Top 3: Beste Hondenfietskar voor je Elektrische Fiets

Afbeelding van een elektrische fiets
4.5
(24)

Een fietsrit met je hond achter in de fietskar is heerlijk, zeker met een elektrische fiets. Veel makkelijker kan natuurlijk niet. Maar wat is de beste hondenfietskar voor een elektrische fiets?

Niet elke fietskar is namelijk geschikt om achter een elektrische fiets te hangen. Zo zijn kan je jouw e-bike al snel beschadigen met een hondenfietskar die een niet geschikte kar. Daarnaast is het belangrijk een veilige kar van hoge kwaliteit uit te zoeken voor zowel jou als je hond.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je een fietskar voor jouw e-bike koopt. Daarnaast geven we je de 3 beste hondenfietskarren voor achter je elektrische fiets. Zo ben je perfect voorbereid voor als je samen met je hond op pad gaat!

Inhoud Uitklappen

Is een hondenfietskar geschikt voor een Elektrische Fiets?

Afbeelding van een hondje in een tas op de fiets

Simpel gezegd: ja, een hondenfietskar kan zeker geschikt zijn voor een e-bike. Maar niet elke fietskar is geschikt!

Enkele voordelen zijn dat een e-bike de fietskar veel makkelijker kan meetrekken. Zeker heuvel-op is dat geen overbodige luxe. Ook kan je met je e-bike makkelijker lange fietstochten maken (zonder jezelf compleet uit te putten door je fietskar mee te moeten trekken…)

Als je met een caravan op vakantie gaat wil je ook het liefst een beetje een sterke auto ervoor hebben. Dat is ook zo voor een fietskar: met een sterkere elektrische fiets ga je veel comfortabeler rijden met je hond.

Youtuber Izzy laat zien hoe jij en je hond samen kunnen genieten van een flinke fietsrit in de video hieronder.

Let wel op dat er een paar dingen zijn om op te letten. Deze behandelen we hieronder, als je goed op deze aandachtspunten let is een fietskar perfect geschikt voor je e-bike.

Veel hondenfietskarren passen niet achter e-bikes!

Afbeelding van scharnieren en schroeven, passen niet op elke elektrische fiets

Het is bij meerdere fietskarren het geval dat deze niet goed achter een e-bike passen. Zo vallen alle Innopet fietskarren bijvoorbeeld al af: deze fietskarren zijn niet geschikt voor elektrische fietsen. Dat zegt het merk dus zelf al.

Innopet is een groot merk en daardoor heb je al meteen flink wat minder keus. Gelukkig zijn er zeker wel goede opties als je wat verder zoekt die we straks verder bespreken.

Omdat veel e-bikes erg verschillen weet je nooit helemaal zeker of hij past. In principe hoort een universeel koppelstuk ook gewoon aan een elektrische fiets te koppelen zijn. Maar soms is dit niet het geval.

Test dan ook altijd als eerst meteen uit of het meegeleverde koppelstuk stevig aan je elektrische fiets te bevestigen is (meestal rond het achterwiel). Mocht dat niet het geval zijn dan kun je bij veel webshops de fietskar makkelijk retourneren.

Deze tip geven we ook bij de aanrader die we aan het eind van het artikel doen. Test het koppelstuk meteen uit! Webshops doen er bijna nooit moeilijk over om een product te retourneren.

Belangrijk is dan wel om de fietskar bij een betrouwbare webshop met een goede reputatie te kopen.

Ga voorzichtig met je E-bike om

Een e-bike is een vrij dure aankoop. Let dan ook goed op dat je met je fietskar-koppeling de elektrische fiets niet beschadigd.

Normale fietsen hebben vaak geen bedradingen aan de achterkant van de fiets lopen. Omdat de meeste e-bikes het motortje achterop hebben zitten is dit bij veel e-bikes wel zo. Bij het vastmaken van je fietskar aan de stang van je fiets loop je dan ook het gevaar dat je de bedrading beschadigd.

Afhankelijk van waar de accu van je elektrische fiets zit kan dit het koppelen van je hondenfietskar ook nog wat moeilijker maken. Een accu aan de voorkant of in de bagagedrage is geen probleem. maar soms zitten accu’s rond de spatborden en dan kan het lastiger worden.

Als je het koppelstuk bevestigd let dan ook goed op dat hij niet tegen bedrading aanzit. Een hondenfietskar is heel wat goedkoper dan een nieuwe e-bike. 😉

Ga niet te snel

Afbeelding van verkeersbord met snelheid maximaal 20 kilometer

Ook is er het snelheidsverschil met een gewone fiets tegenover een e-bike.

Een elektrische fiets kan natuurlijk veel makkelijker snel gaan dan een gewone fiets. Er gebeuren namelijk veel ongelukken met e-bikes. Met een e-bike is de kans op een dodelijk ongeval zelfs drie keer zo groot als met een normale fiets.

Het is dan ook belangrijk om extra voorzichtig te zijn als je een fietskar achter je elektrische fiets hangt. Je hebt met een kar achter je fiets een veel grotere draaicirkel. Daarnaast kan je minder snel remmen omdat er meer gewicht achter je fiets hangt wat je nog even vooruit blijft duwen.

Advies is dan ook om nooit sneller dan zo’n 15-18 kilometer per uur te gaan met je fietskar. Zo blijf je ongeveer op de gemiddelde snelheid van een normale fietser.

Ga natuurlijk nog wat langzamer tijdens onveilige stukken (scherpe bochten etc.). Dit is zowel voor jou als je hond het veiligst. Zeker als je erg snel fietst kan je hond van de snelheid schrikken en onverwachte dingen doen.

Top 3: Wat is de beste Hondenfietskar voor een Elektrische Fiets?

In dit onderdeel bespreken we wat de beste hondenfietskar voor een elektrische fiets is. Deze aanraders doen we op basis van eigen ervaringen, reviews van anderen en de productspecificaties van alle vergeleken fietskarren. We hebben de drie opties zo uitgekozen dat er voor ieders voorkeur wel wat tussen zit: wil je bijvoorbeeld de beste prijs, het meeste luxe, of zelfs een combi-deal van elektrische fiets en een fietskar?

Beste Prijs/Kwaliteit – Trixie Hondenfietskar – Zwart/Rood

Afbeelding van de Trixie Hondenfietskar voor achter de elektrische fiets
De Trixie Hondenfietskar bij Bol.com

Onze aanrader is uiteindelijk de Trixie Hondenfietskar bij Bol.com geworden. De Trixie heeft namelijk een universele koppeling die vaak zou moeten passen, zelfs op een elektrische fiets.

Bij ons paste de kar, en hij beviel ook erg goed. De Trixie ligt lekker licht achter de e-bike en is comfortabel voor de hond.

Daarnaast heeft de kar nog wel meer voordelen die we hier verder toelichten:

1. De Trixie hondenfietskar is stevig en veilig

Afbeelding van het Trixie logo
Het Trixie merk staat bekend om zijn stevige producten. Ze leveren op het moment van schrijven 2597 verschillende artikelen via Bol.com

Veiligheid staat altijd voorop. Het materiaal van de Trixie krijgt een dikke voldoende: een stevig metalen frame en een sterke polyester hoes. Dat de kar zelf stevig is, is bij een e-bike erg belangrijk en daar scoort de Trixie gewoon goed op.

Naast stevig materiaal heeft de Trixie ook de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen: een reflecterende vlag, 2 reflectoren per wiel, en 2 reflectoren aan de voorkant. Je bent in het verkeer dus goed zichtbaar.

Voor extra veiligheid wil je je hond altijd kunnen vastzetten zodat hij met geen mogelijkheid uit de kar sprint. Zeker bij een elektrische fiets is dit belangrijk. Je kan je hond in de Trixie gelukkig gewoon vastzetten met de ingebouwde riem.

Als laatste ligt de kar vrij dicht bij de grond, dit is ook belangrijk bij een elektrische fiets zodat je minder kans hebt dat hij omvalt. Alsnog blijft de tip gelden: ga niet harder dan dat je met een normale fiets zou rijden.

Afbeelding van positieve review over de Trixie hondenfietskar voor achter de elektrische fiets
Je kan ook zo’n twee pagina’s aan positieve reviews van de Trixie lezen bij Medpets.nl

Niet alleen bij ons was de Trixie voor achter de e-bike een aanrader. Je ziet het ook in reviews van anderen terug zoals hierboven die van Ada bij Medpets.nl.

2. De Trixie hondenfietskar is comfortabel voor hond en mens

Trixie heeft zowel aan mens als dier gedacht bij het ontwerpen van de Trixie fietskar.

Voor je hond is er goed ademend gaas in de kar aangebracht. Veel fietskarren gebruiken vaak plastic wat bij warm weer benauwd wordt. Bij de Trixie krijg je dat ook, maar in de vorm van een optioneel regenscherm. Deze kan je uitrollen bij slecht weer.

Zo heeft je hond bij goed weer lekker frisse lucht, en bij regen een fijn droog plekje.

De bodem is gepolsterd (in het Engels ‘padded’), waardoor deze fijner aanvoelt om op te liggen. Mocht je meer ruimte willen dan kan je deze bodem ook verwijderen.

Afbeelding van de handleiding van de Trixie hondenfietskar
Je krijgt bij de Trixie een uitgebreide handleiding, bekijk hem bij Bol.com in groter formaat.

Verder kan de kar aan de voor- en achterkant open. Wel zo makkelijk, en je kan de kar eventueel ook meteen als hondenbench gebruiken als je de wielen eraf haalt. Zo heb je 2 producten voor de prijs van 1.

Voor jezelf zijn ook wat handigheidjes aangebracht. De wielen die we net noemden zijn te monteren en demonteren dankzij het quick fix systeem.

Daarnaast is de Trixie ook opvouwbaar. Een hondenfietskar neemt nogal wat ruimte in beslag, tenzij je hem kan opvouwen natuurlijk. Dat gaat bij de Trixie ook vrij makkelijk. Zeker als je weinig plek hebt is de Trixie dus een aanrader.

3. De Trixie is goedkoop in 3 formaten

Vroeger raadden we de DoggyRide Original aan voor achter je elektrische fiets. Maar dat hebben we inmiddels aangepast om 3 redenen:

 1. De DoggyRide Original is veel duurder dan de Trixie hondenfietskar. De DoggyRide kost namelijk het dubbele van de Trixie!
 2. De DoggyRide Original is vaak niet meer verkrijgbaar. Veel webshops hebben moeite om de DoggyRide Original leverbaar te houden. Dat hoorden we ook van veel lezers, daarom hebben we een beter leverbaar alternatief gezocht.
 3. De Trixie is in 3 formaten verkrijgbaar. Of je nou een grote, medium, of kleine hond hebt: in de Trixie gaat hij wel passen. Dat komt omdat het merk zijn fietskar in 3 formaten levert. In tegenstelling tot de DoggyRide die maar in 1 formaat verkrijgbaar was.

Conclusie: “De Trixie Hondenfietskar is gewoon de beste optie voor achter je elektrische fiets.”

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Veilige fietskar voor achter je elektrische fiets
 • Stevig materiaal
 • In 3 formaten verkrijgbaar
 • Comfortabel voor je hond
 • Makkelijk te (de)monteren
Minpunten
 • Test het koppelstuk voor je hem helemaal uitpakt, de kar hoeft niet achter elke e-bike te passen

Verschillende versies van de Trixie Hondenfietskar:

De Trixie Hondenfietskar is in Small, Medium, en Large verkrijgbaar. Hieronder zie je de beschikbaarheid van de drie opties.

NaamAfmetingen (L x B x H)Verkrijgbaar
Trixie Hondenfietskar Small60 x 53 x 60 cm.bij Bol.com
Trixie Hondenfietskar Medium75 x 63 x 68 cm.bij Bol.com
Trixie Hondenfietskar Large80 x 75 x 86 cm.bij Bol.com
Verkrijgbaarheid van de Trixie Hondenfietskar

Meest luxe hondenkar voor achter de Elektrische Fiets: DoggyRide Original

De DoggyRide Original bij Bol.com

Ondanks dat we hierboven de belangrijkste redenen hebben gegeven waarom de Trixie een betere optie is dan de DoggyRide Original willen we hem toch even bespreken.

De Original heeft namelijk ook zo zijn voordelen.

1. Voordelen van de DoggyRide Original

Deze kar heeft genoeg ruimte en draaggewicht voor een grote hond. Daarnaast is de kar zelf vrij licht: slechts 13,6 kilogram.

Als je een veilige fietskar zoekt is deze kar een van de beste opties. DoggyRide heeft een goede reputatie voor fietskarren van hoge kwaliteit en is niet voor niets al jaren een van de marktleiders voor hondenfietskarren.

Als je hem nog kan vinden heeft de Original nog een erg groot voordeel: een speciaal koppelstuk voor elektrische fietsen. Hoe je dat koppelstuk aan je fiets vastmaakt zie je in de video van dierenshopnl hieronder:

In theorie is dit natuurlijk perfect. Maar helaas is de koppeling bijna nergens meer verkrijgbaar. Mocht je er wel een kunnen vinden dan is de DoggyRide een goede optie. Je hondenfietskar kan dan namelijk zeker aan de E-bike worden bevestigd.

De Original zou ook zonder koppelstuk op de meeste elektrische fietsen moeten passen. Maar net zoals bij de Trixie is er ook hier helaas geen garantie. Check dus meteen of je de fietskar aan je E-bike kan koppelen zonder bijvoorbeeld de bedradingen te raken.

Als dat niet lukt kun je de kar beter meteen retour doen, dat mag bij de meeste webshops ook gewoon natuurlijk.

Nog een groot voordeel van de Original is dat het een multi-functioneel product is. Je kan de Original namelijk ook als bench gebruiken. De wielen zijn makkelijk los te klikken en de platte onderkant van de kar staat stabiel op de grond. Mocht je dus nog een handige bench zoeken dan heb je met de Original twee voor de prijs van 1: een hondenfietskar voor achter je elektrische fiets, en een luxe hondenbench.

2. Nadelen van de DoggyRide Original

Eerste nadeel is zoals al gezegd dat de DoggyRide Original helaas nog maar nauwelijks verkrijgbaar is op het moment. Het is het echter zeker wel waard om wat webshops in de gaten te houden, hij kan natuurlijk altijd weer beschikbaar komen.

Bol heeft bijvoorbeeld een handige functie waar zij je op de hoogte houden als een product weer leverbaar wordt. Zo kun je de kar meteen snel bestellen voor iemand anders het doet.

Natuurlijk zijn er ook wel andere webshops die de Original verkopen, dus als je een beetje rondspeurt heb je een goede kans om hem toch te kunnen kopen.

Afbeelding van de DoggyRide Koppelingadapter frame voor achter de elektrische fiets
De koppeling adapter frame bij Bol.com is helaas bijna nergens meer te vinden (laatste update 30/08/2020)

Het koppelstuk wordt lastiger omdat DoggyRide dat product gewoon niet meer maakt. De kans wordt dus met de dag kleiner dat je er ergens nog eentje gaat kunnen vinden. Toch is dat niet het einde van de wereld. Ook zonder koppelstuk zou het goed kunnen dat de Original gewoon nog achter je elektrische fiets past.

Tweede nadeel van de Original is zijn prijskaartje. De Original is namelijk stevig duurder dan de net besproken Trixie hondenfietskar. We houden bij HondenWiki van goede kwaliteit voor een lage prijs, daarom hebben we de Trixie ook als aanrader naar voren geschoven.

Als je echter een hogere kwaliteit belangrijk vindt heeft de Original wel een erg goede naam. DoggyRide is een erg bekend merk op het gebied van fietskarren. En dat is niet voor niets, de fietskarren zijn stevig, mooi afgewerkt, en comfortabel.

Bedenk dus voor jezelf wat je belangrijker vindt. Goede kwaliteit voor een lage prijs, of top-kwaliteit voor een hoge prijs. Zelf kiezen we dan voor het eerste, maar dit is natuurlijk helemaal persoonlijk.

Conclusie: “De DoggyRide Original is een hondenfietskar van hoge kwaliteit, verkrijgbaarheid is wel vaak een probleem.”

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit
 • Bekend merk met goede reputatie
 • Stevig materiaal
 • Comfortabel voor je hond
 • Speciaal koppelstuk (moeilijk te verkrijgen)
Minpunten
 • Flink prijskaartje
 • Lastig verkrijgbaar
 • Test het koppelstuk voor je hem helemaal uitpakt, de kar hoeft niet achter elke e-bike te passen

We hebben hier kort de DoggyRide Original besproken, vooral in de context van een elektrische fiets. Als je echter wat meer informatie over de Original wil lees dan onze uitgebreide DoggyRide Original Review. Daar bekijken we de fietskar van alle kanten en kun je een nog beter beeld krijgen of hij bij jou en je hond past.

Verkrijgbaarheid van de DoggyRide Original bij webshops:

Combi Elektrische fiets en hondenkar – Elektrische Bad Bike Beach Vintage

Heb je nog geen elektrische fiets of ben je op zoek naar een nieuwe mooie fiets met goede vering? De Elektrische Bad Bike Beach Vintage van VanSprint is een luxe elektrische fiets die dankzij zijn zijspan ook een hond kan vervoeren. Zo is de Beach Vintage een fiets en hondenfietskar in één!

Kenmerken – Bad Bike Beach Vintage

 • Vermogen: 250W of 500W
 • Designs: Zwart, Wit, Grijs, Rood, of Militair Groen
 • Maximaal draagvermogen zijspan: 35 kilogram
 • Hondenkar los te koppelen: Ja
 • Land van herkomst: Italië

Zoek je dus een combinatie-deal voor een elektrische fiets en een hondenfietskar in één dan raden we de Bad Bike Beach Vintage aan. Deze wordt handgemaakt in Italië en is echt een luxe optie. Dat zie je zeker terug in de prijs, maar ook de hoge kwaliteit van de fiets. Met zijn dikke banden en goede vering kan je de fiets praktisch overal gebruiken, zo is hij prima geschikt voor naar het strand bijvoorbeeld.

Even over de specificaties van de Beach Vintage. Je kan deze fiets uitzoeken met twee motoren: 250 Watt of 500 Watt. Met de krachtigste optie van 500 Watt kun je een maximale snelheid van 40 kilometer per uur halen, maar zoals we eerder al schreven is dat geen aanrader. Zeker niet als je je hond bij je hebt. De maximale legale snelheid in Nederland voor een e-bike is zelfs maar 25 km/u. We zouden dan ook aanraden om gewoon voor de 250 Watt motor te kiezen. Die is goedkoper, en sneller op de openbare weg mag toch niet.
Dan de wielen van de Beach Vintage: deze zijn 4 inch dik en ook vrij groot. Dit maakt ze erg stabiel om mee te rijden. Ook met de vering van deze elektrische fiets zit het wel goed, zo heeft je hond in zijn hondenkar niks te klagen. Je krijgt bij de fiets 7 versnellingen en mocht je even zonder je hond willen fietsen dan kun je de hondenkar ook loskoppelen.
Net zoals bij zo ongeveer elke elektrische fiets krijg je natuurlijk ook een display op je stuur. Daarmee zie je de accu, je huidige snelheid, en kun je je lichten uit of aan zetten.

Dan genoeg over de fiets zelf, hoe zit het met het zijspan van de Beach Vintage voor je hond? Deze is geschikt tot 35 kilogram aan hondengewicht, voor de meeste honden past dat dan ook prima. Er zitten veiligheidsgordels in de kar, maar je hond goed vastzetten met een hondentuig is zeker wel een aanrader. De kar is namelijk gewoon open, je moet je hond dus goed trainen om in de kar te blijven zitten. Maak hem ook goed vast met een tuigje zodat hij er niet uit kan springen.
Dankzij de erg goede vering is de Beach Vintage elektrische fiets ook een een uitstekende hondenfietskar om schokken mee op te vangen. Zo is hobbelig terrein dankzij de grote banden en schokdempers geen probleem en heeft je hond ook een comfortabele rit. Mocht je geïnteresseerd zijn, VanSprint biedt voor de Beach Vintage gratis testritten aan huis uit. Zo kun je de fiets gewoon zelf even uitproberen voordat je een keus maakt.

En dat brengt ons bij het eigenlijk enige nadeel van de Beach Vintage: de prijs. Een handgemaakte elektrische fiets uit Italië brengt ook een stevig prijskaartje met zich mee. Daar koop je dus wel twee producten in één voor. Mocht je toch op zoek zijn naar een luxe nieuwe elektrische fiets dan is het in ieder geval een aanrader om de Beach Vintage eens te bekijken. Je haalt er namelijk een heerlijke elektrische fiets mee in huis, zowel voor jou als je hond!

Conclusie: “De Beach Vintage is een uitstekende combinatie van een elektrische fiets en hondenfietskar, maar hij heeft dan ook wel een flink prijskaartje.”

Pluspunten
 • Combinatie elektrische fiets en hondenfietskar
 • Uitstekende vering
 • Geschikt voor elk terrein
 • Mooi design – 5 opties qua kleur
 • Geschikt tot 35 kilogram
 • Gratis testrit aan huis
Minpunten
 • Hoog prijskaartje
 • 500 Watt motor is wat overdreven in Nederland

Veelgestelde vragen over een hondenfietskar voor je elektrische fiets

Gaat de Trixie Hondenfietskar achter elke e-bike passen?

Daar is helaas geen garantie voor. Elke elektrische fiets is namelijk weer net wat anders. Hoewel de Trixie een algemene koppeling heeft die vaak moet passen is het geen zekerheid.

Bij ons paste hij wel, en we lezen ook reviews van andere gebruikers waar hij gewoon prima achter de elektrische fiets kon worden gehangen. Maar uitzonderingen zullen er helaas altijd zijn.

Een belangrijke tip is dan ook om het bijgeleverde koppelstuk meteen uit te proberen op je e-bike. Mocht de kar dan toch niet passen dan kun je hem nog makkelijk retour doen.

Waarom raden jullie de DoggyRide Original niet meer als eerste aan?

Zoals hierboven al kort uitgelegd doen we inmiddels (update op 9 augustus 2020) een andere eerste aanrader dan een tijd geleden.

Vroeger was de DoggyRide Original overal verkrijgbaar, evenals een speciaal koppelstuk voor elektrische fietsen.

Dit koppelstuk zorgde ervoor dat de Original altijd achter je fiets te bevestigen was. Helaas heeft het merk de productie van dit koppelstuk stopgezet. Daarnaast is ook de Original zelf nog maar lastig te vinden.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere fietskar voor achter de elektrische fiets, en zoals je hierboven kon lezen kwamen we bij de Trixie hondenfietskar uit die onszelf ook zeer goed beviel.

De DoggyRide blijft zeker geen verkeerde optie. Maar vanwege de paar nadelen van de kar vinden we de Trixie gewoon beter.

Kunnen jullie meer vertellen over het merk Trixie?

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de beste Trixie hondenfietskarren. Daar bespreken we de drie versies die het beste uit de tests komen. De Trixie hondenfietskar die we hier aanraden zit daar ook tussen.

Je leest meer over Trixie als merk, en de verschillende opties in onze Trixie Merk Review.

Is er geen hondenfietskar die 100% achter mijn elektrische fiets past?

Helaas niet. Toen het koppelstuk van de DoggyRide Original nog overal verkrijgbaar was was dit wel zo. Maar nu deze bijna niet meer verkrijgbaar is zijn er geen andere fietskarren te vinden die perfect achter elke e-bike passen.

Het enige wat je nu kan doen is zoeken voor universele koppelstukken waardoor je een goede kans hebt dat de fietskar wel achter je elektrische fiets past. Dit is echter geen garantie.

Waarom is een goede vering voor je elektrische fiets zo belangrijk?

Met een elektrische fiets kun je nou eenmaal veel sneller fietsen dan met een gewone fiets. In Nederland mag je maar maximaal 25 kilometer per uur rijden met je elektrische fiets. Toch is die 25 km/u al best wel veel sneller dan de meeste mensen normaal zouden fietsen. Hoe hoger je snelheid hoe harder schokken of hobbels voor jou en je hond aankomen. Een echt goede vering is dan ook erg belangrijk, zowel voor je elektrische fiets als voor je hondenkar.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een hondenkar voor je elektrische fiets?

Het belangrijkste wat we nog willen meegeven is dat je altijd erg goed moet opletten bij het bevestigen van de fietskar aan je elektrische fiets. Zelfs als je de kar achter je fiets hebt laten staan s’nachts moet je voor de volgende rit checken of hij nog steeds goed vast zit. Ga er altijd van uit dat de kar om wat voor reden dan ook los heeft kunnen komen. Zo heb je altijd voor een fietsrit goed gecheckt dat je hondenkar en goed vast zit. Je hond is tijdens een fietsrit compleet afhankelijk van zijn baasje, dus neem die verantwoordelijkheid ook!

Hondenfietskar voor je e-bike gevonden?

In dit artikel zijn we de aandachtspunten voor een fietskar voor je e-bike langsgelopen. Daarnaast hebben we onze beste aanrader (de Trixie Hondenfietskar) besproken die het beste bij je elektrische fiets past.

We bekeken ook de DoggyRide Original. Deze kar is zeker geen verkeerde optie voor achter je e-bike, maar let wel op dat het speciale koppelstuk bijna niet meer verkrijgbaar is. Daarnaast heeft deze kar een flink hogere prijs. En waarom meer betalen als het ook voor minder kan? 🙂

Mocht je er toch nog niet uit zijn lees dan onze Hondenfietskar koopgids door. De gids loopt je door alle stappen heen tijdens het kiezen van een geschikte fietskar voor jou en je hond!

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 24

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

7 thoughts on “Top 3: Beste Hondenfietskar voor je Elektrische Fiets

  1. Hoi Daphne,

   Op zichzelf waarschijnlijk niet. Een van de webshops die de Medium Runner verkoopt stelt dit zelf ook: dierenshop.nl

   Ook hier zou een koppelings-adapter dus nodig zijn. Maar ze zeggen niet welke. Daarom hebben we in dit artikel ook de DoggyRide Original aangeraden omdat het merk ook een bijpassende koppeling heeft gemaakt. Dat maakt het wat makkelijker voor gebruikers, helaas is de DoggyRide wel duurder dan de Medium Runner.

   Beantwoordt dit je vraag?

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

   1. De koppeling adapter van doggy ride bestaat niet meer. De lite van hun waarvan ze zeggen dat dit de vervanging er voor is mag niet op de e-bike. Ben al 3 maanden bezig om hondenfietskar aan mijn e-bike te kunnen bevestigen.

    1. Hoi Jolanda,

     Inderdaad de oude koppelingadapter wordt inmiddels niet meer gemaakt. We gaan binnenkort het artikel ook updaten om een andere aanrader te doen.

     We hebben zelf contact gezocht met DoggyRide en die zeggen dat de Trailer Bike Britch de vervanger is, mede omdat deze kantelgevaar voorkomt wat eerder voorkomt bij elektrische fietsen. Kun je wat verder toelichten waarom deze niet op de E-bike zou mogen?

     Met vriendelijke groet,

     HondenWiki

     1. Goedemiddag, de accu van de e-bike zit onder de bagagedrager dus kan Trailer Bike Britch daar niet gemonteerd worden. Heb ook een dierenwinkel voor oplossing gevraagd. Die hebben ook contact gehad met doggyride. Tegen hun werd gezegd dat ze bezig zijn met een nieuwe adapter die misschien in de winter komt? Baal hier echt van, over 2 weken vakantie zonder oplossing om mijn hond mee te nemen met de fiets.

 1. Hallo, ik heb een standaard vouwfiets. Die fietsen hebben relatief kleine wielen. Zou een hondenfietskar voor een medium grote hond aan zo’n kleiner wiel kunnen koppelen? Ik ben daar noch nergens wat over tegengekomen. Ik woon in Spanje dus een kar kopen en uitproberen en evt moeten terugsturen is een prijzige en omslachtige optie.

  1. Hoi Helma,

   We hebben zelf geen vouwfiets dus we kunnen het helaas niet voor je uitproberen. Maar als we een inschatting doen lijkt de kans best groot dat dit inderdaad niet zal gaan passen. Hondenfietskarren hangen meestal op gelijke hoogte met de fiets, en het klinkt alsof met jouw vouwfiets de fietskar hoger zou liggen dan het fiets. Dan moet de stang dus naar beneden drukken wat het fietsen met de kar niet ten goede zal komen.

   Daarnaast heeft een vouwfiets ook niet de standaard opzet waar veel koppelstukken van fietskarren op gemaakt zijn. De kans is dus groter dat je de kar niet eens kan koppelen, zelfs al zou het fietsen wel lukken.

   Vanwege je situatie zouden we adviseren om geen fietskar te kopen zolang je geen ‘gewone’ fiets hebt. Je hebt anders best een grote kans dat de kar niet achter je elektrische fiets gaat passen, en hem terugsturen vanuit Spanje is zonde.

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.