Top 5 – De Beste Trimtafel die Opvouwbaar is

4.7
(17)

Laatste update op juli 2, 2021 door Hondenwiki

Iedereen die wel eens een trimtafel heeft gebruikt of gezien weet dat het wel zo handig is als hij opvouwbaar is. Zo’n tafel is erg handig om je eigen hond, of andere honden op te trimmen en verzorgen. Toch wil je niet dat hij constant zo veel ruimte inneemt, daarom wil je als het even kan natuurlijk een inklapbare trimtafel kopen.

Daarom hebben we in dit artikel de 5 beste opvouwbare trimtafels voor je op een rij gezet, elk met hun eigen specifieke voordelen. Zo zoek je makkelijk uit welke trimtafel het beste bij jouw wensen gaat passen!

Top 5 – Wat is de beste Trimtafel die ook opvouwbaar is?

Beste Kwaliteit – VidaXL Inklapbare Honden Trimtafel

Afbeelding va nde de VidaXL inklapbare trimtafel

Wil je simpelweg de beste kwaliteit? Kies dan voor de VidaXL Inklapbare Honden Trimtafel, deze tafel heeft namelijk alles wat je wil van een trimtafel voor een scherpe prijs. Je koopt met de VidaXL een inklapbare trimtafel, die plek biedt aan twee honden, en van stevig staal. De tafel staat stabiel, kan precies zo afgesteld worden als jij het fijn vindt en kost dus niet al te veel. Het is niet de goedkoopste optie op onze lijst, maar voor de hoge kwaliteit en extra luxes is de prijs zeker niet slecht.

Naast wat we net al hebben genoemd haal je met de VidaXL trimtafel ook anti-slip laag in huis voor de veiligheid, en kun je hem precies op de hoogte van je hond instellen. Zo is de balk bovenin precies zo hoog of laag in te stellen als fijn is voor jouw hond, doe dat ook zeker zodat je hond goed vast zit zonder dat de lijn hem beknelt. Het maximaal draagvermogen van de VidaXL is 60 kilogram, wat vrij standaard is. Zoek je een echt goede flexibele trimtafel die ook opvouwbaar is? Kies dan voor de VidaXL

Pluspunten
 • Opvouwbaar
 • Stevige trimtafel
 • 60 kilogram draagvermogen
 • Geschikt voor 1 of 2 honden
Minpunten
 • Rubber ruikt wat sterk

Laagste Prijs – Maxx Honden Trimtafel Aanleglijn

Afbeelding van de Maxx Honden Trimtafel

Wil je simpelweg de laagste prijs voor een degelijke opvouwbare trimtafel? Kies dan voor de Maxx Honden Trimtafel Aanleglijn. Dit is de trimtafel met de laagste prijs, en daar krijg je best een goed product voor!

De trimtafel staat stevig, is gewoon opvouwbaar, en heeft een oppervlak met goede grip. Let wel op dat deze tafel slechts voor 1 hond tegelijk geschikt is, niet 2 zoals bij de VidaXL. Verder heeft de Maxx redelijk standaard kenmerken. De Trimtafel is opvouwbaar, kan tot 60 kilogram dragen, heeft gemiddelde afmetingen en de lijn is in hoogte verstelbaar. Wil je een wat lagere prijs en maar 1 hond tegelijk trimmen? Dan is de Maxx Trimtafel wat voor jou.

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • 60 kilogram draagvermogen
 • Goede grip
 • In hoogte verstelbare aanleglijn
Minpunten
 • Geschikt voor maar 1 hond tegelijk

Voor zware Honden – MaxxPet Trimtafel Opvouwbaar

Afbeelding van de opvouwbare MaxxPet trimtafel

Wil je wat meer gewicht op de tafel plaatsen dan is de MaxxPet Trimtafel Opvouwbaar je beste optie. Deze trimtafel is opvouwbaar maar heeft daarnaast nog een erg belangrijk kenmerk: hij heeft een draagvermogen tot 80 kilogram!

Voor zwaardere honden is dit dus de betere optie dan de andere opties in onze top 5, zo heb je net even wat meer kracht in de tafel zitten. De MaxxPet is ook wat compacter dan de meeste andere trimtafels, ideaal als je dus wat minder ruimte hebt. Hij heeft een goede antisliplaag, de aanleglijn is ook in hoogte verstelbaar. Voor zware honden dus zeker de beste optie!

Pluspunten
 • Draagvermogen tot 80 kilogram
 • Opvouwbaar
 • Aanleglijn verstelbaar
 • Compact formaat
Minpunten
 • Niet voor meer dan 1 hond tegelijk geschikt

Voor twee Honden tegelijk – Wiltec Honden Trimtafel Dubbel

Afbeelding van de Wiltec trimtafel die opvouwbaar is

Heb je meerdere honden die je tegelijk wil trimmen dan is de Wiltec Honden Trimtafel Dubbel de beste optie. Net zoals de eerder besproken VidaXL kan deze trimtafel twee honden tegelijk aanlijnen, echter werkt hij net even wat fijner qua vastzetten. Voor meerdere honden zouden we deze tafel dus aanraden.

De Wiltec trimtafel is opvouwbaar, kan tot 60 kilogram aan, en is in hoogte verstelbaar. Het is wel wat lastiger de tafel op en af te bouwen dankzij de balk die bovenop ligt, ietsje meer werk dus. Daarnaast kost de Wiltec ook wel iets meer dan de andere opties. Verder zeker een aanrader als je twee honden hebt: een luxe opvouwbare dubbele trimtafel, wat wil je nog meer?

Pluspunten
 • Luxe trimtafel voor 2 honden
 • 60 kilogram draagvermogen
 • Makkelijk in gebruik
Minpunten
 • Iets hogere prijs
 • Wat meer werk om op en af te bouwen

Laagste prijs voor twee Honden – TecTake Honden Trimtafel Dubbel

Afbeelding van de TecTake tafel

Wil je 2 honden tegelijk op de tafel zetten maar ook wat minder betalen? De TecTake Honden Trimtafel Dubbel is opvouwbaar, heeft een scherpe prijs, en biedt dus plek voor twee honden. Je kunt de balk bovenop in hoogte verstellen en er zit een goede antisliplaag op het tafelblad.

Net zoals de meeste trimtafels kan de TecTake tot 60 kilogram aan gewicht aan, zelf weegt de tafel 15 kilogram. Dat is redelijk gemiddeld. Voor zijn net wat lagere prijs geen slechte optie als je meerdere aanleglijnen wil! Hij is wel net even wat minder luxe dan de Wiltec hierboven.

Pluspunten
 • Wat lagere prijs
 • Plek voor 2 honden
 • Standaard formaat en draagvermogen
Minpunten
 • Minde luxe in gebruik

Veelgestelde Vragen over een inklapbare Trimtafel

Is elke trimtafel opvouwbaar?

Nee zeker niet, je moet dan ook goed opletten als je er een uitzoekt. Inmiddels is inklappen wel een functie van de meeste trimtafels, maar er zijn zeker nog wel oudere modellen op de markt die dat niet kunnen. Fabrikanten laten eigenlijk bijna altijd wel een ingeklapte foto zien of zetten het netjes in de beschrijving van de trimtafel. Let daar dus even goed op voor je er een koopt om teleurstelling te voorkomen.

Waar moet ik allemaal nog meer op letten bij het kopen van een trimtafel?

We hebben een uitgebreide koopgids geschreven voor als je een nieuwe trimtafel uit wil zoeken. Het artikel wat je leest focust vooral op opvouwbaarheid, maar er is nog veel meer om op te letten. Wil je dus alles weten? Lees dan onze complete gids voor een trimtafel voor je hond door. Daarin staat heel veel extra informatie: waar moet je op letten bij aankoop, hoe gebruik je de tafel zodra je hem hebt, en wat zijn nou de beste opties?

Afsluiting: Een opvouwbare trimtafel gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een goede inklapbare trimtafel uit te zoeken die bij jouw wensen past. Of je nou een professionele hondentrimmer bent of gewoon je eigen hond wil verzorgen, er zitten genoeg goede opties tussen. Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder.

Veel trimplezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.7 / 5. Aantal stemmen: 17

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *