Wat is de Beste Hondenfietskar voor je Elektrische Fiets?

Afbeelding van een elektrische fiets
4.7
(35)

Laatste update op januari 7, 2023 door Hondenwiki

Een fietsrit met je hond achter in de fietskar is heerlijk, zeker met een elektrische fiets. Veel makkelijker kan natuurlijk niet. Maar wat is de beste hondenfietskar voor een elektrische fiets?

Niet elke fietskar is namelijk geschikt om achter een elektrische fiets te hangen. Zo zijn kan je jouw e-bike al snel beschadigen met een hondenfietskar die een niet geschikte kar. Daarnaast is het belangrijk een veilige kar van hoge kwaliteit uit te zoeken voor zowel jou als je hond.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je een fietskar voor jouw e-bike koopt. Daarnaast geven we je de 3 beste hondenfietskarren voor achter je elektrische fiets. Zo ben je perfect voorbereid voor als je samen met je hond op pad gaat!

Inhoud Uitklappen

Is een hondenfietskar geschikt voor een Elektrische Fiets?

Afbeelding van een hondje in een tas op de fiets

Simpel gezegd: ja, een hondenfietskar kan zeker geschikt zijn voor een e-bike. Maar niet elke fietskar is geschikt!

Enkele voordelen zijn dat een e-bike de fietskar veel makkelijker kan meetrekken. Zeker heuvel-op is dat geen overbodige luxe. Ook kan je met je e-bike makkelijker lange fietstochten maken (zonder jezelf compleet uit te putten door je fietskar mee te moeten trekken…)

Als je met een caravan op vakantie gaat wil je ook het liefst een beetje een sterke auto ervoor hebben. Dat is ook zo voor een fietskar: met een sterkere elektrische fiets ga je veel comfortabeler rijden met je hond.

Youtuber Izzy laat zien hoe jij en je hond samen kunnen genieten van een flinke fietsrit in de video hieronder.

Let wel op dat er een paar dingen zijn om op te letten. Deze behandelen we hieronder, als je goed op deze aandachtspunten let is een fietskar perfect geschikt voor je e-bike.

Veel hondenfietskarren passen niet achter e-bikes!

Afbeelding van scharnieren en schroeven, passen niet op elke elektrische fiets

Het is bij meerdere fietskarren het geval dat deze niet goed achter een e-bike passen. Zo vallen alle Innopet fietskarren bijvoorbeeld al af: deze fietskarren zijn niet geschikt voor elektrische fietsen. Dat zegt het merk dus zelf al.

Innopet is een groot merk en daardoor heb je al meteen flink wat minder keus. Gelukkig zijn er zeker wel goede opties als je wat verder zoekt die we straks verder bespreken.

Omdat veel e-bikes erg verschillen weet je nooit helemaal zeker of hij past. In principe hoort een universeel koppelstuk ook gewoon aan een elektrische fiets te koppelen zijn. Maar soms is dit niet het geval.

Test dan ook altijd als eerst meteen uit of het meegeleverde koppelstuk stevig aan je elektrische fiets te bevestigen is (meestal rond het achterwiel). Mocht dat niet het geval zijn dan kun je bij veel webshops de fietskar makkelijk retourneren.

Deze tip geven we ook bij de aanrader die we aan het eind van het artikel doen. Test het koppelstuk meteen uit! Webshops doen er bijna nooit moeilijk over om een product te retourneren.

Belangrijk is dan wel om de fietskar bij een betrouwbare webshop met een goede reputatie te kopen.

Ga voorzichtig met je E-bike om

Een e-bike is een vrij dure aankoop. Let dan ook goed op dat je met je fietskar-koppeling de elektrische fiets niet beschadigd.

Normale fietsen hebben vaak geen bedradingen aan de achterkant van de fiets lopen. Omdat de meeste e-bikes het motortje achterop hebben zitten is dit bij veel e-bikes wel zo. Bij het vastmaken van je fietskar aan de stang van je fiets loop je dan ook het gevaar dat je de bedrading beschadigd.

Afhankelijk van waar de accu van je elektrische fiets zit kan dit het koppelen van je hondenfietskar ook nog wat moeilijker maken. Een accu aan de voorkant of in de bagagedrage is geen probleem. maar soms zitten accu’s rond de spatborden en dan kan het lastiger worden.

Als je het koppelstuk bevestigd let dan ook goed op dat hij niet tegen bedrading aanzit. Een hondenfietskar is heel wat goedkoper dan een nieuwe e-bike. 😉

Ga niet te snel

Afbeelding van verkeersbord met snelheid maximaal 20 kilometer

Ook is er het snelheidsverschil met een gewone fiets tegenover een e-bike.

Een elektrische fiets kan natuurlijk veel makkelijker snel gaan dan een gewone fiets. Er gebeuren namelijk veel ongelukken met e-bikes. Met een e-bike is de kans op een dodelijk ongeval zelfs drie keer zo groot als met een normale fiets.

Het is dan ook belangrijk om extra voorzichtig te zijn als je een fietskar achter je elektrische fiets hangt. Je hebt met een kar achter je fiets een veel grotere draaicirkel. Daarnaast kan je minder snel remmen omdat er meer gewicht achter je fiets hangt wat je nog even vooruit blijft duwen.

Advies is dan ook om nooit sneller dan zo’n 15-18 kilometer per uur te gaan met je fietskar. Zo blijf je ongeveer op de gemiddelde snelheid van een normale fietser.

Ga natuurlijk nog wat langzamer tijdens onveilige stukken (scherpe bochten etc.). Dit is zowel voor jou als je hond het veiligst. Zeker als je erg snel fietst kan je hond van de snelheid schrikken en onverwachte dingen doen.

Top 3: Wat is de beste Hondenfietskar voor een Elektrische Fiets?

In dit onderdeel bespreken we wat de beste hondenfietskar voor een elektrische fiets is. Deze aanraders doen we op basis van eigen ervaringen, reviews van anderen en de productspecificaties van alle vergeleken fietskarren. We hebben de opties zo uitgekozen dat er voor ieders voorkeur wel wat tussen zit: wil je de best passende luxe hondenfietskar, de laagste prijs, of een combinatie van goede prijs/kwaliteit verhouding?

Best passende hondenfietskar voor achter de Elektrische Fiets: DoggyRide Novel 15

De DoggyRide Novel 15 bij Bol.com

Er zijn maar weinig hondenfietskarren die vrijwel zeker achter een elektrische fiets passen. Met de DoggyRide Novel 15 heeft het merk DoggyRide daar verandering in gebracht. We bespreken het luxe merk wel vaker op HondenWiki, het zijn namelijk mooie fietskarren van hoge kwaliteit. Maar waarom is de Novel 15 hondenfietskar dan zo geschikt voor achter de elektrische fiets?

De DoggyRide Novel 15 past dankzij de universele koppeling achter vrijwel elke elektrische fiets

Daar is een vrij simpele reden voor. De Novel 15 is een nieuwe hondenfietskar die we al een tijdje in de gaten houden. Zoals je op de afbeelding hierboven kan zien heeft de Novel 15 geen traditionele lage koppelstang maar een omhoog stekende koppeling. Deze hoor je op de bagagedrager van je fiets vast te zetten.

De DoggyRide Britch Lite

Om dat veilig en makkelijk te maken krijg je als je de Novel 15 koopt er meteen de DoggyRide Britch Lite meegeleverd. Deze zie je hierboven op de afbeelding. Dit universele koppelstuk maak je vast aan je bagagedrager, en daar koppel je de Novel 15 hondenfietskar weer aan vast.

Zo heb je dus een praktisch universeel koppelstuk waardoor de Novel 15 voor vrijwel elke elektrische fiets geschikt zou moeten zijn, mits deze een bagagedrager heeft.

De Novel 15 is een luxe hondenfietskar van hoge kwaliteit, met een prijskaartje

De Novel 15 is een sterk staaltje vakmanschap, en een luxere hondenfietskar zul je niet snel vinden. Zo is de kar van duurzaam polyester stof gemaakt, een sterk metalen frame houdt de kar stabiel, en de grote rubberen wielen zorgen voor goede vering.

Zeker met een elektrische fiets is het fijn dat de grote rubberen banden ervoor zorgen dat de kar niet te veel schokt zodat je hond ook een fijne rit heeft. Het ademende gaas in de kar zorgt ervoor dat je hond ook lekker genoeg frisse lucht krijgt.

Zoals gezegd is vooral de koppeling van de Novel 15 een erg innovatief en handig concept. We hebben dat bij geen enkele hondenfietskar gezien.

De fietskar heeft een vrij grote cabine (80 x 56 x 65 centimeter) en kan tot 50 kilogram aan hondengewicht aan. Ook voor wat forsere honden is de kar dus prima geschikt.

Meerdere opties om je elektrische fiets te bevestigen

Let op dat er twee varianten te koop zijn van de Novel. In de versie die we eerder hierboven hebben gelinkt krijg je er enkel de Britch Lite bij. Maar er is nog een optie: met een rechte trekstang die je onder het zadel bevestigd. We vatten het hieronder nog even voor je samen voor het gemakt:

Optie 1: Koppeling met de Britch Lite

Bij deze optie bevestig je de britch op je bagagedrager en hier zet je de stang aan vast. Wil je enkel deze bevestigingsoptie kies dan voor deze iets lager geprijsde variant Novel 15 op Bol.com.

Optie 2: Koppeling met de Rechte stang

Bij deze optie bevestig je de wat grotere ‘nep’ bagagedrager onder je zadel en hier koppel je de Novel 15 aan vast. Deze optie is vooral handig voor fietsen zonder bagagedrager. Wil je de rechte stang gebruiken kies dan voor de Novel 15 variant inclusief Britch en Koppelstang op Bol.com.

Deze kost iets meer maar je krijgt dan wel beide koppelstukken in plaats van enkel de britch.

Conclusie: “De DoggyRide Novel 15 is de best passende Hondenfietskar voor achter je elektrische fiets.”

Pluspunten
 • Past dankzij twee koppelmethodes vrijwel altijd
 • Erg luxe hondenfietskar
 • Stevig frame
 • Sterke hoes
 • Tot 50 kg aan draagvermogen
Minpunten
 • Wat hogere prijs dan de andere twee opties

Laagste Prijs – Trixie Hondenfietskar – Zwart/Rood

Afbeelding van de Trixie Hondenfietskar voor achter de elektrische fiets
De Trixie Hondenfietskar bij Bol.com

Onze aanrader met de laagste prijs is uiteindelijk de Trixie Hondenfietskar bij Bol.com geworden. De Trixie heeft namelijk een universele koppeling die vaak zou moeten passen, zelfs op een elektrische fiets. Het is echter geen garantie, test dit dus meteen uit. Dan kun je de kar eventueel nog terugsturen als het moet.

Bij ons paste de kar, en hij beviel ook erg goed. De Trixie ligt lekker licht achter de e-bike en is comfortabel voor de hond.

Daarnaast heeft de kar nog wel meer voordelen die we hier verder toelichten:

1. De Trixie hondenfietskar is stevig en veilig

Afbeelding van het Trixie logo
Het Trixie merk staat bekend om zijn stevige producten. Ze leveren op het moment van schrijven 2597 verschillende artikelen via Bol.com

Veiligheid staat altijd voorop. Het materiaal van de Trixie krijgt een dikke voldoende: een stevig metalen frame en een sterke polyester hoes. Dat de kar zelf stevig is, is bij een e-bike erg belangrijk en daar scoort de Trixie gewoon goed op.

Naast stevig materiaal heeft de Trixie ook de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen: een reflecterende vlag, 2 reflectoren per wiel, en 2 reflectoren aan de voorkant. Je bent in het verkeer dus goed zichtbaar.

Voor extra veiligheid wil je je hond altijd kunnen vastzetten zodat hij met geen mogelijkheid uit de kar sprint. Zeker bij een elektrische fiets is dit belangrijk. Je kan je hond in de Trixie gelukkig gewoon vastzetten met de ingebouwde riem.

Als laatste ligt de kar vrij dicht bij de grond, dit is ook belangrijk bij een elektrische fiets zodat je minder kans hebt dat hij omvalt. Alsnog blijft de tip gelden: ga niet harder dan dat je met een normale fiets zou rijden.

Afbeelding van positieve review over de Trixie hondenfietskar voor achter de elektrische fiets
Je kan ook zo’n twee pagina’s aan positieve reviews van de Trixie lezen bij Medpets.nl

Niet alleen bij ons was de Trixie voor achter de e-bike een aanrader. Je ziet het ook in reviews van anderen terug zoals hierboven die van Ada bij Medpets.nl.

2. De Trixie hondenfietskar is comfortabel voor hond en mens

Trixie heeft zowel aan mens als dier gedacht bij het ontwerpen van de Trixie fietskar.

Voor je hond is er goed ademend gaas in de kar aangebracht. Veel fietskarren gebruiken vaak plastic wat bij warm weer benauwd wordt. Bij de Trixie krijg je dat ook, maar in de vorm van een optioneel regenscherm. Deze kan je uitrollen bij slecht weer.

Zo heeft je hond bij goed weer lekker frisse lucht, en bij regen een fijn droog plekje.

De bodem is gepolsterd (in het Engels ‘padded’), waardoor deze fijner aanvoelt om op te liggen. Mocht je meer ruimte willen dan kan je deze bodem ook verwijderen.

Afbeelding van de handleiding van de Trixie hondenfietskar
Je krijgt bij de Trixie een uitgebreide handleiding, bekijk hem bij Bol.com in groter formaat.

Verder kan de kar aan de voor- en achterkant open. Wel zo makkelijk, en je kan de kar eventueel ook meteen als hondenbench gebruiken als je de wielen eraf haalt. Zo heb je 2 producten voor de prijs van 1.

Voor jezelf zijn ook wat handigheidjes aangebracht. De wielen die we net noemden zijn te monteren en demonteren dankzij het quick fix systeem.

Daarnaast is de Trixie ook opvouwbaar. Een hondenfietskar neemt nogal wat ruimte in beslag, tenzij je hem kan opvouwen natuurlijk. Dat gaat bij de Trixie ook vrij makkelijk (sommige gebruikers geven aan dat ze het niet makkelijk vonden, bij ons ging het wel prima met de instructies). Zeker als je weinig plek hebt is de Trixie dus een aanrader.

Conclusie: “De Trixie Hondenfietskar is een goed passende fietskar tegen een erg lage prijs.”

Pluspunten
 • Scherpe prijs
 • Past vaak goed achter je elektrische fiets
 • Stevig materiaal
 • In 3 formaten verkrijgbaar
 • Comfortabel voor je hond
 • Makkelijk te (de)monteren
Minpunten
 • Test het koppelstuk voor je hem helemaal uitpakt, de kar hoeft niet achter elke e-bike te passen

Verschillende versies van de Trixie Hondenfietskar:

De Trixie Hondenfietskar is in Small, Medium, en Large verkrijgbaar. Hieronder zie je de beschikbaarheid van de drie opties.

NaamAfmetingen (L x B x H)Verkrijgbaar
Trixie Hondenfietskar Small60 x 53 x 60 cm.bij Bol.com
Trixie Hondenfietskar Medium75 x 63 x 68 cm.bij Bol.com
Trixie Hondenfietskar Large80 x 75 x 86 cm.bij Bol.com
Verkrijgbaarheid van de Trixie Hondenfietskar

Beste Prijs/Kwaliteit verhouding: DoggyRide Original

De DoggyRide Original bij Bol.com

Wil je een compromis tussen de scherpe prijs van de Trixie en de luxe van de DoggyRide Novel 15? Kies dan voor de DoggyRide Original, deze heeft een wat scherpere prijs, maar is toch een erg luxe kar die op veel elektrische fietsen goed past.

1. Voordelen van de DoggyRide Original

Deze kar heeft genoeg ruimte en draaggewicht voor een grote hond. Daarnaast is de kar zelf vrij licht: slechts 13,6 kilogram.

Als je een veilige fietskar zoekt is deze kar een van de beste opties. DoggyRide heeft een goede reputatie voor fietskarren van hoge kwaliteit en is niet voor niets al jaren een van de marktleiders voor hondenfietskarren.

Als je hem nog kan vinden heeft de Original nog een erg groot voordeel: een speciaal koppelstuk voor elektrische fietsen. Hoe je dat koppelstuk aan je fiets vastmaakt zie je in de video van dierenshopnl hieronder:

In theorie is dit natuurlijk perfect. Maar helaas is de koppeling bijna nergens meer verkrijgbaar. Mocht je er wel een kunnen vinden dan is de DoggyRide Original een goede optie. Je hondenfietskar kan dan namelijk zeker aan de E-bike worden bevestigd.

De Original zou ook zonder koppelstuk op de meeste elektrische fietsen moeten passen. Maar net zoals bij de Trixie is er ook hier helaas geen garantie. Check dus meteen of je de fietskar aan je E-bike kan koppelen zonder bijvoorbeeld de bedradingen te raken.

Nog een groot voordeel van de Original is dat het een multi-functioneel product is. Je kan de Original namelijk ook als bench gebruiken. De wielen zijn makkelijk los te klikken en de platte onderkant van de kar staat stabiel op de grond. Mocht je dus nog een handige bench zoeken dan heb je met de Original twee voor de prijs van 1: een hondenfietskar voor achter je elektrische fiets, en een luxe hondenbench.

2. Nadelen van de DoggyRide Original

Eerste nadeel is zoals al gezegd dat de DoggyRide Original helaas niet overal meer verkrijgbaar is op het moment. Het is het echter zeker wel waard om wat webshops in de gaten te houden, hij kan natuurlijk altijd weer beschikbaar komen.

Bol heeft bijvoorbeeld een handige functie waar zij je op de hoogte houden als een product weer leverbaar wordt. Zo kun je de kar meteen snel bestellen voor iemand anders het doet.

Ten tweede hebben we het al over het koppelstuk gehad, deze hoort in principe te passen maar bij uitzonderingen zou dat niet zo kunnen zijn. Test dat dus meteen uit als je de kar in huis haalt!

Ondanks deze nadelen is de original gewoon een mooie midden optie tussen de luxe Novel 15 en de goedkope Trixie. Zo heb je het beste van beide werelden.

Conclusie: “De DoggyRide Original is een hondenfietskar van hoge kwaliteit, voor een prima prijs.”

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit/redelijke prijs
 • Bekend merk met goede reputatie
 • Stevig materiaal
 • Comfortabel voor je hond
 • Speciaal koppelstuk (moeilijk te verkrijgen)
Minpunten
 • Test meteen of het koppelstuk ook echt past
 • De kar is niet altijd verkrijgbaar in webshops

We hebben hier kort de DoggyRide Original besproken, vooral in de context van een elektrische fiets. Als je echter wat meer informatie over de Original wil lees dan onze uitgebreide DoggyRide Original Review. Daar bekijken we de fietskar van alle kanten en kun je een nog beter beeld krijgen of hij bij jou en je hond past.

Veelgestelde vragen over een hondenfietskar voor je elektrische fiets

Gaat de Trixie Hondenfietskar achter elke e-bike passen?

Daar is helaas geen garantie voor. Elke elektrische fiets is namelijk weer net wat anders. Hoewel de Trixie een algemene koppeling heeft die vaak moet passen is het geen zekerheid.

Bij ons paste hij wel, en we lezen ook reviews van andere gebruikers waar hij gewoon prima achter de elektrische fiets kon worden gehangen. Maar uitzonderingen zullen er helaas altijd zijn.

Een belangrijke tip is dan ook om het bijgeleverde koppelstuk meteen uit te proberen op je e-bike. Mocht de kar dan toch niet passen dan kun je hem nog makkelijk retour doen.

Kunnen jullie meer vertellen over het merk Trixie?

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de beste Trixie hondenfietskarren. Daar bespreken we de drie versies die het beste uit de tests komen. De Trixie hondenfietskar die we hier aanraden zit daar ook tussen.

Je leest meer over Trixie als merk, en de verschillende opties in onze Trixie Merk Review.

Is er geen hondenfietskar die 100% achter mijn elektrische fiets past?

100% is een lastig begrip, maar je hebt in ieder geval de hoogste kans dat hij past met de DoggyRide Novel 15. Dankzij de meegeleverde britch past deze op elke fiets met een bagagedrager, dus zolang je een bagagedrager op je fiets hebt moet het wel goed komen. Heb je die niet dan kun je de rechte stang onder je zadel bevestigen.

Waarom is een goede vering voor je elektrische fiets zo belangrijk?

Met een elektrische fiets kun je nou eenmaal veel sneller fietsen dan met een gewone fiets. In Nederland mag je maar maximaal 25 kilometer per uur rijden met je elektrische fiets. Toch is die 25 km/u al best wel veel sneller dan de meeste mensen normaal zouden fietsen. Hoe hoger je snelheid hoe harder schokken of hobbels voor jou en je hond aankomen. Een echt goede vering is dan ook erg belangrijk, zowel voor je elektrische fiets als voor je hondenkar.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een hondenkar voor je elektrische fiets?

Het belangrijkste wat we nog willen meegeven is dat je altijd erg goed moet opletten bij het bevestigen van de fietskar aan je elektrische fiets. Zelfs als je de kar achter je fiets hebt laten staan s’nachts moet je voor de volgende rit checken of hij nog steeds goed vast zit. Ga er altijd van uit dat de kar om wat voor reden dan ook los heeft kunnen komen. Zo heb je altijd voor een fietsrit goed gecheckt dat je hondenkar en goed vast zit. Je hond is tijdens een fietsrit compleet afhankelijk van zijn baasje, dus neem die verantwoordelijkheid ook!

Hondenfietskar voor je e-bike gevonden?

In dit artikel zijn we de aandachtspunten voor een fietskar voor je e-bike langsgelopen. Daarnaast hebben we onze aanraders besproken die het beste bij je elektrische fiets passen.

Mocht je er toch nog niet uit zijn lees dan onze Hondenfietskar koopgids door. De gids loopt je door alle stappen heen tijdens het kiezen van een geschikte fietskar voor jou en je hond!

Mocht je nog vragen hebben die je niet in het artikel hebt kunnen vinden laat dan vooral een bericht achter. Als je zelf een van de fietskarren hebt gekocht dan horen we graag jouw ervaringen met de kar!

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 35

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

7 thoughts on “Wat is de Beste Hondenfietskar voor je Elektrische Fiets?

  1. Hoi Daphne,

   Op zichzelf waarschijnlijk niet. Een van de webshops die de Medium Runner verkoopt stelt dit zelf ook: dierenshop.nl

   Ook hier zou een koppelings-adapter dus nodig zijn. Maar ze zeggen niet welke. Daarom hebben we in dit artikel ook de DoggyRide Original aangeraden omdat het merk ook een bijpassende koppeling heeft gemaakt. Dat maakt het wat makkelijker voor gebruikers, helaas is de DoggyRide wel duurder dan de Medium Runner.

   Beantwoordt dit je vraag?

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

   1. De koppeling adapter van doggy ride bestaat niet meer. De lite van hun waarvan ze zeggen dat dit de vervanging er voor is mag niet op de e-bike. Ben al 3 maanden bezig om hondenfietskar aan mijn e-bike te kunnen bevestigen.

    1. Hoi Jolanda,

     Inderdaad de oude koppelingadapter wordt inmiddels niet meer gemaakt. We gaan binnenkort het artikel ook updaten om een andere aanrader te doen.

     We hebben zelf contact gezocht met DoggyRide en die zeggen dat de Trailer Bike Britch de vervanger is, mede omdat deze kantelgevaar voorkomt wat eerder voorkomt bij elektrische fietsen. Kun je wat verder toelichten waarom deze niet op de E-bike zou mogen?

     Met vriendelijke groet,

     HondenWiki

     1. Goedemiddag, de accu van de e-bike zit onder de bagagedrager dus kan Trailer Bike Britch daar niet gemonteerd worden. Heb ook een dierenwinkel voor oplossing gevraagd. Die hebben ook contact gehad met doggyride. Tegen hun werd gezegd dat ze bezig zijn met een nieuwe adapter die misschien in de winter komt? Baal hier echt van, over 2 weken vakantie zonder oplossing om mijn hond mee te nemen met de fiets.

 1. Hallo, ik heb een standaard vouwfiets. Die fietsen hebben relatief kleine wielen. Zou een hondenfietskar voor een medium grote hond aan zo’n kleiner wiel kunnen koppelen? Ik ben daar noch nergens wat over tegengekomen. Ik woon in Spanje dus een kar kopen en uitproberen en evt moeten terugsturen is een prijzige en omslachtige optie.

  1. Hoi Helma,

   We hebben zelf geen vouwfiets dus we kunnen het helaas niet voor je uitproberen. Maar als we een inschatting doen lijkt de kans best groot dat dit inderdaad niet zal gaan passen. Hondenfietskarren hangen meestal op gelijke hoogte met de fiets, en het klinkt alsof met jouw vouwfiets de fietskar hoger zou liggen dan het fiets. Dan moet de stang dus naar beneden drukken wat het fietsen met de kar niet ten goede zal komen.

   Daarnaast heeft een vouwfiets ook niet de standaard opzet waar veel koppelstukken van fietskarren op gemaakt zijn. De kans is dus groter dat je de kar niet eens kan koppelen, zelfs al zou het fietsen wel lukken.

   Vanwege je situatie zouden we adviseren om geen fietskar te kopen zolang je geen ‘gewone’ fiets hebt. Je hebt anders best een grote kans dat de kar niet achter je elektrische fiets gaat passen, en hem terugsturen vanuit Spanje is zonde.

   Met vriendelijke groet,

   HondenWiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *