Wat is de beste hondenmand voor een labrador?

0
(0)

Laatste update op juni 21, 2020 door

De labrador is een geweldige soort hond, en ze verdienen dan ook een comfortabele hondenmand om in te liggen.

In dit artikel bespreken we eerst waar je op moet letten voor je een hondenmand voor je lab uitzoekt. Welk materiaal moet je bijvoorbeeld kiezen, en hoe groot moet de mand zijn?

We geven daarna ook nog 3 aanraders voor jouw labrador. Dat scheelt toch weer wat zoekwerk.

De 3 aanraders op een rij:

PLAN - PRICE

Description

De Snoozle Hondenmand is perfect voor de labrador die zich graag in een balletje rolt. De grote mand is van zacht materiaal gemaakt en in 5 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Mooiste design

De Scruffs Chester is onze aanrader met een lage prijs en hoge kwaliteit. Meet je labrador even op, en als hij in deze hondenmand past is dit zeker onze aanrader.

Beste Prijs/Kwaliteit

Voor de grotere lab is de Foeiii Hondenmand het meest geschikt. Dit is de grootste mand op onze lijst. Daarnaast is de Foeiii in twee kleuren verkrijgbaar en van waterafstotend materiaal.

Grootste formaat

Waar op letten als je een hondenmand voor je labrador zoekt?

We lopen eerst alle vragen langs die je voor het uitzoeken moet beantwoorden. Zo ben je goed voorbereid voor je jouw keus maakt.

Het formaat van de hondenmand

Afbeelding van een labrador pup

Size matters.

Nou ja, in ieder geval als je een hondenmand uitzoekt. Labradors zijn een relatief groot hondenras en hebben dus ook best wel wat ruimte nodig.

Een te kleine hondenmand kopen is dan ook een grote fout die veel mensen maken.

We bespreken in een ander artikel Welke maat hondenmand heb ik nodig? uitgebreid hoe je de ideale maat uitzoekt.

Om het hier kort te houden: meet je labrador in een comfortabele liggende positie op. Voeg vervolgens 15 tot 30 centimeter toe aan de gevonden getallen (breedte en lengte).

Hoeveel weegt je labrador?

Afbeelding van een labrador puppy in een hondenmand

Ook gewicht doet er toe. Als je een labrador pup hebt weegt die natuurlijk veel minder dan een volwassen lab.

Bij bijna elke hondenmand zet de fabrikant er wel bij voor welk gewicht deze geschikt is. Dit punt is dus niet zo moeilijk: zet je hond even op de weegschaal en gebruik dat gewicht.

Bedenk wel even of je hond nog veel zal groeien in de toekomst (vooral voor jongere labs). In dat geval kun je misschien beter een wat grotere mand kopen die meer gewicht aan kan. Anders ben je straks weer terug bij af met een te kleine mand.

Welk materiaal kiezen voor je hondenmand?

Ook het materiaal waar de hondenmand doet er toe. Deze kunnen de mand lekker relaxt, of juist een hel voor je hond maken.

Er zijn een heleboel mogelijke opties, hieronder enkele voorbeelden:

 • Riet
 • Kunststof
 • Stof (pluche, nylon et.)
 • Leer (suède etc.)
 • Metaal
 • Hout

Normaal gesproken is het best lastig om tips te geven bij het kiezen voor een van deze materialen. Bij een labrador is dat echter iets makkelijker.

Omdat labradors relatief grote honden zijn zouden we aanraden een zachter materiaal te kiezen. Bijvoorbeeld stof, kunststof, of leer. Een rieten mand gaat te snel kapot, een metalen mand ligt juist weer niet lekker comfortabel.

Daarnaast is het een aanrader om een mand uit te zoeken met een hoes die wasbaar is. Dat kan natuurlijk alleen bij zachtere materialen zoals stof. Honden maken manden nou eenmaal nogal snel vies, en niemand wil een stinkende mand in de kamer.

De beste hondenmand voor een labrador

Nu weten we waar we op moeten letten: een groot formaat en het liefst een zachte stof. We doen hieronder 3 aanraders die goed bij een labrador passen.

Let wel op: elke labrador heeft natuurlijk een ander formaat en gewicht. We hebben hieronder enkele grote manden aangeraden die zouden moeten passen, maar meet en weeg je hond van te voren wel goed op. Zo weet je zeker dat de mand past.

Beste prijs/kwaliteit: Scruffs Chester XL

Afbeelding van de Scruffs Chester hondenmand, geschikt voor een labrador

Als je een hondenmand met een lage prijs en hoge kwaliteit zoekt zit je bij de Scruffs Chester XL goed.

De Scruffs heeft de laagste prijs van onze drie aanraders, maar is toch van prima kwaliteit. Daarnaast doet de mand ook qua formaat en zachtheid niks onder. Daarom de eerste plek voor de Scruffs Chester.

Specificaties van de Scruffs Chester XL

 • Formaat: XL
 • Afmetingen: 70 (L) x 90 (B) x 22 (H) cm.
 • Gewicht: 2,1 kilogram
 • Geschikt draaggewicht: 30 – 80 kilogram

Met de Scruffs Chester haal je een van de populairste hondenmanden in Nederland in huis. En met hoede reden.

De mand heeft een groot formaat (70 bij 90 cm.), een lage prijs, en hij kan zware hondenrassen aan. Goed voor een labrador dus.

Je kan de Scruffs in twee designs kopen. Grijs of bruin. De grijze variant zag je hierboven al, de bruine hieronder.

Afbeelding van de bruine Scruffs Chester

Verder voldoet de Scruffs ook aan onze eerder besproken tips: de stof van de mand is gewoon wasbaar. Daarnaast is deze van zacht polyester gemaakt zodat je lab comfortabel licht.

Let wel op dat als je een erg grote labrador hebt de Scruffs Schester iets klein kan zijn. Mocht je na het meten twijfelen bekijk dan zeker onze andere twee aanraders, die zijn nog net wat groter.

Conclusie – Scruffs Chester XL

Pluspunten
 • Lage prijs, hoge kwaliteit
 • Groot formaat
 • Zachte stof
 • Wasbaar
 • 2 designs
Minpunten
 • Iets kleiner dan de andere 2 aanraders

Een lage prijs, goede kwaliteit, zachte stof, en groot formaat. De Scruffs Chester heeft wat ons betreft alles wat je wil voor je labrador. Mocht je echter een grote lab hebben meet dan wel even of de mand gaat passen. We bespreken hieronder ook nog wat grotere aanraders.

Mooiste design: Snoozle Hondenmand

Afbeelding van de grijze Snoozle Hondenmand

Voor het mooiste design hebben we voor de Snoozle Hondenmand gekozen. Deze hondenmand is groot genoeg voor de meeste labradors en ook nog eens heerlijk zacht.

Specificaties van de Snoozle Hondenmand

 • Formaat: XXL
 • Afmetingen: 100 (L) x 100 (B) x 20 (H) cm.
 • Gewicht: 1,6 kilogram
 • Geschikt draaggewicht: 30 – 80 kilogram

Zeker voor labradors die het fijn vinden zich in een balletje te rollen is de Snoozle een perfecte mand. De ronde Snoozle is van een erg groot formaat (100 cm in de breedte en lengte), en zal dan ook voor de meeste labradors prima geschikt zijn.

Verder is de Snoozle ook nog eens in 5 verschillende designs verkrijgbaar. Als je de grijze variant dus niet mooi vindt kun je ook uit bruin, roze, grijs, of wit kiezen.

Afbeelding van de bruine Snoozle hondenmand
De bruine variant van de Snoozle

Voor je lab is deze mand ook lekker comfortabel: de Snoozle is van zacht nylon gemaakt dat ook nog eens met pluche is bijgevuld. Daardoor is de mand lekkerder om in te liggen dan de meeste alternatieven.

Let wel op dat je de XXL variant niet in de wasmachine kan stoppen. Door zijn grote formaat is dat niet mogelijk. Wel kun je de Snoozle met de hand wassen, dus de mand is prima schoon te houden.

Conclusie – Snoozle Hondenmand

Pluspunten
 • Perfect voor honden die zich graag oprollen
 • 5 designs verkrijgbaar
 • Groot formaat
 • Lekker zacht materiaal
Minpunten
 • Enkel met de hand te wassen

Als je een labrador hebt die zich graag klein maakt is de Snoozle perfect. Daarnaast kun je de mand in 5 verschillende kleuren uitzoeken en is de mand van erg zacht nylon en pluche. Let wel op dat je hem enkel met de hand kan wassen.

Grootste formaat: Foeiii Hondenmand

Afbeelding van de grijze Foeiii Hondenmand

Als je een echt grote labrador hebt heb je natuurlijk ook een grote hondenmand nodig. Daarom hebben we als laatste voor de Foeiii Hondenmand gekozen.

Deze heeft het grootste formaat van de drie opties.

Specificaties van Foeiii Hondenmand

 • Formaat: L
 • Afmetingen: 120 (L) x 92 (B) x 23 (H) cm.
 • Gewicht: 4,8 kilogram
 • Geschikt draaggewicht: 30 – 80 kilogram

De Foeiii hondenmand is vooral vanwege zijn grote design uitgekozen. Een veel grotere hondenmand ga je niet snel vinden.

Zeker voor de echt grote labrador is deze hondenmand dus een fijne koop. Je kan namelijk beter een te grote dan te kleine mand kopen.

Voordeel van de Foeiii is verder ook dat deze waterafstondend is, waardoor hij minder snel vuil zal worden.

Dankzij zijn zwaardere gewicht van 4,8 kilogram zal de mand ook niet te snel verschuiven. Zelfs als je hond een wild is.

De Foeiii is naast grijs ook in het bruin verkrijgbaar. Zo heb je dus ook nog wat keus om de mooiste optie te kiezen. Zelf vinden we het grijze design leuker, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Conclusie – Foeiii Hondenmand

Pluspunten
 • Groot formaat
 • Waterafstotend
 • 2 designs verkrijgbaar
Minpunten
 • Hogere prijs dan de 2 andere opties

Als je een echt grote labrador hebt kun je het beste voor de Foeiii Hondenmand kiezen. Deze heeft het grootste formaat van onze drie aanraders. Verder is de mand goed waterafstotend en in twee mooie designs verkrijgbaar.

Hopelijk heb je met behulp van dit artikel een keuze kunnen maken voor de beste hondenmand voor jou labrador. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben laat ze dan in de comments hieronder achter. We helpen graag!

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *