Top 4 – Beste Hondenfietsmand achterop met Korf

4.8
(16)

Laatste update op juli 11, 2021 door Hondenwiki

Een hondenfietsmand voor achterop heeft ook een korf nodig, dat is wel zo veilig. Je kan immers minder goed in de gaten houden of je hondje netjes in de mand blijft zitten.
Voor een veilige fietsrit is het dus een must have, daarom hebben we in dit artikel de 4 beste fietsmanden uitgezocht die een korf hebben en achterop je fiets passen!

Wat is de Beste Hondenfietsmand achterop met een Korf?

Beste Kwaliteit – Basil Buddy Hondenfietsmand voor achter

Afbeelding van de Basil Buddy Hondenfietsmand achterop een fiets met korf

Wil je de beste kwaliteit hondenfietsmand die achterop kan en een korf heeft dan kun je het beste kiezen voor de Basil Buddy Hondenfietsmand. Deze fietsmand komt met een speciaal plaatje wat je op je bagagedrager vastzet waardoor hij veilig vastzit. Daarnaast is het kwalitatief een erg goede mand en heeft hij een mooi design, je leest hieronder waarom de Basil op plek 1 staat.

Kenmerken – Basil Buddy

 • Materiaal: Kunststof
 • Maximaal belastbaar gewicht: 10 kilogram
 • Prijsklasse: $$

Wil je een echt goede hondenfietsmand voor achterop met extra veiligheid dan raden we de Basil Buddy echt aan. Dankzij het bijgeleverde bevestigingssysteem zit de mand goed stevig vast zodat je hond zich op zijn gemak voelt. Het sterke kunststof is niet breekbaar en kan dus wel tegen een stootje. Het design is een mooi mat blauw en de mand is ook nog eens lekker flexibel. Je haalt hem makkelijk van de drager af. Dankzij het handvat kun je vervolgens je hondje makkelijk meedragen als je van de fiets stapt.

De Basil Buddy is door zijn speciale bevestigingssysteem ook meteen onze aanrader als je een hondenfietsmand voor een elektrische fiets zoekt!

Voor kleine hondjes is de Basil meer dan groot genoeg. Ze krijgen dankzij het redelijk grote formaat genoeg ruimte. Daarnaast is een maximaal belastbaar gewicht van 10 kilogram ook bovengemiddeld goed. Dat maakt de Basil Buddy geschikt voor vrijwel alle kleine hondjes.

Afbeelding van de Basil Buddy korf

Is er dan alleen maar goed nieuws over de Basil Buddy te melden? Helaas niet. Het Basil Buddy Space Frame wat je hierboven in de afbeelding ziet zit namelijk niet standaard bij de Basil Buddy inbegrepen. Die moet je er dus los bijkopen wat de prijs (die al niet erg laag is) nog wat meer omhoog drijft.

Conclusie: Wil je de beste hondenfietsmand die achterop kan, stevig is, een mooi design heeft, flexibel is, en een goede korf heeft? Kies dan voor de Basil Buddy, qua kwaliteit is dit gewoon de beste keus. Als je echter de prijs toch wat te gortig vindt kun je beter even naar de volgende optie kijken, die kost wat minder.

Pluspunten
 • Hoogste kwaliteit
 • Stevig materiaal
 • Flexibel: kan makkelijk mee worden genomen
 • Mooi design
 • Hoog maximaal draaggewicht
Minpunten
 • Korf moet los bijgekocht worden

Lage Prijs – Trixie EVA Hondenfietsmand

Afbeelding van de Trixie EVA hondenfietsmand

Wil je juist een wat lagere prijs dan kun je het beste voor de Trixie EVA Hondenfietsmand kiezen. Deze hondenfietsmand past ook achterop en heeft een gazen korf ingebouwd. Daardoor wordt je hond goed beschermd en zit hij ook veilig vast. Met de Trixie koop je meteen een alles-in-een oplossing.

Kenmerken – Trixie EVA

 • Materiaal: Nylon
 • Maximaal belastbaar gewicht: 6 kilogram
 • Prijsklasse: $

De Trixie EVA is de beste keus als je wat minder wil betalen voor een prima hondenfietsmand. Het nylon materiaal is wel wat minder sterk dan het kunststof van de Basil Buddy, ook omdat de korf van gaas is in plaats van metaal. Toch doet de EVA prima dienst en krijgt ook van anderen erg goede reviews.

Het maximale draaggewicht van 6 kilogram van de Trixie EVA is redelijk gemiddeld voor een hondenfietsmand voor achterop. Dankzij het gaas krijgt je hond ook genoeg frisse lucht en krijgt hij ook geen hap insecten binnen (hoewel sommige honden dat juist wel leuk vinden…)

Conclusie: Kies voor de Trixie EVA hondenfietsmand als je een goedkope alles-in-een fietsmand wil waar je niks meer bij hoeft te kopen. Voor de scherpe prijs haal je gewoon erg goede kwaliteit in huis, maar hij is wel iets minder sterk en luxe dan de Basil Buddy.

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Ademende gazen korf
 • 6 kilogram maximaal draaggewicht
 • Alles-in-1 pakket
Minpunten
 • Iets minder stevig dan de Basil Buddy

Erg Luxe – DoggyRide Cocoon

Afbeelding van de DoggyRide Cocoon hondenfietsmand met korf

Dan een wat meer luxe oplossing: de DoggyRide Cocoon. Deze hondenfietsmand is van het luxemerk DoggyRide waar we al wel meerdere artikelen over hebben geschreven. Zie bijvoorbeeld onze DoggyRide keuzegids voor alle verschillende fietskarren en fietsmanden die het merk op de markt heeft gebracht. De Cocoon zit qua prijsklasse vrij hoog, het is de duurste aanrader op onze lijst. Daarvoor krijg je wel een erg luxe en mooie hondenfietsmand terug.

Kenmerken – DoggyRide Cocoon

 • Materiaal: Kunststof
 • Maximaal belastbaar gewicht: 7 kilogram
 • Prijsklasse: $$$

Met de DoggyRide Cocoon haal je een grote en vooral mooie mand in huis. De gazen ingebouwde korf zorgt ervoor dat je hondje goed vastzit, de rest van de mand is van hard kunststof gemaakt waardoor de Cocoon ook erg stevig is. Het maximale belastbare gewicht van 7 kilogram is gemiddeld en voor vrijwel alle kleine hondjes wel prima. DoggyRide staat als merk bekend om zijn hoogwaarde producten, maar daar zit wel een prijskaartje aan vast.

Afbeelding van het drager rek van DoggyRide

We hebben de DoggyRide Cocoon namelijk niet op plek 1 gezet omdat hij een hogere prijs heeft dan zelfs de Basil Buddy. Je moet om hem achterop te bevestigen het zogenaamde DoggyRide dragerrek wat je hierboven ziet los bijkopen, en dat brengt de totale prijs best veel omhoog. Daardoor zit hij meteen ook wel erg stevig vast en heb je meerdere manieren om hem op je fiets te bevestigen.

Ben je geïnteresseerd in deze mand maar je wil nog wat meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de DoggyRide Cocoon eens door.

Conclusie: Met de DoggyRide Cocoon haal je een erg luxe hondenfietsmand in huis, maar daar betaal je ook wel wat voor. De Cocoon heeft een erg mooi design, is goed veilig, en komt van het luxemerk DoggyRide, zeker een aanrader als je het geld ervoor over hebt. Let op dat het dragerrek los bijgekocht moet worden.

Pluspunten
 • Mooi design
 • Luxe merk
 • Stevig materiaal
 • Maximaal draaggewicht van 7 kilogram is voor de meeste kleine honden prima
Minpunten
 • Drager moet los bijgekocht worden
 • Vrij hoge prijs

Mooi Riet – De Boon Hondenfietsmand Achter

Afbeelding van de Boon hondenfietsmand

Wil je een rieten fietsmand voor achterop dan raden we de Boon Hondenfietsmand aan. Deze heeft een niet al te hoge prijs, is van stevig en mooi riet gemaakt, en heeft een goede metalen korf. Hij doet qua kwaliteit en stabiliteit echter wel wat onder voor de andere drie aanraders.

Kenmerken – de Boon Fietsmand

 • Materiaal: Riet
 • Maximaal belastbaar gewicht: 15 kilogram
 • Prijsklasse: $

Dankzij de lage prijs en het mooie uiterlijk krijgt de Boon fietsmand ook een plekje in onze Top 4. Qua stevigheid en kwaliteit vinden we hem wel iets onderdoen voor de andere drie opties. Daarnaast is het wel aan te raden om er een kussentje in te leggen voor je hondje. De mand zit goed vast maar wiebelt wel wat door het rieten materiaal.
Volgens de fabrikant is de mand geschikt voor honden tot een gewicht van 15 kilogram, maar dat geloven we niet. Zelfs met minder zware honden kan het al krap zijn, let dus goed op of het formaat bij jouw hond past. Ga niet alleen op het maximale gewicht af.

De De Boon hondenfietsmand is ook geschikt voor voorop je fiets, wil je toch liever een fietsmand voorop je stuur lees dan onze Top 10 Beste Hondenfietsmand voorop eens door.

Conclusie: Wil je een mooie rieten hondenfietsmand voor achterop kies dan voor de Boon. Deze heeft een stevige korf en sterk rieten materiaal. Hij is dankzij het riet wel wat wiebeliger, daarnaast geloven we niet dat het maximale draaggewicht van 15 kilogram echt past.

Pluspunten
 • Mooi riet design
 • Scherpe prijs
 • Stevige korf
Minpunten
 • Iets wiebeliger

Veelgestelde Vragen voor een Hondenfietsmand voor achterop

Moet je altijd een korf hebben als je je hondenfietsmand achterop je fiets vast zet?

Ja, dat is wel aan te raden. Hoe goed je hondje ook getraind is, als hij bang raakt van een verkeerssituatie of bijvoorbeeld een ander dier ziet kan hij toch uit de mand proberen te springen. Een korft voorkomt dat compleet. Dat geeft voor jezelf wel een veilig gevoel, en voorkomt ongelukken. Sommige baasjes zetten hun hondje enkel met een riem vast, maar dan heb je nog steeds het risico dat je hondje weg probeert te springen en dat is erg gevaarlijk. Een korf kost wat meer maar is het zeker waard.

Is met een hondenfietsmand fietsen veilig?

Zolang je niet al te hard fietst, goed oplet in het verkeer, en je hond met een korf goed vastzet is fietsen geen probleem. Fiets wel wat rustiger dan je normaal doet. Bedenk dat je nu niet enkel voor jezelf deelneemt aan het verkeer, maar ook voor je hond. Voor hem is dit allemaal best nieuw, geen scherpe bochten dus! Daar kan je hond van schrikken waardoor hij erg onrustig wordt.

Welk materiaal is het best geschikt voor een hondenfietsmand en een korf voor achterop?

Voor de hondenfietsmand zelf: Daar raden we meestal kunststof aan. Dit is wat sterker dan nylon of riet, zonder dat het al te zwaar wordt. Riet heeft het nadeel dat het wat krakkemikkig aanvoelt, nylon is vaak te slap. Kunststof is wel stevig en voelt ook stabiel aan. Dat is voor jou en je hond fijner.

Voor de korf: Daar kun je het beste voor metaal kiezen. Dat is het sterkst en laat ook alle frisse lucht door. Eventueel kun je ook een korf van gaas nemen, dat is wat minder stevig maar voorkomt wel insecten. Daarnaast vinden sommige mensen het er leuker uitzien dat metalen tralies.

Afsluiting: Jouw ideale hondenfietsmand inclusief korf voor achterop gekozen?

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen jouw nieuwe ideale hondenfietsmand voor achterop je fiets te kiezen. We hebben vier diverse aanraders uitgezocht zodat er voor iedereen wel een goede optie tussen zit. Mocht je nog een specifieke vraag hebben dan helpen we je graag verder in de comments hieronder.

Veel fietsplezier!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 16

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *