DoggyRide Novel en Novel 10: Complete Review

4.8
(17)

Laatste update op juli 18, 2021 door Hondenwiki

DoggyRide is een van de meest bekende merken voor hondenfietskarren in Nederland. Zo heeft het bedrijf meerdere luxe karren op de markt, waaronder de nieuwe DoggyRide Novel en Novel 10.

Zijn de DoggyRide fietskarren de hogere prijs echter waard?

In dit artikel reviewen we de Novel en Novel 10 om hier achter te komen. Zo lopen we de prijs, kwaliteit, specificaties, klant-ervaringen langs.

Daarnaast laten we je de verschillen tussen de twee karren zien.

De DoggyRide Novel

De DoggyRide Novel is zowel in het groen als rood verkrijgbaar

Eerste van de twee fietskarren in dit artikel is DoggyRide Novel.

De prijs van de Novel is relatief hoog voor een hondenfietskar. Daarom mag je van de Novel zeker wel meer verwachten dan van andere fietskarren.

Dit nemen we dan ook mee in de eindoordeel en het advies.

Review – DoggyRide Novel

Specificaties

Allereerst de specificaties van de Novel. De kar is geschikt voor honden tot en met 50 kilogram. Op meerdere webshops wordt foutief aangegeven dat de kar tot 55 kilogram aankan. Als je echter op de site van DoggyRide zelf kijkt zie je dat 50 het maximale draaggewicht is.

In de onderkant van de DoggyRide Novel zit een verzwaarde plaat. Dit, samen met het draaggewicht, maakt de Novel vooral geschikt voor grotere honden. Daarnaast kunnen baasjes met meerdere hondjes deze ook tegelijk in de bak kwijt. Mocht je in totaal gewicht dicht bij de 50 kilogram komen weeg je hond dan even. Het liefst wil je wat onder het maximale gewicht zitten voor de veiligheid.

Zelf weegt de fietskar 13,6 kilogram. Dit is vrij licht en het lage gewicht maakt de Novel dan ook makkelijk mee te nemen. De kar is ook gewoon in te klappen.

De bak van de kar zelf heeft afmetingen van 80 cm. (lengte) x 56 cm. (breedte) x 65 cm. (hoogte). Meet dus je hond even af als je denkt dat hij hier niet in gaat passen.

De Kenda luchtbanden van de Novel

De wielen onder de DoggyRide Novel zijn 20 inch Kenda luchtbanden. Kenda is een buitenlands merk die banden voor de fiets, auto en motor maakt. Vooral in Amerika is het merk vrij populair. Zo worden ze vaak door fietsers gebruikt, met goede ervaringen.

Verder is het materiaal voor het frame en de hoes ook van belang. Bij de DoggyRide Novel is voor een aluminium frame gekozen. Dit verklaart ook het lichtere gewicht. Een stalen frame is meestal duurzamer maar ook veel zwaarder. Het aluminium is zo bewerkt dat het frame roestvrij is.

Ook bij de stof van de hoes geen probleem te vinden. Bij sommige fietskarren geven gebruikers nog wel eens aan dat de hoes snel kapot gaat. Dit is bij de Novel niet het geval. Aangezien de hele bovenkant van gaas is krijgt je hond veel frisse lucht.

Om regen tegen te gaan kun je het uitklapbare regenscherm over het gaas spannen.

Comfort

In de Novel zitten meerdere luxes verwerkt. Zo heeft de kar een opbergvak en een houder voor je drinkfles. Daarom kan je de kar ook prima gebruiken voor het doen van boodschappen op de fiets.

Verder zit er in de bak van de kar een aanlegplek, en krijg je de aanleglijnen bij de kar. Dit is vooral handig als je hond wat onrustiger is of je langs gevaarlijke plekken (zoals wegen) fietst. Zet je hond dan goed vast zodat hij niet uit de bak springt.

Als je de Novel in actie wil zien bekijk dan deze korte video van dierenshop.nl. Hier laten ze zien hoe je de kar in elkaar zet, bevestigd en gebruikt.

Mocht je met de kar willen wandelen of hardlopen dan kan je hier extra accessoires voor kopen. Zo is er een joggerset, wandelfunctie en een combi-pakket. Deze zijn bijvoorbeeld bij DierenwinkelXL.nl te koop.

Voor de veiligheid van jou en je hond zitten er reflectoren op de kar (in de wielen, strepen aan de zijkant etc.). Ook zit er in de onderkant van de bak anti-slip verwerkt. Zo schuift je hond niet alle kanten op tijdens het fietsen.

Let op als je een elektrische fiets hebt. In dit geval moet je er een koppelstuk bij kopen. Deze kost je zo’n 36 euro. Hoewel het fijn is dat DoggyRide deze koppeling voor lastigere fiets-types heeft gemaakt hadden ze hem er wel bij mogen leveren als combi-deal.

Klant-ervaringen

Klant-reviews bij Bol.com en NatteNeuzen.nl

Alle klant-reviews van de DoggyRide Novel zijn positief zoals je hierboven kunt zien. Zo wordt de hoge kwaliteit van de kar vaak genoemd. Ook fietst de kar fijn, zo ligt hij fijn achter de fiets. Dit is zowel voor jou als je hond comfortabel.

Klanten prijzen ook het lichte gewicht van de Novel. Deze is namelijk veel lichter dan de DoggyRide Original, die een stalen frame heeft. Ook geven gebruikers aan dat de kar makkelijk in te klappen en op te bergen is. Mede dankzij de wielen die je van de kar af kan halen.

Een voordeel van de DoggyRide Novel ten opzichte van de oudere DoggyRide Original versie is het gaas achterin. In de Novel zit geen gaas achterin de bak. Zo heeft je hond minder prikkels: de bak geeft een veiliger gevoel. Dankzij de grote hoeveelheid gaas krijgt je hond toch genoeg frisse lucht.

Conclusie

De DoggyRide Novel is een fietskar van hoge kwaliteit, dit moet ook wel voor zijn vrij hoge prijs. Er zijn goedkopere opties te vinden die deels dezelfde functionaliteiten hebben, deze zullen echter wel van mindere kwaliteit zijn. Zo zijn de klant-ervaringen 100% positief. Daarnaast is de DoggyRide met veel accessoires te upgraden (joggerfunctie en wandelfunctie), de kar is dus multi-functioneel.

Daarom is het eindcijfer voor de DoggyRide Novel een 8/10. Kies de Novel als je een fietskar van hoge kwaliteit wil en je daarvoor best meer wil betalen.

Pluspunten
  • Hoge kwaliteit materiaal
  • Veel luchtcirculatie
  • Multi-functioneel
  • Geschikt voor off-road
  • Erg positieve klant-ervaringen
Minpunten
  • Hoge prijs
  • Adapter bijkopen voor elektrische fiets

De DoggyRide Novel 10

De DoggyRide Novel 10 is alleen in het oranje verkrijgbaar

De nieuwere versie van de Novel is de DoggyRide Novel 10. Dit is ook meteen de duurste DoggyRide hondenfietskar.

De Novel 10 is dus nog eens duurder dan de Novel, die al een flink prijskaartje heeft. Wat biedt de Novel 10 dan aan extra’s voor deze prijs?

De verschillen tussen de DoggyRide Novel en Novel 10

De tabel hieronder vat samen wat de grootste verschillen zijn tussen de Novel en de Novel 10. Beide fietskarren zijn grotendeels hetzelfde en van hoge kwaliteit. Het grootste struikelpunt is dan ook de prijs. Bepaal aan de hand van deze tabel welke van de twee Doggyride karren beter bij jouw wensen past.

SpecificatieDoggyRide NovelDoggyRide Novel 10
Draaggewicht50 kg.50 kg.
Gewicht kar13,6 kg.15,4 kg.
Bodem van BakNormale onderkantLuxe memory foam mat
Grootte Wielen20 inch20 inch
Grootte Bak80 cm (L) x 56 cm (B) x 65 cm (H)80 cm (L) x 56 cm (B) x 65 cm (H)
KleurRood / GroenOranje
Extra'sBaggagerek, standaard voor onder kar
VerkrijgbaarheidCheck bij Bol.comCheck bij Bol.com

Zoals boven te zien is zit er bar weinig verschil tussen de Novel en de Novel 10. De Novel 10 heeft inderdaad iets meer luxe. Zo zit er een baggage-rek op, een sta-standaard onder en een zacht matras in de bak.

Conclusie

Qua review en conclusie zijn de twee karren vrijwel gelijk. Als de Novel je aansprak na de review dan zal de Novel 10 dit ook doen. In dit geval moet je jezelf alleen nog de vraag stellen of de extra’s voor jou een hogere prijs rechtvaardigen.

Pluspunten
  • Zelfde pluspunten als de DoggyRide Novel
  • Meer luxe: Baggage-rek, sta-standaard, en een zacht matras
Minpunten
  • Hogere prijs dan de Novel

Conclusie: Voor de DoggyRide gekozen of toch niet?

In dit artikel hebben we twee DoggyRide hondenfietskarren besproken: de Novel en de Novel 10.

De Novel is een luxe fietskar van hoge kwaliteit, daar zit echter ook wel een prijskaartje aan vast. Koop de kar dan ook alleen als je een duurzame kar van hoge kwaliteit wil die lang mee moet gaan en daar wat meer voor wil betalen.

De Novel 10 is een nog wat luxere uitvoering van de Novel. Daar zit echter een nog wat hoger prijskaartje aan vast. Als je niet veel waarde aan de extra’s hecht koop dan de standaard Novel.

Mocht je niet overtuigd zijn van beide karren maar toch een fietskar willen kopen? In de Complete Hondenfietskar Gids staan de 5 beste hondenfietskarren beschreven, daarnaast helpt de gids je bij het gehele keuze-proces.

Als je wel een DoggyRide wil, maar ook de andere opties wil zien: lees de DoggyRide Keuzegids. Deze loopt alle verschillende soorten DoggyRide fietskarren langs en geeft advies.

Verder Lezen:

Hoe nuttig was deze post?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 17

Er is nog niet gestemd, wees de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *