Een dagje uit met je Hond, wat neem je mee?

4.6
(24)

Laatste update op augustus 9, 2021 door Hondenwiki

Niets leuker dan een dagje uit met je hond, zowel voor jou als je viervoeter!

Om de dag een success te maken is het wel handig om de juiste spullen voor je hond mee te nemen. Je wil niet dat je hond aan wat ontbreekt als je eenmaal op het strand, in een park of in de natuur bent. Daarom hebben we in dit artikel een handige checklist voor je gemaakt waarin alles staat wat je nodig hebt voor een geslaagd dagje uit!

Checklist – Alles wat je mee moet nemen voor een dagje uit met je hond

Afbeelding van een dagje uit van mensen met een hond in het bos

Er zijn een heleboel dingen te bedenken die je mee moet nemen als je er een dagje op uit gaat met je hond. Hieronder een lijst met de belangrijkste spullen om aan te denken!

Eten en drinken

Het absolute minimum is natuurlijk om wat te eten en drinken mee te nemen voor je hond:

 • Hondenvoer – Je hond’s favoriete hondenvoer is goed om mee te nemen als je wat langer weg gaat. Een hongerige hond is namelijk voor niemand leuk.
 • Hondensnoepje of koekje – Als je wat minder lang weg gaat is een lekker hondenkoekje of ander soort snoepje natuurlijk ook prima. Een goedkope hondensnack kost niet veel en gaat er bij elke hond natuurlijk wel in!
 • Een voerbak – Om het hondenvoer of een andere lekkernij in te doen. Zeker als het niet een simpel snoepje is maar wat meer kwantiteit heeft wil je het voer in een bak hebben en niet op de grond leggen. Dat eet wel zo fijn.
 • Water – Genoeg water meenemen is voor zowel jou als je hond erg belangrijk. Zorg altijd dat je een flesje hebt om je hond uit te laten drinken.
 • Een drinkbak – Ga je langer weg dan is een drinkbak ook een goed idee zodat je hond zeker genoeg kan drinken. Uit een flesje meet het toch lastig wat je hond nou echt binnenkrijgt omdat er genoeg op de grond zal vallen.

Hondenspeelgoed

Ga je naar een plek waar je hond lekker kan rennen of zich juist snel zal vervelen dan is hondenspeelgoed altijd een goed idee. Zo kun je je hond vermaken en lekker bezig houden.

 • Je honds favoriete knuffel – Heb je een wat bange hond dan is het handig om zijn favoriete speeltje mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat je hond op een onbekende plek toch iets bekends heeft en daardoor meer op zijn gemak is.
 • Een actief speeltje – Op een nieuwe plek is het altijd goed om je hond even flink moe te maken zodat hij niet overprikkeld raakt. Neem een frisbee, bal, of werpstok mee zodat je je hond even lekker kan laten rennen voordat hij weer de auto in moet.

Wat je ook meeneemt, zorg dat het een sterk speeltje is zoals het onverwoestbare hondenspeelgoed dat we aanraden. Zo voorkom je teleurstelling als je hond het speeltje meteen breekt.

Overige spullen

Er zijn ook nog wat overige spulletjes die handig zijn om mee te nemen:

 • Een handdoek – Zeker als je naar het strand, de natuur, of het water gaat is een handdoek echt een must. Je wil je hond even goed afdrogen en/of schoonmaken voordat hij weer de auto in gaat. Je kan de handdoek ook in de auto leggen zodat hij nog wat schoner blijft.
 • Een hondenriem – Een goede hondenriem heb je zeker nodig als je naar een onbekende plek gaat. Hoe goed je hond normaal ook zal luisteren, op een onbekende plek is alles net even anders. Met een riem zorg je dat je je hond altijd onder controle hebt.

Wat zijn leuke plekken voor een dagje uit met je hond?

Nu je weet wat je allemaal mee moet nemen hebben we nog wat leuke ideeën voor je waar je je hond mee naartoe kan nemen:

 • De natuur – Het leukste voor een hond is natuurlijk om lekker in de natuur te zijn. Een bos, de Veluwe, een heide, alles is geweldig en vol interessante geurtjes. Let wel op dat de plek waar je heen wil honden toestaat, dat is niet overal het geval vanwege bijvoorbeeld wilde dieren.
 • Het strand – Heerlijk voor jou en voor je hond. Een dagje strand is ideaal vanwege de zon, zee, en het heerlijk warme zand. Let wel goed op dat je hond genoeg drinkt en een plekje in de schaduw heeft als het warm is.
 • De dierentuin – Niet elke dierentuin staat honden toe, maar er zijn er zeker wel waar je met je hond naar de dierentuin mag. Dierentuinen zitten vol interessante geurtjes en hebben een fijne natuurlijke opzet waardoor je hond heerlijk alles kan ontdekken.
 • Het pretpark – Vooral leuk als je met je kinderen op pad wil, de hond is er maar wat graag bij. Je zal natuurlijk wel zelf bij je hond moeten blijven en niet elke attractie in kunnen, maar er zijn genoeg pretparken die honden toelaten!
 • Een leuke stad – Niet elke trip hoeft naar de natuur natuurlijk, een leuke stad kan ook! Voor je hond een interessante nieuwe plek en voor jou wat leuke winkels of mooie oude architectuur.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met alles wat je mee moet nemen voor een dagje uit. Heb je zelf nog suggesties dan horen we het graag in de comments hieronder!

Veel plezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.6 / 5. Aantal stemmen: 24

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *