Top 3: De Beste Draagzak voor jouw Puppy

5
(7)

Laatste update op maart 30, 2021 door Hondenwiki

Voor een puppy is een draagzak erg handig. Jonge pups hebben vaak nog niet het uithoudingsvermogen om een flinke wandeling te maken. Dit soort lange wandelingen zijn belangrijk voor socialisatie en om angst bij jonge hondjes zo veel mogelijk te verminderen. Met een draagzak kun je dan je puppy toch meenemen en kan hij ook lekker meegenieten.
Niet elke draagzak is even geschikt voor een puppy, ze hebben namelijk wat andere benodigdheden dan een volwassen kleine hond. Daarom hebben wij drie goede draagtassen uitgezocht die voor puppies goed geschikt zijn. Ook behandelen we daarna nog even waar je precies op moet letten, en op welke manier we de draagzakken hebben uitgekozen. Zo kies je makkelijk de draagzak die het beste bij jou en je pup past!

Top 3 – Wat is de Beste Draagzak voor een Puppy?

Voor op je rug – Trixie Timon Hondendraagtas

Afbeelding van de Trixie Timon Draagzak die geschikt is voor een puppy

Wil je je puppy op je rug meedragen dan is de Trixie Timon Hondendraagtas de beste keus. De Timon is een rugzak waar je je pup makkelijk in mee kan nemen. Zo is de draagzak volledig af te sluiten, wat bij puppies een erg groot voordeel is aangezien ze wat wilder en onhandiger zijn. Er zit veel gaas in de Timon verwerkt waardoor je pup ook genoeg frisse lucht krijgt en zich niet te opgesloten voelt.

Zowel bovenop als aan de voorkant kun je de draagzak openmaken, maar dat is bij pups niet echt aan te raden onderweg. Er zit een aanleglijn in om je puppy vast te zetten, maar zelfs met die lijn is het beter om de rugtas gewoon dicht te houden. De Timon kan tot 12 kilogram aan gewicht aan, wat vrij veel is. De meeste draagzakken kunnen zoveel gewicht niet dragen waardoor de Trixie Timon dus voor veel meer soorten puppies geschikt is, zowel groter als kleiner. Grootste nadeel van deze rugtas zit hem in de naam: je draagt hem op je rug waardoor je je puppy niet zo goed in de gaten kan houden. Een hondje op je rug meedragen is over het algemeen het meest comfortabel, maar heeft dus zo ook zijn nadeel.

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit draagzak voor op je rug
 • Kan tot 12 kg aan puppy gewicht aan
 • Veel gaas geeft goede luchtcirculatie
 • Volledig afsluitbaar
Minpunten
 • Op je rug kun je je puppy minder goed in de gaten houden

Met je arm of schouder – Trixie Reisbed Hondentas

Afbeelding van het Trixie Reisbed

Wil je liever een draagzak over je schouder of met de hand dragen dan is het Trixie Reisbed ideaal. Ook het Trixie Reisbed is volledig afsluitbaar, wat erg belangrijk is bij puppies. Zo weet je zeker dat je kleine hondje nog steeds veilig in zijn draagzak zit. Ook de Trixie heeft een vrij hoog maximaal hondengewicht: 15 kilogram. Helaas is dat over je schouder of met de hand lastig te tillen. Heb je dus een zwaardere puppy dan zouden we nog steeds de Trixie Timon draagzak aanraden voor op je rug.

Ook in het Trixie reisbed zit veel gaas verwerkt voor goede lucht doorstroming. De aanleglijn binnen in de tas kun je vastgespen aan de halsband van je puppy zodat hij er niet vandoor kan zelfs als je de tas open maakt. De onderkant van de tas is lekker zacht en ligt dus comfortabel voor je pup, zo hebben jij en je puppy allebei een fijne wandeling.

Pluspunten
 • Volledig afsluitbaar
 • Flexibel: over je schouder of met de hand mee te dragen
 • Veel gaas
 • Zachte ondergrond
Minpunten
 • Voor zwaardere pups niet handig, te lastig om mee te dragen

Voorop te dragen – 4Lazylegs Draagzak

Afbeelding van de 4Lazylegs Draagzak

Wil je je puppy voorop mee dragen dan is de 4Lazylegs Draagzak een goede optie. Je draagt deze draagzak over je schouder waardoor je pup voorop hangt. Zo kun je makkelijk in de gaten houden wat je hondje allemaal aan het uitspoken is. Ook kun je de 4LazyLegs in 2 formaten en 8 kleuren uitzoeken, zo heb je dus 16 opties om de draagzak volledig op jouw wensen af te stemmen. Nadeel van de 4Lazylegs is dat hij niet compleet afsluitbaar is zoals de andere twee opties. Wel stel je de draagzak zo af dat er enkel een gat in zit waar je puppy zijn kopje doorheen steekt. Zo zit hij toch goed vast.

De 4Lazylegs is van sterk polyester gemaakt. Daardoor kan de zak ook tot 15 kilogram aan, hoewel dat wel redelijk zwaar kan zijn voor je schouder. Ook hier is een iets kleinere pup dus beter passend. Voor je eigen rug is dat aangenamer. Verder zit er een opbergvak in de draagzak verwerkt waar je wat spulletjes zoals hondensnoepjes in kwijt kan. Wil je dus wat beter een oogje op je pup kunnen houden kies dan voor de 4Lazylegs Draagzak.

Pluspunten
 • Meerdere designs
 • Sterke draagzak die 15 kg aankan
 • Je kan je puppy goed in de gaten houden
 • Je pup krijgt veel frisse lucht
 • Inclusief fijne extra’s zoals opbergvakje
Minpunten
 • Niet compleet afsluitbaar

Veelgestelde Vragen over een Draagzak voor een Puppy

Moet een draagzak voor een puppy aan andere eisen voldoen?

Voor een puppy is een draagzak net wel even anders dan voor een volwassen hond. Zo is een puppy vaak wat wilder en onhandiger dan een al volwassen hondje, daarom is het handig om je draagzak op wat andere zaken uit te zoeken dan ‘normaal’. Wil je ook een draagzak voor een volwassen hond uitzoeken lees dan eens onze Complete Koopgids voor een draagzak voor je hond door, daar behandelen we waar je zo’n draagzak op uitzoekt nog veel uitgebreider.

Zo is het bij een draagzak voor puppies belangrijk dat je je pup erg goed vast kan zetten. Dat kan ofwel met een volledig afsluitbare draagzak (zoals de Trixie Timon en het Trixie reisbed), of met een draagzak waarin je je pup goed vastzet (zoals de 4Lazylegs). Zo voorkom je dat je hondje alle kanten op schiet. Dat is ten eerste voor je puppy niet veilig, en ten tweede voor jou erg oncomfortabel.

Omdat pups ook snel groeien voldoet het vaak niet om een draagzak met 5 kilogram aan draagvermogen te kopen. Puppies ontgroeien (tenzij het erg kleine hondenrassen zijn, een draagzak voor een chihuahua kan natuurlijk erg klein blijven) die 5 kilogram al snel waardoor je dan of een nieuwe draagzak moet kopen, of je pup zal snel veel stamina moeten ontwikkelen. Daarom hebben we ook drie draagzakken uitgekozen die tussen de 12 en 15 kilogram aan gewicht aankunnen. Dat zal niet altijd even comfortabel zijn voor jezelf om mee te sleuren, maar dan heb je in ieder geval de optie.

Vindt een puppy een draagzak fijn?

Dit zal een beetje per puppy verschillen. Ten eerste zal een compleet uitgeputte pup een draagzak niet snel afslaan. Sommige puppies weigeren zelfs koppig verder te lopen als zee te moe worden, dan wil je je pup liever in een draagzak meedragen dan in je armen. We kunnen dus wel stellen dat zeker voor puppies die wat minder uithoudingsvermogen hebben een draagzak een goede keus is. Voor erg actieve pups die nooit moe lijken te worden is het een minder goed idee. Dan zullen ze zich al snel in de zak vervelen.

Als je een draagzak voor je puppy koopt is het belangrijk om je pup goed aan te leren dat de draagzak een leuke en gezellige plek is. Zo kan hij namelijk toch mee op de wandeling. Je doet dit bijvoorbeeld door een lekker dekentje of shirt met jouw geur in de zak te leggen, en je pup te belonen met snoepjes in de draagzak. Zo wordt het een leukere plek en zal je puppy het veel meer naar zijn zin hebben.

Tip is ook als je puppy erg aanhankelijk is om een buikdrager voor je hond te nemen, zoals de 4Lazylegs. Dan kun je ze toch de aandacht geven die ze willen zodat ze niet moeilijk gaan doen of verveeld raken.

Afsluiting: Een goede Draagzak voor jouw Puppy gevonden?

Hopelijk heeft dit artikel je goed geholpen met het uitzoeken van een nieuwe draagzak voor jouw puppy. We hebben je drie goede opties gegeven die op verschillende manieren te dragen zijn, voor ieder wat wils dus. Daarnaast hebben we besproken waar je op moet letten als je een puppy hebt en hem mee wil dragen. Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen we je graag verder hieronder in de comments!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 7

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *