Top 5: De Beste Puppyren voor Binnen in Huis

5
(2)

Laatste update op november 25, 2020 door Hondenwiki

Niks handiger dan een puppyren voor binnen. Zo kan jouw jonge viervoeter tenminste niet alles overhoop halen: hij zit lekker in zijn ren. Toch is het wel even goed opletten welke puppyren je nou in huis haalt, ze zijn namelijk niet allemaal even geschikt voor binnen. Daarom bespreken we in dit artikel de 5 beste puppyrennen voor binnen, zo kies je gemakkelijk een ren die goed in jouw huis past.

Top 5: De Beste Puppyren voor binnen in huis

Beste Puppyren voor binnen – TecTake Carola

Als je de allerbeste puppyren voor binnen wil is de TecTake Carola een no-brainer. Dit is voor ons de mooiste optie, heeft een scherpe prijs, en de ren is ideaal voor binnen dankzij zijn kunststof materiaal. Geen nare krassen op je vloer, maar voor een puppy is de stof toch sterk genoeg. Je bouwt de ren makkelijk op, en dankzij zijn lichte gewicht is hij ook makkelijk mee te nemen.

Zelf vinden we de zwarte variant het mooiste, maar mocht je een wat lichtere kleur zoeken dan is de Carola ook in het roze, rood, en blauw verkrijgbaar. De roze Carola staat ook niet voor niets in onze lijst van de mooiste roze puppyrennen, we zijn erg fan van de puppyren.

Pluspunten
 • Beste puppyren voor binnen
 • Lage prijs
 • Hoge kwaliteit
 • Mooi design
Minpunten
 • Minder sterk dan een metalen puppyren

Laagste Prijs – MeisterPet Opvouwbare Puppyren

Als je een goede en vooral goedkope puppyren wil kies dan voor de MeisterPet Opvouwbare Puppyren. Deze ren heeft veruit de laagste prijs van alle opties met een degelijke kwaliteit. Zelf vinden we de MeisterPet iets minder mooi dan de Carola die we als hoogste aanrader doen, maar voor zo’n scherpe prijs ga je een betere optie vinden. Ook de MeisterPet is van kunststof gemaakt en dus handig voor binnen. Daarnaast zit er bij deze ren ook nog eens een draagtas en drinkbakje inbegrepen. Dit maakt de MeisterPet nog beter geschikt om mee te nemen: je krijgt er zelfs een tas bij.

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • Kunststof ideaal voor binnen
 • Draagtas en drinkbak inbegrepen
 • Makkelijk mee te nemen
Minpunten
 • Minder mooi dan de Carola

Meest Stevig – Topmast Puppyren 8-delig

tot nu toe hebben we alleen kunststof puppyrennen besproken, maar die zijn natuurlijk wel wat minder stevig dan een metalen variant. Als je dus een wat grotere pup hebt, of gewoon een sterkere puppyren wil: kies dan voor de Topmast Puppyren 8-delig. Deze metalen ren is lekker sterk, maar daarnaast door zijn 8 panelen ook erg flexibel op te zetten. Zo kun je de ren rond, vierkant, of langwerpig opbouwen. In de Bol reviews zie je ook hoe iemand de ren binnen heeft gecombineerd met een hondenbench, ideaal om zo een fijn en veilig plekje voor je hond te bouwen.

Pluspunten
 • Meest stevige puppyren
 • Flexibel op te bouwen
 • Ideaal voor binnen in combinatie met een hondenbench
Minpunten
 • Minder goedkoop dan de kunststof aanraders

Voor zindelijkheidstraining – Topmast Puppyren Bench

Als je je puppy zindelijk probeert te krijgen gaat dat vaak helaas niet zonder wat rotzooi te maken… Daarom is een puppyren met ondergrond zoals de Topmast Puppyren Bench dan een ideale oplossing. Ongelukjes zijn makkelijk schoon te maken op het metalen oppervlak en belanden zo niet op je vloer of tapijt. Verder haal je met de Topmast een stevige en mooi uitziende metalen bench in huis. Hij is wel wat minder flexibel op te bouwen dan de andere metalen aanraders, door de onderkant moet hij wel als vierkant worden neergezet.

Pluspunten
 • Ideaal voor zindelijkheidstraining
 • Stevig metaal
 • Prima prijs voor groot formaat
 • Mooi zwartgelakt metaal
Minpunten
 • Minder flexibel, in 1 vorm op te bouwen

Volledig afsluitbaar – Puppyren met Dak

Als je een bepaald vindingrijke pup hebt wil je de puppyren volledig af kunnen sluiten. Met de Puppyren met Dak kan dat gelukkig ook. Deze ren heeft zowel een ondergrond als een dak waardoor je puppy niet zomaar kan ontsnappen. Het materiaal van de ren is plastig en geplastificeerd metaal. De ren is dus niet te licht, maar ook niet erg zwaar. Door de mix van plastic en metaal is deze ren een goede middenmoter: niet zo zwaar en stevig als een metalen ren, maar ook niet zo licht als een kunststof ren. Als je een mooi uitziende, gemiddeld zware ren wil, waar je pup met geen mogelijkheid uit kan ontsnappen kies dan voor deze ren!

Pluspunten
 • Mix van stevig plastic en metaal
 • Volledig afsluitbaar
 • Niet al te zwaar of licht
 • Neemt niet al te veel ruimte in
Minpunten
 • Niet zo stevig als een volledig metalen ren, niet zo licht als een kunststof ren

Veelgestelde vragen over puppyrennen voor binnen

Welk materiaal ren moet ik voor binnen kopen?

Je hebt eigenlijk drie veel-voorkomende opties als je naar het materiaal van een puppyren kijkt:

 • Metaal: Metaal is veruit de populairste optie van de drie. En dan is op zich ook logisch: metaal is sterk, waardoor je pup niet zomaar kan ontsnappen. Daarnaast kunnen ze de ren maar lastig slopen, dat is bij de andere materialen een groter gevaar. Let wel op dat dit ook meteen het zwaarste van de drie materialen is, niet erg handig voor op reis dus.
 • Kunststof: Kunststof is het lichtste materiaal van de drie opties. Daardoor is het ideaal voor op reis, maar wel minder sterk. Als je dus een grote pup hebt, of een wat opstandige viervoeter dan is zo’n ren een minder goed idee. Ze zullen dan zeker sneller kapot gaan dan een metalen variant.
 • Plastic: Met plastic kies je een beetje voor het gemiddelde van de twee eerdere materialen. Plastic puppyrennen zijn meestal sterker dan kunststof, maar zwakker dan metaal. Daarnaast zit plastic qua gewicht ook in het midden, een goede keus dus als je een materiaal wil wat niet te zwaar of licht is.

Ons advies: voor een puppyren binnen is het belangrijk om het materiaal op jouw huis uit te kiezen. Als je bijvoorbeeld een mooie parketvloer hebt wil je daar geen zware metalen puppyren op hebben die krassen maakt. Dan is plastic of kunststof een beter idee. Als je tapijt hebt kan je weer wel prima voor een metalen ren kiezen. Verder is het belangrijk om te bedenken of je de ren vaak mee onderweg wil nemen. Dan is een lichter materiaal zoals kunststof of plastic een beter idee.

Is een puppyren voor binnen echt nodig?

Nodig is een sterk woord, maar het heeft zeker zijn voordelen om een een puppyren in je huis te hebben, Het geeft je een veilig gevoel dat je pup geen streken uithaalt, daarnaast is het ook een fijne plek waar jou pup zich echt thuis kan maken. Misschien nog wel een van de grootste voordelen is dat dit soort rennen ideaal zijn voor zindelijkheids-training. Je limiteert erg waar je puppy een ongelukje kan hebben, zeker als je een puppyren met ondergrond koopt. Die zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Waar moet ik nog meer op letten voor ik een ren koop?

Er zijn natuurlijk best wat dingen waar je op moet letten voor je een puppyren koopt, zeker voor binnen. We hebben net al uitgelegd welk materiaal je het beste kan kiezen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken te bedenken. Veel van die vragen hebben we al uitgelegd in onze complete koopgids voor een puppyren. Die is niet specifiek voor binnen, maar laat wel zien wat er allemaal bij zo’n ren komt kijken. Waarom zou je een puppyren kopen, is het niet zielig, en kan ik de ren buiten laten staan? Daarnaast geeft die gids ook nog veel meer aanraders: ook voor in de tuin bijvoorbeeld.

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *