beste nylon hondenbench van het moment.

De Trendpet geeft je hond veel ruimte in de bench, heeft een fijn ademend gaas, en extra zachte ondegrond die je in metalen benches zeker niet gaat vinden.

Specificaties

 • Materiaal: Nylon kunststof
 • Geschikt voor in de auto: Ja
 • Formaat: XS, S, M, L, en XL (we bespreken hier de L-variant)
 • Afmetingen: 75 (L) x 55 (B) x 60 (H) cm.
 • Deurtjes: 5 (zijkanten, bovenkant, achterkant en voorkant)
 • Opvouwbaar: Ja

De TrendPet geeft je hond een fijne zachte omgeving om in te liggen. In tegenstelling tot metalen benches zijn kunststof hondenbench vaak veel comfortabeler voor je huisdier.

Dit is ook bij de TrendPet het geval. Daarnaast heeft je hond meer dan genoeg ruimte door het grote formaat, en kun je de bench aan meerdere kanten openen als je hond zicht wat sneller opgesloten voelt.

Let wel op dat een kunststof hondenbench vrijwel altijd minder sterk is dan een metalen bench. Het is dus belangrijk dat je je hond goed traint. Als ze de bench als een nare plek ervaren zal deze sneller kapot gaan.

Mocht je meer willen lezen over de TrendPet of goede alternatieven voor een kunststof hondenbench, lees dan ons artikel over de 3 Beste Nylon Hondenbenches door.

Conclusie

Pluspunten
 • Sterk nylon en gaas
 • Ruime bench
 • Comfortabel zacht kunststof
 • Makkelijk op te bergen
Minpunten
 • Train je hond om rustig in de bench te blijven

De TrendPet is de beste keus voor mensen die een comfortabele kunststof bench zoeken voor hun viervoeter. De bench heeft veel ruimte, sterk kunststof, en een prima prijs. Let wel op dat een kunststof bench altijd minder sterk zal zijn dan een metalen bench, train je hond dus zodat hij de bench niet kapot probeert te maken.

Beste Dubbele Hondenbench: 4Pets Autobench Pro 22

Afbeelding van de 4Pets Autobench Pro 22
De 4Pets Autobench Pro 22 te koop bij Autobench.nl

Als je twee honden hebt is een dubbele hondenbench natuurlijk ideaal. het merk 4Pets heeft daarom de 4Pets Autobench Pro 22 uitgebracht. De bench is een vrij dure koop, maar ook een van de veiligste en sterkste benches die je maar kan kopen.

Specificaties

 • Materiaal: Aluminium en IPS kunststof
 • Geschikt voor in de auto: Ja
 • Formaat: Medium of Large
 • Afmetingen: 66 (L) x 97 (B) x 94 (H) cm.
 • Deurtjes: 2 (voorkant)
 • Opvouwbaar: Nee

We 4Pets hebben we vooral op twee zaken uitgezocht: de bench is van erg hoge kwaliteit, en de bench is erg veilig. Zo kwam de 4Pets als een van de beste hondenbenches uit de Crashtest van de ANWB in 2018, en kreeg de maximale score van 5 sterren.

Zeker als je twee honden tegelijk in de bench stopt wil je dat deze erg stevig is. De bench moet immers bestand zijn tegen twee honden die elk hun eigen ding doen.

Daar excelleert de 4Pets Pro 22 in, deze heeft namelijk erg sterk aluminium en IPS kunststof.

Ditzelfde kunststof maakt ook dat de bench uitermate geschikt voor in de auto is. Zo wordt een eventuele klap van een ongeluk namelijk gelijkmatig opgevangen. Daarnaast heeft de bench ook een Double Dock systeem: dit zorgt ervoor dat de deuren niet naar binnen kunnen indeuken tijdens een ongeluk.

Als je nog meer wil weten over de 4Pets Autobench Pro 22 of andere goede dubbele hondenbenches lees dan ons artikel over de Beste Dubbele Hondenbenches door.

Conclusie

Pluspunten
 • Geschikt voor twee honden
 • Meerdere veiligheidssystemen
 • Als beste uit de ANWB Crashtest gekomen
 • Erg geschikt voor in de auto
Minpunten
 • Hoge prijs

Je betaald flink voor de 4Pets Pro 22, maar dan heb je ook wat. Een van de veiligste hondenbenches op de markt, waar twee honden in passen, en uitermate geschikt is voor in de auto. Zo heb je een multifunctionele hondenbench, en koop je in plaats van twee aparte benches er slechts een.

Extra tips voor jouw nieuwe bench

Hopelijk heeft deze koopgids je geholden een goede bench voor je hond uit te zoeken. Hier dan nog wat extra tips voor je nieuwe hondenbench.

Koop gewoon een grotere Hondenbench, ook voor een puppy

Als je een schattige kleine pup hebt is het misschien aantrekkelijk om een kleine bench te kopen. Maar dit kun je beter niet doen.

Koop in plaats daarvan gewoon een wat grotere bench waar je hond ook in gaat passen als hij eenmaal volwassen is geworden. In de tussentijd kun je de bench namelijk gewoon afbakenen met bijvoorbeeld wat karton.

Zo voelt je hond zich niet ongemakkelijk in een veel te grote bench, en hoef jij niet twee benches voor dezelfde hond te kopen.

Train je hond goed met de nieuwe bench om te gaan

Elke hond is anders. Sommige honden zullen hun nieuwe bench meteen geweldig vinden, terwijl anderen juist wat meer gewenning nodig hebben.

Als jouw hond in die tweede categorie valt is het belangrijk om je hond meteen goed te trainen. Zo leert hij dat de bench een fijne plek is. Dan kun je hem er gerust alleen in laten zonder dat hij bang wordt of gaat piepen.

Hoe je je hond het beste kan bench-trainen zie je in de uitgebreide onderstaande video van Hondenschool.online.

Koop een comfortabel hondenkussen voor bij je bench

Om je hond compleet op zijn gemak te laten voelen is het aan te raden een fijn hondenkussen bij de bench te kopen. Let er dan natuurlijk wel op dat deze goed in de bench past.

Bij Bol.com kun je uit een uitgebreid assortiment van hondenkussens een goed passend kussen uitzoeken.

Conclusie: Jouw ideale Hondenbench kunnen kiezen?

Hopelijk heeft deze koopgids je geholpen jouw ideale hondenbench uit te zoeken. We hebben elke bench uitgezocht met een bepaald gebruik in gedachten, dus bedenk eerst wat je specifiek in een bench zoekt en bekijk dan onze 8 aanraders. Dan komt het vast goed.

Mocht je nog vragen hebben stel ze dan vooral in de comments hieronder, of stuur ons een mailtje via onze contact pagina. We helpen je graag verder!

Verder lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.9 / 5. Aantal stemmen: 14

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *