Top 10: Beste Goedkope Hondenbrokken in 2023

4.5
(85)

Laatste update op september 25, 2023 door Hondenwiki

Logisch dat je naar goede goedkope hondenbrokken zoekt. De rekening voor een hond kan al best wel oplopen, laat staan als je ook nog eens erg duur voer koopt. Daarom bespreken we in deze Top 10 het beste goedkope hondenvoer. Elke optie is gekozen om een fijne kwaliteit: bijvoorbeeld het met geschikt voor puppy’s, oude honden, grote of kleine honden, en natuurlijk het allergoedkoopste voer. Zo kies je makkelijk een goedkoop pak hondenbrokken dat ook nog eens goed bij jouw hond past!

Top 10: De Beste Goedkope Hondenbrokken

We hebben onze Top 10 zorgvuldig uitgezocht, en dan vooral op de laagste prijs per kilogram aan hondenvoer. De meeste luxere merken zitten rond de 4 tot 6 euro per kg. Onze opties daarentegen zitten vrijwel allemaal tussen de 2 tot 3 euro per kg. in, dan betaal je dus bijna de helft!

Over de hele leeftijd van je hond geef je dan dus veel minder uit aan hondenvoer door een van de opties in onze Top 10 te kiezen. Handig dus die goedkope hondenbrokken:

Meest Goedkope Hondenbrokken – Bonzo VitaFit Hondenvoer

Afbeelding van Bonzo VitaFit goedkope hondenbrokken

Voor de allergoedkoopste hondenbrokken moet je Bonzo VitaFit Hondenvoer kopen. Deze brokken zijn ondanks hun prima kwaliteit namelijk veruit de laagste prijs per kilogram die we hebben kunnen vinden. Dat er ondanks die prijs toch een prima hoeveelheid kippenvlees in zit is ook mooi meegenomen, anders hadden we het voer niet aangeraden. Hondenbrokken met veel vlees zijn namelijk erg goed en gezond voor je hond.

De VitaFit brokken zijn verder prima gevuld met alle voedingsstoffen die een actieve hond nodig heeft. Wel zitten er iets meer granen in dan we zelf graag zouden zien, maar dat is helaas bij goedkoper hondenvoer niet te voorkomen. Zoek je het aller goedkoopste hondenvoer van prima kwaliteit dan is er geen betere optie dan Bonzo.

Pluspunten
 • Allergoedkoopste hondenvoer
 • Zit genoeg kippenvlees in
 • Gebalanceerd dieet
Minpunten
 • Iets meer granen als vulling dan we zouden willen

In bulk goedkoop te kopen – Royal Canin Hondenvoer

Afbeelding van goedkope Royal Canin Hondenbrokken

Koop je graag online in bulk in dan raden we Royal Canin Selection Hondenvoer aan. Je kan dit hondenvoer namelijk in porties van 30 kilogram inkopen! De grote zakken worden natuurlijk gewoon aan de deur geleverd, dat scheelt ook weer flink sjouwen. Het is ook niet voor niets dat dit voer van Royal Canin een van de meest populaire hondenbrokken op de markt is.

In Royal Canin Selection zit redelijk wat vet, maar niet te veel: 14% zit precies rond de goede grens. Het voer is vooral voor volwassen honden geschikt, niet voor puppy’s dus. Qua smaak doen de goedkope brokken het goed bij honden, en baasjes zijn dan ook laaiend enthousiast in hun reviews. Wil je in bulk inslaan kies dan voor het meest populaire goedkope hondenvoer op de markt: Royal Canin.

Pluspunten
 • In porties van 30 kilogram te koop
 • Meest populaire hondenvoer van het moment
 • Prima ingrediënten
 • Klanten erg enthousiast
Minpunten
 • Niet geschikt voor puppy’s

Goed geperst – Cavom Rund/Schaap Hondenvoer

Afbeelding van Cavom hondenbrokken in een zak

Kies voor Cavom Rund/Schaap Hondenvoer voor een goedkope hondenbrok die op een speciale manier geperst is. Dankzij dat persen heeft de brok meerdere fijne voordelen:

 • Een hard geperste brok die je hond een vol gevoel geeft
 • Smakelijke geur voor je hond
 • De brokken bevorderen een gezond gebit

Daarnaast zit er Omega 3 en 6 in de brokken verwerkt waardoor de vacht van je hond glanzend en gezond wordt. In plaats van de vaak gebruikte kip zit er Rund en Schaap in Cavom verwerkt, mocht je hond daar dus meer van houden dan zijn deze brokken al zeker een aanrader. Er zit wel iets meer vet percentage in het voer (16,5%), heb je dus een hond met overgewicht dan kun je beter een van de minder vette opties kiezen. Wil je een speciaal geperste hondenbrok voor een erg lage prijs, kies dan voor Cavom.

Pluspunten
 • Speciale pers-methode
 • Sterker geurende brok
 • Geeft snel een vol gevoel
 • Goed voor de vacht
Minpunten
 • Iets vettiger

Goedkope Hondenbrokken voor Puppy’s – Bonzo VitaFit Junior

Afbeelding van Bonzo Vitafit Junior hondenbrokjes met puppy's op de voorkant

Heb je een puppy kies dan voor Bonzo VitaFit Junior, dit is een van de goedkoopste puppyvoer opties op de markt. Naast het kippenvlees wat in dit voer verwerkt zit, vindt je ook melk en groentes als ingrediënten. Een prima gebalanceerd dieet voor je jonge pup dus.

Wel zitten er redelijk wat granen in deze brokjes verwerkt. Nadeel daarvan is dat het voor sommige honden wat lastiger te verteren kan zijn. Hondenvoer zonder granen is een betere optie als je hond vaak last van zijn darmen heeft, maar kost wel significant meer (vaak tot wel 3 keer zo veel). Zeker puppyvoer kost vaak veel meer dan ‘gewoon hondenvoer’. Vitafit Junior is dus een prima hondenbrok voor puppy’s die zijn prijs toch erg laag heeft weten te houden. Zoek je een goed en goedkoop hondenvoer voor een puppy kies dan voor Bonzo VitaFit Junior.

Pluspunten
 • Erg lage prijs voor puppyvoer
 • Goed gebalanceerd dieet
 • Veel extra eiwitten en vitamines
Minpunten
 • Redelijk wat granen als vulling

Lage prijs en goed voor het gebit – Eukanuba Dog Adult Hondenvoer

Afbeelding van Eukanuba hondenvoer voor volwassen honden

Heeft je hond problemen met zijn gebit, of wil je problemen voorkomen? Kies dan voor Eukanuba Dog Adult Hondenvoer. Deze goedkope hondenbrokken bevat namelijk de zogenaamde ‘3D DentaDefense-technologie’. De brokken zijn namelijk zo geperst dat ze een speciale vorm hebben, en erg krokant zijn. Door op de droge brokken te kauwen reinigen de brokken deels de tanden van je hond. Wat dit inhoudt is dat de brokken de opbouw van tandsteen tot wel 80% kunnen verminderen.

Afgezien van dit fijne voordeel zitten er prima ingrediënten in Eukanuba. Van alle opties op onze lijst heeft dit voer het hoogste percentage van vlees (28% kip en kalkoen), wat weer erg gezond is voor je hond. Verder zitten er ook gezonde Omega 3 en 6 vetten in die een gezonde en gladde vacht bevorderen. Enige nadeel is dat de prijs van het voer per kilogram ietsje hoger ligt dan de tot nu toe besproken opties. Je betaalt dus wat meer voor een wat hogere kwaliteit. Wil je goedkoop hondenvoer met een hoog vlees-percentage en een reinigende werking op het gebit? Kies dan voor Eukanuba,

Pluspunten
 • Goed voor het gebit
 • Hoog percentage vlees (28%)
 • Een gezondere en gladde vacht
Minpunten
 • Iets duurder dan de andere opties

Voor grote honden – Royal Canin Giant Adult Hondenvoer

Afbeelding van Royal Canin hondenbrokken voor grote honden

Meestal kost een hondenvoer voor grotere hondenrassen vaak ook wat meer. Toch heeft Royal Canin de prijs van zijn Giant Adult Hondenvoer laag weten te houden. het voer is geschikt voor honden zwaarder dan 45 kilogram, en daar is het dieet ook helemaal op afgestemd. Je koopt de zakken ook in grotere porties in: een zak weegt al 18 kg. Dat is ook wel zo fijn aangezien grote honden meer eten.

Voor de meeste grote honden zijn normale brokjes veel te klein. Dat heeft tot gevolg dat ze de brokjes praktisch inademen in plaats van er goed op te kauwen. Wat weer tot maag- en darmklachten kan leiden. Deze Royal Canin Giant brokken zijn juist van groter waar je grote lobbes wel op zal moeten kauwen. Heb je een grote hond kies dan voor de Giant Adult brokken van Royal Canin.

Pluspunten
 • Ingrediënten afgestemd op grote hondenrassen
 • Grote brokken zodat je hond er echt op kauwt
 • In grote porties in te kopen
Minpunten
 • Niet geschikt voor kleinere of gemiddelde hondenrassen

Gezonde werking – Pedigree Vital Protection Hondenbrokken

Afbeelding van goedkope Pedigree Vital Protection hondenbrokken

Voor een hondenbrok die je hond aan alle kanten een duwtje in de rug geeft kies je voor Pedigree Vital Protection Hondenbrokken. Het woord vitaal zit hem al in de naam. Deze brokken zijn er speciaal op gemaakt om je hond goed vitaal te houden:

 • De brokken helpen tandsteen te verminderen en tandvlees gezonder te houden
 • De brokjes zijn goed verteerbaar zonder rare toevoegingen
 • De Omega vetzuren helpen je hond aan een gezondere en gladde vacht
 • De extra vitaminen ondersteunen het immuunsysteem van je hond

Genoeg voordelen dus. Verder heeft Pedigree ondanks dat de prijs toch erg laag weten te houden, en dat is met het prima percentage aan vlees best noemenswaardig. Het zou wel kunnen dat je hond door relatief veel granen wat meer ontlasting krijgt. Wil je dat juist per se niet lees dan ons artikel over goed hondenvoer voor minder ontlasting door, maar besef dat de prijzen daar wel hoger liggen. Wil je een gezonde en goedkope brok die je hond op meerdere manieren ondersteunt kies dan voor Pedigree Vital Protection brokken.

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Help de gezondheid van je hond op 4 manieren
Minpunten
 • Redelijk veel granen
Afbeelding van Een Prins procare hondenvoer pak met x2 sticker

Wil je het liefst een grote hoeveelheid hondenvoer kopen kies dan voor Prins Procare Standaard Hondenbrokken. Je kan dit hondenvoer namelijk in porties van 30 kilogram inslaan. Je krijgt voor een best schappelijke prijs twee zakken van 15 kilogram aan de deur geleverd. Verder zijn de geperste brokken prima qua inhoud: de brokken zorgen voor een glanzende huid en hebben goed veel vitaminen. Kies voor Prins Procare Standaard als je graag een flinke hoeveelheid goedkope hondenbrokken wil inslaan.

Pluspunten
 • In grote hoeveelheden in te slaan
 • Goed voor de vacht
 • Geen hoog vetgehalte
Minpunten
 • Wat meer granen dan je wil

Goedkoop lamsvlees – Happy Life Adult Lam

Afbeelding van Versele Laga Happy Life hondenvoer

Wil je een lekkere brok vol met lamsvlees voor een lage prijs kies dan voor Happy Life Adult Lam. In deze brokken zit voor 16% aan lamsvlees verwerkt. Ondanks dat heeft het hondenvoer toch een van de laagste prijzen op onze lijst. Verder zijn de brokken ook zo gemaakt dat ze goed voor gevoelige darmen zijn. Mocht je hond daar dus vaker last van hebben dan is Happy Life zeker het proberen waard.

Pluspunten
 • Veel lamsvlees
 • Lage prijs
 • Goed voor gevoelige darmen
Minpunten
 • Lange levertijd

Goedkoop voor gevoelige honden – Carocroc Original Hondenvoer

Afbeelding van een Carocroc Original hondenvoer pak

Heb je een wat gevoeligere hond? Dan is Carocroc Original Hondenvoer zeker het proberen waard. Sommige honden hebben vaak last van diarree, of andere darmklachten. Meestal is de meest eenvoudige oplossing ook de beste oplossing. Daarom raden we voor gevoelige honden Carocroc aan. Dit voer haalt geen rare fratsen uit, doet gewoon wat het moet doen, en bevat veel nuttige voedingsstoffen. Veel andere hondenbaasjes geven dan ook aan dat het voer hun gevoelige hond juist erg geeft geholpen.

De prijs van Carocroc is erg laag, maar ligt in onze Top 10 goedkope hondenbrokken wel aan de iets hogere kant van de schaal. Toch, als je een hond met gevoelige darmen hebt raden we aan om Carocroc eens uit te proberen.

Pluspunten
 • Kan honden met gevoelige darmen helpen
 • Goed gevuld met vlees
 • Erg goede klant-ervaringen
Minpunten
 • Iets aan de dure kant in onze Top 10

Grootste hoeveelheid – Prins Procare Standaard Hondenbrokken

Veelgestelde Vragen over Goedkope Hondenbrokken

Met de Top 10 vol goed en goedkoop hondenvoer heb je als het goed is meer dan genoeg keus. Hieronder behandelen we nog enkele vragen die we vaker gesteld krijgen. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten dan helpen we je graag verder in de comments.

Moet ik met goedkope hondenbrokken meer aan mijn hond voeren?

Hoeveel brokken je aan je hond hoort te geven hangt erg van het hondenvoer zelf af. Sommige brokken zijn veel sterker geperst en bevatten meer voedingsstoffen per brok, andere brokjes zijn juist veel luchtiger. Volg dus altijd goed de instructies op de verpakking, en eventueel ook die van je dierenarts.

Elke hond is anders en heeft zijn eigen dieet nodig. Er is in ieder geval geen vuistregel voor dat je met goedkoop hondenvoer grotere porties moet voeren, doe dat dan dus ook niet zomaar. Dat zou toch overgewicht kunnen leiden.

Is goedkoop hondenvoer altijd van mindere kwaliteit?

Prijs hangt bij producten niet altijd 1 op 1 samen met de kwaliteit. Een duur product kan best van lage kwaliteit zijn, en soms zijn goedkope producten juist erg goed. In het geval van hondenvoer gaat dit ook deels op. We hebben de 10 goedkope hondenbrokken in dit artikel niet enkel op prijs, maar ook op kwaliteit uitgekozen. Het moeten natuurlijk geen brokken vol troep zijn, dat is zelfs met een lage prijs onacceptabel. Aangezien elk verkocht hondenvoer aan strenge eisen van de FEDIAF moet voldoen zullen de meeste brokken prima gezond zijn.

Toch kan een hogere prijs zeker in bepaalde gevallen wel op een hogere kwaliteit duiden. In ons analyse van de beste hondenvoer merken zie je toch dat de volgens ons beste merken een hogere prijs rekenen. Dat zit hem vaak in de duurdere ingrediënten die dit soort merken van hogere klasse gebruiken. Vers vlees kost bijvoorbeeld veel meer dan graan of rijst. Als je dus echt voor brokken van erg hoge kwaliteit wil gaan zul je wat meer moeten betalen. Zo zie je dat echt goede natuurlijke hondenbrokken ook vaak best duurder zijn.

Samenvattend zijn de brokken die we hier hebben geselecteerd zeker niet van lage kwaliteit. Maar als je echt voor de beste van de beste brokken wil gaan zul je toch echt wat meer moeten betalen. De beste ingrediënten kosten nou eenmaal meer, en dan zie je ook in de prijzen terug.

Vanaf welke prijs is een kilo hondenbrokken echt goedkoop?

Voor het hondenvoer in onze lijst hebben we geprobeerd de prijs per kilogram hondenbrokken niet boven de 3 euro te laten komen. Op zijn laagst zitten we zelfs tegen de 2 euro aan, daaronder zul je niet veel brokken van bekende merken meer gaan vinden. Dan kom je eerder bij de huismerken uit. Om toch brokken van goede kwaliteit aan te raden hebben we veel van dit soort huismerken uitgesloten, en toch voor de bekendere merken gekozen wiens specialisme goed hondenvoer is.

Bronnen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.5 / 5. Aantal stemmen: 85

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

1 thought on “Top 10: Beste Goedkope Hondenbrokken in 2023

 1. Goedeavond . Ik had net gelezen beste hondevoer. Maar er ontbreekt na mijn meing een het merk woef . Zeer goed voer ,hond doet goed er op mooie vacht. En er zitten aleen maar goede stoffen in . Geen kleur en zouten . Zoek het maar eens op , merk. Woef. Ook voor honden met allergieën is er speciaal voer . Super voer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *