Top 5 – Het Beste Hondenbadje voor je Hond

0
(0)

Laatste update op april 2, 2021 door Hondenwiki

Niks lekkerder voor je hond dan lekker in het water spelen in een hondenbadje! Wassen vinden ze niet altijd even leuk, maar ook dat is erg belangrijk. In beide gevallen is een hondenbadje ideaal. Zo zit je hond niet in een grote traditionele badkuip. Dat is iets wat ze namelijk al snel als eng kunnen ervaren.
Daarom zetten we in dit artikel de vijf beste hondenbadjes voor je op een rij. Dit zijn badkuipjes of zwembaden van een kleiner formaat, ideaal voor een hond dus.

Top 5 – Wat is het beste Hondenbadje?

We hebben voor elk soort gebruik het ideale hondenbadje uitgezocht. Of je dus je hond vooral wil wassen, of hem in de zomer goede verkoeling wil bieden. Let op dat dit allemaal kleinere hondenbadjes zijn. Heb je juist een grotere hond dan raden we hier de vier beste grote hondenzwembaden aan. Die zijn in dat geval wat beter geschikt voor je viervoeter.

Hoogste Kwaliteit – Topmast Hondenbad Kunststof

Afbeelding van het Topmast Hondenbad van Kunststof

Als je het beste hondenbadje wil hebben is de keus snel gemaakt: de Topmast Hondenbad Kunststof is veruit het bad van de hoogste kwaliteit. Daar staat wel ook een flink hogere prijs tegenover. Voor professionals of mensen die hun hond echt graag goed en gemakkelijk willen wassen is het zeker een aanrader, maar je moet het geld er dus wel voor over hebben.

Voor dat geld krijg je een vrij grote kunststof badkuip die op aluminium poten staat. De poten zijn stevig waardoor het bad goed staat, daarnaast zorgt het aluminium ervoor dat het niet snel zal roesten. Het bad komt daarnaast met wat fijne luxes:

 • Een afvoerputje (anders moet je hem compleet omkiepen na elke wasbeurt)
 • Een afvoerslang (zodat je het water gemakkelijk weg kan laten lopen)
 • Enkele vastzethaakjes (zodat je hond er niet vandoor schiet)

Er zit ook een schuifdeur in de achterkant van de badkuip, zo kun je je hond er makkelijk in en uit laten. Zeker bij grotere honden voorkomt dat dat je hem zelf zit rond te sjouwen. Met zijn formaat van 124 x 90 x 60 centimeter is het bad gewoon lekker groot en geschikt voor de meeste honden. Mocht je een erg grote hond hebben meet hem dan wel even op voor de zekerheid.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit
 • Perfect om in te wassen
 • Stevig aluminium en kunststof
 • Fijne luxes: afvoerputje, afvoerslang en vastzethaakjes
 • Schuifdeur aan de achterkant
 • Groot formaat
Minpunten
 • Meer voor wassen, niet om eventjes in te spelen
 • Hoge prijs

Goedkopere Kleinere Badkuip – Tools-2-Groom Mini Bad

Afbeelding van het Tools-2-Groom Mini bad

Wil je een wat goedkoper hondenbadje dan raden we het Tools-2-Groom Mini Bad aan. De Tools-2-Groom lijkt erg veel op de net besproken Topmast, maar is flink wat goedkoper. Zo kost deze blauwe kuip ongeveer de helft. Daar staat natuurlijk wel wat minder luxe tegenover: zo is het kuipje wat minder groot, en daarnaast ook wat minder sterk.

Er zit wel een anti-slip laag in de bodem van de kuip, dat zorgt voor een minder gladde onderkant. Wel zo fijn voor je hond. De kuip is alleen geschikt voor kleinere honden, een grote hond past hier niet in. Het formaat van 96 x 50 centimeter is flink kleiner dan de Topmast, maar voor gelukkig kleinere tot gemiddeld kleine honden prima geschikt. Het is lastig inschatten omdat de fabrikant zelf geen maximum gewicht aangeeft: maar andere gebruikers geven aan dat bijvoorbeeld een Cocker Spaniel prima past, en die kunnen ongeveer tot 15 kilogram wegen.

Pluspunten
 • Goed geschikt voor kleine tot gemiddeld kleine honden
 • Lagere prijs
 • Compact
 • Anti-slip laag
Minpunten
 • Niet voor grotere honden

Buitenbadje – Buxibo Hondenbadje Blauw

Afbeelding van het Buxibo Hondenbadje Blauw

Voor buiten is een zwembad natuurlijk ook heerlijk, maar zo’n badkuip is dan niet echt geschikt. Daarom raden we voor buiten het Buxibo Hondenbadje Blauw aan. De Buxibo heeft een erg lage prijs, zeker vergeleken met de badkuipen die we net besproken hebben. Dit hondenbad zet je op net zoals een opblasbaar zwembad: ergens in de tuin (het liefst op een zachte ondergrond). In tegenstelling tot een opblaasbad is de Buxibo juist niet met lucht gevuld. Het bad gebruikt stevige PVC randen waardoor hij ook veel geschikter is voor honden: die zouden een opblaasbad immers zo stuk hebben.

Tijdens warm weer is dit badje ideaal. Met zijn formaat van 120 x 120 centimeter neemt hij ook niet teveel ruimte in, maar je hond zal er alsnog graag mee spelen. Er zit ook een uitloopputje in het hondenbadje zodat je het water weer makkelijk weg kan laten lopen. Het bad is niet geschikt voor binnen.

Pluspunten
 • Perfect voor buiten
 • Lekker voor als het warm is
 • Sterk PVC materiaal
 • Lage prijs
Minpunten
 • Niet geschikt voor binnen

Mini Buitenzwembad – Buxibo Opvouwbaar Hondenbadje

Afbeelding van het Buxibo Opvouwbaar hondenbadje

Voor een echt klein buitenbadje is het Buxibo Opvouwbaar Hondenbadje ideaal. Dit mini zwembadje lijkt erg veel op de net besproken Buxibo, maar dan veel kleiner. Het badje is ideaal als je niet veel ruimte hebt (en een erg klein hondje).
Verder is er eigenlijk niet veel anders aan dan de net besproken grotere Buxibo. Ook hier worden PVC randen gebruikt en kun je het water makkelijk weg laten lopen. De enige wezenlijke verschillen zijn het kleinere formaat en de rode kleur. Heb je dus een erg klein hondje of wil je gewoon een mini badje kies dan voor deze Buxibo.

Pluspunten
 • Erg compact
 • Ideaal voor kleine hondjes
 • Leuke rode kleur
 • Sterke PVC randen
Minpunten
 • Niet voor gemiddelde of grote honden

Voor veel Speelplezier – Dutchwide Hondenzwembad Watersproeier

Afbeelding van het Dutchwide Hondenzwembad met watersproeier

Wil je een wat speelsere optie dan is de Dutchwide Hondenzwembad Watersproeier een interessante optie. Dit is een speelmat met sproeiers erin verwerkt. Je zet de tuinslang erop en vervolgens schiet hij water over je hond heen. Het materiaal is ook hier van PVC, hoewel het hier geen platen zijn zoals de Buxibo zwembaden. Daardoor is de speelmat wel minder sterk, let daar dus goed mee op als je je hond erin laat spelen. Hij moet zijn nagels of tanden niet in de rand van de mat zetten.
Met een afmeting van 150 x 150 x 30 centimeter is het bad ook vrij groot. De Dutchwide is trouwens absoluut niet geschikt voor binnengebruik, het water sproeit natuurlijk alle kanten op dus dan zit je met een natte vloer.

Pluspunten
 • Leuk om in te spelen
 • Ideaal voor in de zomer
 • Groot formaat
Minpunten
 • Niet om je hond in te wassen
 • Minder sterk dan andere PVC zwembaden

Veelgestelde Vragen over een Hondenbadje

Waar is het handig om op te letten bij het gebruik van een hondenbad?

Stop het badje nooit te vol . Zeker voor kleine hondjes moet je opletten dat je niet een te groot en hoog zwembadje koopt. Dan kunnen ze er niet meer uitklimmen.
Daarnaast moet je altijd toezicht houden als je je hond met een hondenbadje laat spelen: water is nou eenmaal gevaarlijk en een hond heeft toezicht nodig. Ook kunnen veel zwembadjes snel stuk gaan als je niet oplet. Honden willen natuurlijk nog wel eens lekker ergens op bijten of hun nagels in zetten. Daar is uiteindelijk geen enkel zwembad voor bestendig, zelfs als ze sterke PVC platen gebruiken.

Is een hondenbad de enige manier om je hond in de zomer te verkoelen?

Nee, zeker niet. Als je een wat minder natte optie wil dan is bijvoorbeeld een koelmat voor je hond of een koelband voor je hond ook erg geschikt. Deze gebruiken een verkoelende gel of stof waardoor je hond ook lekker koel blijft als hij erop ligt of de halsband draagt.

Afsluiting: Jouw nieuwe hondenbadje kunnen vinden?

Hopelijk heeft deze Top 5 met de beste hondenbadjes je geholpen met een goede keus maken. Mocht je nog vragen hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder!
Veel speel- of badder plezier voor jou en je hond!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *